keskiviikko 2. elokuuta 2017

Elokuu ja paluu arkeen

Mihin hurahti kaksi kuukautta? Aika joka tuntui kesän alussa niin pitkältä! Kuten ehkä monessa muussakin perheessä, meillä koitti tällä viikolla paluu arkeen ja päiväkotielämään. Alisan pitkä kesäloma on ohi ja arki palautuu uomiinsa. 

Oma lomani päättyi jo pari viikkoa sitten, mutta Samulin loman jatkuessa, oma arkikin oli vähän helpompaa. Nyt Samulinkin loma on kuitenkin ohi. Tervetuloa tiukemmat työajat ja aikataulut. Aikaiset aamut ja arkinen aherrus. Ei enää hitaita aamuja, ainakaan niin usein. Kahvin kulutus tuplaantuu.

Edellisenä iltana ennen päiväkodin alkua pakkailin tarhareppua ja muistelin mitä kaikkea pitkään olla mukana? Unilelu, vaihtovaatteet, pastillit ja kuravaatteet ainakin? Olikos tässä paidassa jo nimi?

Olin jo menossa nukkumaan kun muistin. TOSSUT! Mihin ne olinkaan laittanut? Niitä etsittiin kissojen ja koirien kanssa. Toinen löytyi sukkalaatikosta, mutta toisen kohdalla meinasimme jo luovuttaa, ei löydy! Muistin kuitenkin nähneeni tossun jossain kummallisessa paikassa, mutta missä? Meidän makuuhuoneessa! Voisiko olla... Ja sieltähän se toinen tossu löytyi sängyn alta pölykerrokseen peittyneenä.

Uudestaan sänkyyn ja peitto korville. Eikä! Unohdin kirjoittaa hoitoajat ylös! Ei auttanut kuin nousta taas kerran ylös ja kaivaa kalenteri esiin.

Iltapäivällä taas tuttua reittiä pitkin päiväkodille pitkästä aikaa. Päivä oli ollut kiva, oli mukava nähdä uusia ja vanhoja kavereita.

Illalla kävimme vielä pienellä pyörälenkillä. Yksi kesälomalla opittu taito on muuten juuri pyöräily. Ennen lomaa se ei sujunut, mutta nyt mennään uudella pyörällä tuulispäänä kovalla vauhdilla.
Elokuu, tiedän jo nyt ettet päästä meitä helpolla, mutta tervetuloa silti! <3

Onko teillä jo palattu arkeen?

4 kommenttia:

 1. iloista elokuuta!
  Vaikka on haikeaa jättää loman verkkaisuus taakse, on arjessakin puolensa.

  VastaaPoista
 2. Itselläni arki alkoi jo juhannuksen jälkeen mutta lapset ovat saaneet vielä lomailla. Parin kotona vietetyn vuoden jälkeen on ollut vähän käynnistymisvaikeuksia. Uudenlainen arki alkaa ensi viikolla, kun lapset menevät päiväkotiin. Pienempi ensimmäistä kertaa, isompi jo vanhana konkarina. Suutarin lapsilla ei meinaa olla tässä(kään) asiassa kenkiä, sillä esim. tossut ovat olleet ostoslistalla jo pari viikkoa... Ehkä mä sunnuntaina nimikoin kaiken urakalla ja käyn hakemassa jostain ne tossut!

  Mukavia arkipäiviä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos samoin! :) Muistan hyvin tuon päiväkodin aloituksen, tsemppiä! :)

   Poista

Jätä toki kommenttia! :)