sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Bataattilaatikko

Aloitin jouluruokien valmistamisen tekemällä bataattilaatikon pakkaseen. En paistanut laatikoa vielä vaan jäähdytin ja laitoin raakana pakkaseen. Sieltä se on helppo ottaa sitten ja kypsentää valmiiksi. Helpottaa kuitenkin jouluvalmisteluja, sillä tekemistä kyllä riittää. Bataattilaatikko on helppo ja maukas lisä joulupöytään tai ihan arkeenkin.

Tarvitset

1 kg bataattia
2 dl kuohukermaa
1 dl korppujauhoja
1/2 dl siirappia
1 muna
1 tl suolaa
1/2 tl kanelia
1 tl mustapippuria
1/4 muskottipähkinää

Aloita kuorimalla bataatit ja leikkaamalla pienemmäksi. Keitä/höyrytä palat kypsäksi ja valuta vesi pois. Muussaa bataatit ja lisää muut ainekset kattilaan. Vatkaa sekaisin ja kuohkeaksi sähkövatkaimella. Kumoa voideltuun uunivuokaan, pinnalle voit ripotella voinokareita ja korppujauhoja. Paista 175 asteisessa uunissa noin tunti.

Jos teet niin kuin mä ja laitat raakana pakkaseen niin kun haluat kypsentää laatikon, ota se ajoissa sulamaan (esim. yön yli), jotta laatikko varmasti kypsyy.


Tässä havainnollistava video aiheesta, eikö oo hieno. :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommenttia! :)