maanantai 7. elokuuta 2017

Negatiivisuuden keskittymä

Juurihan kirjoitin, että pessimisti ei pety. Ilmeisesti en vielä ollut tarpeeksi pessimisti, sillä negatiivisia asioita tuli eteen enemmän kuin olin todellakaan odottanut. Juuri nyt mietin, että mitähän on vielä edessä, pahat asiat tuntuvat nyt seuraavan meidän perhettä.

Tuskin olimme päässeet hautajaisista vanhempiemme luo kun perheemme koira alkoi voida huonosti. Rakas vanha rouvamme kiidätettiin eläinlääkäriin ja suoraan leikattavaksi. Sanomattakin on selvää, että kaikki meidän perheestä olivat tilanteesta todella huolissaan, etenkin kun kyseessä on jo vanha koira. Itse pelkäsin, etteivät he suostuisi eläinlääkärissä enää nukuttamaan näin vanhaa koiraa.

Tällä kertaa selvisimme ilmeisesti säikähdyksellä ja ripeä leikkauspöydälle pääsy antoi vielä lisää päiviä rakkaan vanhan rouvamme kanssa. Onneksi mieleltään nuori koira on edelleen perusterve ja nytkin tilanteen vakavuuden huomioon ottaen hyväkuntoinen. Kieltämättä ehdin kuitenkin hetken miettiä, että jos joudun aamulla kertomaan Alisalle huonoja uutisia, menee hänen päänsä entistä enemmän solmuun.
Alisa on ymmärrettävästi aika pihalla siitä, mitä kuolema tarkoittaa, mutta olemme ikävä kyllä joutuneet asiasta puhumaan hänen kanssaan viime aikoina. Aihe on todella vaikea, mutta voisin ehkä yrittää kirjoittaa siitä ihan oman postauksensa blogiin myöhemmin.

Koiramme on pitkälle yli 10 vuotta ollut perheenjäsen meille ja erityisen rakas etenkin äidilleni. Kun leikkauksen jälkeen koira haettiin yöllä takaisin kotiin, nukkui äitini sen vieressä lattialla makuupussin kanssa. Ja oikeasti siis _kovalla_ lattialla ilman patjaa. Ei siis ole kahta sanaa siitä, miten tärkeä koira on hänelle.

Vanhempieni koira on myös Alisalle erittäin rakas ja sydämeni olisi särkynyt hänen puolestaan, jos jotain olisi sattunut. Aamulla kun Alisa heräsi ja koiralle oli yön aikana ilmestynyt muovinen kaulus pään ympärille, oli Alisa tietenkin hämmentynyt. Kun juttelimme yön tapahtumista, tulimme siihen tulokseen että urhea koira ansaitsee ylimääräiset rapsutukset sinä aamuna. <3

Melkein haluaisin sanoa ääneen, että toivottavasti tässä oli kaikki paha vähään aikaan, mutta enää en uskalla toivoa, koska pelkään, että jotain kamalaa taas tapahtuu. Hiljaa mielessäni toivon kuitenkin, että tämä viikko on muutamaa edeltäjäänsä parempi. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommenttia! :)