perjantai 11. elokuuta 2017

Herkät surukakut

Kun oli tiedossa, että perhepiirissämme joudutaan valmistelemaan hautajaisia, lupauduin itse leipomaan kakut hautajaisiin. Oikeastaan ehdottomasti halusin leipoa kakut. Sen lisäksi, että pidän leipomisesta, halusin myös tavallaan kiittää läheistäni lukuisista hyvistä muistoista ja yhteisistä ajoista.

Koska tällä kertaa kakun tekemisellä oli hieman syvempi merkitys, mitkä tahansa kakut eivät tulleet kyseeseen. Niinpä valmistelin kaksi täysin erityistä reseptiä. Surukakkujen maut olivat Daim- ja vadelmatäytteinen kinuskikakku sekä Suklaa-appelsiini eli Fazerina-juustokakku.





Reseptit mukailin jälkeen useammasta eri reseptistä ja täytyy sanoa, että lopputulos oli molemmissa erinomainen. Kakut keräsivät myös muiden kehuja, joten uskallan suositella näitä reseptejä teillekin.

Täytekakkupohjan tein jälleen Kinuskikissan ohjeella, sillä ei voi epäonnistua. Myös vaniljainen Daim-täyte on idealtaan Kinuskikissan. Täyte riitti reilusti yhteen väliin 22cm leveän vuoan kakussa:

2dl kuohukermaa
2dl vaniljakastiketta
Vaniljakreemijauhetta
2 isoa Daim-patukkaa


Kerma vatkataan vaahdoksi ja sekoitetaan joukkoon vaniljakastike ja kreemijauhetta niin, että täyte paksuuntuu. Lopuksi lisätään rouhitut Daim-patukat.

Daim-rouhe toi kivaa vaihtelua täysin sileään täytteeseen, mutta kaveriksi tuo makea täyte vaati ehdottomasti jotain raikasta. Niinpä valitsin toiseksi täytteeksi vadelma-rahkatäytteen.

2dl kermaa
200g maitorahkaa
Ripaus sokeria
200g vadelmia
Vaniljakreemijauhetta


Kerma vatkataan jälleen vaahdoksi ja joukkoon lisätään loput aineet. Muista keittää vadelmat, mikäli et käytä kotimaisia.

Täydellisen kinuskin salat paljastaa myös Kinuskikissa, enkä voi tarpeeksi hehkuttaa sivuston helppoja ja takuuvarmoja ohjeita. Täytekakuissa luotan aina Kinuskikissaan.

Suklaa-appelsiinijuustokakku sen sijaan on hyvin pitkälle ihan oma reseptini, joka syntyi tämän kokeilun myötä. Mulla oli mielessäni tietynlainen koristelu kakkuun, ja sain vision suklaajuustokakusta. Suklaajuustokakku olisi kuitenkin ollut makean täytekakkuni rinnalla liian tuhti yhdistelmä, niinpä lisäsin kevennykseksi appelsiinia.

150g Bastogne-keksejä
75g voita

400g appelsiinituorejuustoa
200g maustamatontatuorejuustoa
2dl vispikermaa
5 liivatetta
100g tummaa suklaata
50g Fazerina-bites
5 liivatetta

Päälle:
50g Fazerina-bites
Vadelmia
Marenkia




Laita liivatteet kylmään veteen. Murenna keksi ja sulata voi. Kaada voisula keksimurskan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos irtopohjavuokaan, jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla (22cm vuoka). Laita jääkaappiin. Vatkaa kerma vaahdoksi ja vispaa tämän jälkeen tuorejuustot joukkoon. Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita sulanut suklaa kerma-tuorejuustoseokseen. Kaada seos irtopohjavuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä useampi tunti. Koristele kakku mieleiseksesi.




Tässäpä reseptejä vaikka viikonlopuksi, herkullista viikonloppua! :)

6 kommenttia:

  1. Nämä oli niin herkullisia ja kauniita! ☺️

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköisiä kakkuja....kumma juttu että nyt rupesi mieli tekemään kakkua :)

    VastaaPoista
  3. Upeat kakut ja ihana idea kunnioittaa vainajaa tällä tavoin. Voimia surun keskelle!

    VastaaPoista
  4. Niin herkullisen näköisiä ja kuuloisia!

    VastaaPoista
  5. Voimia! <3 Kauniit kakut ovat.

    VastaaPoista

Jätä toki kommenttia! :)