tiistai 22. elokuuta 2017

Lapset häissä

Lapset häissä mukana vai lapsettomat häät? Mielipiteitä on monia. Minun mielestä jokainen pari saa päättää itse kutsuuko lapsia häihin. Minä en loukkaannu, vaikka hääkutsu ei aina koske Alisaa, se on ihan ymmärrettävää mielestäni. Meidän häihin kuitenkin lapsia tulee reilu kymmenkunta ja olemme halunneet jonkinverran panostaa lasten viihtyvyyteen.


lapset häissä


Itse olen sitä mieltä, että lasten on hyvä opetella syömään samaa ruokaa aikuisten kanssa ja siksi meillä ei varsinaisesti ole erillistä lastenmenua. Teemme kuitenkin lapsille erillisen noutopöydän, jotta heidän ei tarvitse jonotella vaan saavat ruokaa helposti ja näin ehkä antavat myös aikuisten syödä rauhassa. Lastenpöydässä on samoja ruokia kuin aikuisten pöydässäkin, mutta muutamia lisäyksiä teemme pöytään itse, jotta sieltä löytyisi hyvin syötävää etenkin perheen kaikista pienimmille.

Lisäksi olemme varanneet lapsille tekemistä puuhanurkassa. Puuhanurkasta löytyy kyniä, paperia, värityskirjoja sekä puuhavihkoja. Olen yrittänyt valita tekemistä niin isoille kuin pienemmillekin lapsille.

Sään salliessa pihalta tulee löytymään saippuakuplia ja ehkä muutamia pihaleluja, kuten potkumopoja tai vastaavia. Lisäksi sain myös ajatuksen, että pystyttäisimme pihalle telttakatoksen, jossa olisi lasten disko. Diskossa voisi soida musiikkia Hevisauruksesta Robiniin. Tähän ideaan tarvitsen kuitenkin vähän Samulin apua, jotta saadaan homma onnistumaan. Lapsilla on muutenkin tilaa leikkiä pihalla, mutta disko voisi toimia viihdykkeenä silloin kun otamme esimerkiksi potrettikuvia hääpaikalla.
Tietysti pitää olla varasuunnitelma, jos sataakin vettä! Silloin ehkä monipuolistamme puuhanurkkausta entisestään. Oletuksena kuitenkin on, etteivät pienemmät lapset viihdy häissä siihen saakka kun varsinainen vapaampi ohjelma alkaa, joten ihan hirveästi tämän kummempaa emme ole ajatelleet lapsia varten järjestää. Haluamme kuitenkin, että myös perheen pienimmätkin viihtyvät häissämme ja näin ollen myös heidän vanhemmatkin. Toivon, että meidän häistä ajatellaan, että olemme ottaneet myös lapset hyvin huomioon ja lapset ovat meille yhtä tärkeitä vieraita kuin aikuisetkin.


Tuleeko teille ideoita, miten voisimme viihdyttää lapsivieraita lisää? Tai miten olette toteuttaneet sen omissa häissänne?  :)

6 kommenttia:

 1. Mä olen kanssasi samaa mieltä. Kunnioitan, jos joku haluaa häät ilman lapsia. Viime vuonna oltiin sellaisissa ja oli kyllä kivaa vain olla aikuisten kesken. Ohjelma oli suunniteltu aikuisille (mm. paljon puheita).

  Toisaalta mä tykkään kyllä häistä joissa on lapsia ja minusta pienten lasten temmellys tuo vain lisää iloa. Itse halusin perhehäät, joissa myös lapset olivat tervetulleita. Meillä ei tuolloin vielä ollut lapsia.

  Meillä oli lapsille leikkinurkkaus, jossa oli erilaisia leluja, piirustusjuttuja yms. tekemistä. Pari siskoani järjestivät lapsille onginnan sisällä. Se onnistui näppärästi hääpaikan respan tiskin takaa. Vähän oli rekvisiittaa tietysti mukana ja siskoni vähän pukeutui aiheen mukaan.

  Oli se jännää aikaa, kun suunnitteli omia häitään! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi onginta onkin kiva ajatus! Musta on kiva järjestää lapsillekin kivoja juttuja. :)

   Poista
 2. Me oltiin viime viikonloppuna häissä ja siellä oli mukavasti otettu lapset huomioon. Ruoka oli sama kuin aikuisillakin ja minusta toimi ihan hyvin. Jokaisen lapsen paikalle/tuolille oli laitettu kassi lapsen nimellä. Kassista löytyi tekemistä ikätason mukaan ja vähän hyvällistä. Ja, kun osa tekeminen oli sellaista että pystyi tekemään pöydän vieressä, niin pystyin itse seuraamaan ohjelmaa. Ei tarvinnut kyykkiä siellä leikkinurkkauksessa. Pienemmille oli väritystehtävää/palapeliä ja isommille ristikkoa/valokuvausta yms. Ja, kaikki liittyi jotenkin häihin/hääpariin. Oli kyllä onnistuneet häät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta ideasta! Me ajateltiin sijoittaa leikkipiste niin, että ympärillä olisi ne lapsiperheet, ettei vanhempien tarvitse varsinaisesti itse olla siellä leikkipisteessä vaan voivat ohjailla tilannetta omasta pöydästä käsin. :)

   Poista
 3. Meistä oli luonnollista omissa häissämme huomioida myös lapset, mutta mitään erillistä lasten ruokaa ei kuitenkaan ollut. Meillä oli sisällä tehty leikkihuone, josta löytyi mm. leluja monen ikäisille vieraille, luettavaa, piirrustusvälineitä ja löhönurkkaus. Myös ulkona oli lapsille varattuna ulkopelejä yms. Itse leikkihuoneessa oli myös "lastenleikittäjä", jolloin vanhemmat kenties pystyivät peremmin seuraamaan juhlasalin tapahtumia.

  VastaaPoista

Jätä toki kommenttia! :)