lauantai 31. joulukuuta 2016

Oliko ne tyhjiä lupauksia ja turhia toiveita?

Viime vuonna samaan aikaan kirjoitin postauksen Tyhjiä lupauksia - turhia toiveita. Kopioin nyt saman tekstin tähän postaukseen ja lihavoidulla tekstillä vastaan itselleni toteutuiko odotukset tänä vuonna vai ei.

-------------

Tässä siis postaukseni vuoden takaa:

Koska tämä vuosi alkaa olla hiljalleen taputeltu, on aika kääntää katseet vuoteen 2016. En aio tehdä mitää lupauksia tulevalle vuodelle! En usko sellaisiin, siksi noin negatiivinen otsikko. En mä oikeesti niin pessimisti ole. :) Vaikken lupauksia aio tehdä, on mulla kuitenkin muutamia odotuksia tulevalle vuodelle. Ajattelin nyt listata niitä hieman tähän alle. Kohdat eivät ole tärkeysjärjestyksessä. Kuvituksena on mun harjoituskuvia, olen yrittänyt opiskella vähän kamerani käyttöä. Inspiraation näihin kuviin sain kun nostin skumppapullon kylmään, jos me vaikka innostuttaisiin illalla poksauttamaan pullo auki. Kuohuviiniä tulee juotua vähiten viineistä, en vaan jotenkin osaa arki-iltana juoda lasillista skumppaa, silloin harvoin kun arkena lasillisen viiniä juon, valitsen punaviinin. Ja aika harvoin pidämme mitään juhlia tai illanistujaisia, ehkä ensi vuonna voisi pitää useammat? Tästä syystä meille on kertynyt useampi pullo skumppaa hyllyyn, joten hyvä syy avata yksi pullo vai mitä? :) Tässä nyt kuitenkin näitä ajatuksia vuodesta 2016:

Hahaha, pakko kirjoittaa tähän, että mikään ei ole muuttunut, edelleen kaappiin kertyy kuoharipulloja, mutta saatiin me sentään muutamat juhlat pidettyä vuonna 2016. Ja no, valokuvausta harjoittelen edelleen. :)

Työpaikka - ura

Vuonna 2016 toivon löytäväni itselleni mieleisen ja haasteellisen työn. Toivoisin sen myös olevan uran kannalta hyvä vaihtoehto, vaikka en missään nimessä halua uraa laittaa perheen edelle. Toivon myös, että jos lähtö töihin tulee, saisimme mahdollisimman kivuttomasti soljumaan meidän arjen töineen ja päiväkoteineen, ilman että Alisa siitä kärsii.

Työpaikka löytyikin heti alkuvuodesta ja edelleen viihdyn tässä työssä ja uskon, että uran kannalta olen valinnut oikean ja hyvän tien. Monesti olen ollut kiitollinen, että pääsin kyseiseen työhön. Muistan sen epävarmuuden mikä minua vuosi sitten vaivasi työn ja uran suhteen, onneksi se on ainakin suurimmalta osin selätetty, tosin ainahan sitä on hyvä pitää ovet avoinna uusia mahdollisuuksia varten, eikä vain tyytyä siihen mitä on just nyt. 

Alisa on aloittanut päiväkotitaipaleen loistavasti ja kerran ehtinyt jo hoitopaikkaa vaihtamaankin. Kaikki on sujunut paremmin kuin osasin kuvitella. Tietysti arki on välillä hektistä, mutta kyllä me hyvin on selvitty.


Oma aika ja parisuhde

Nyt kun vauvavuosi on takana haluaisin, että pystyisimme Samulin kanssa antamaan entistä enemmän aikaa myös toisillemme. Vaikka olemmekin saaneet viettää usein aikaa myös kahdestaan haluaisin jatkossakin kiinnittää siihen huomiota, jotta parisuhteemme pysyy yhtä hyvänä kuin tähänkin asti.

Kyllä mä voin hyvällä omatunnolla todeta meijän ehtineen panostaa parisuhteeseen ja yhteiseen aikaan. Olemme viettäneet viikonloppua kaksisteen muun muassa kylpylässä, Tallinnassa kuin ihan kotonakin. Edelleen olen onnellinen, että saan Samulin vierestä aamuisin herätä. <3


Hyvä olo

Syksyllä onnistuin 2kk pitämään yllä elämäntaparemonttia, joka katkesi mun sairastumiseen ja jouluun. Syksyllä mun oli todella hyvä olla fyysisesti ja sen takia yritänkin jatkaa siitä mihin jäin. En varsinaisesti lupaa pudottaa painoa tms, haluan vain voida paremmin kokonaisvaltaisesti.

No yhtä aaltoilua on tämäkin ollut, välillä kausia kun jaksan käydä salilla ja liikkua, mutta välillä taas repsahdan. Yksi suuri muutos on kuitenkin ollut säännöllinen ruokarytmi ja keitto-/salaattilounaaseen vaihtaminen. En kuitenkaan koe koko ajan voivani kovin hyvin, joten ehkä tähän voisi kiinnittää huomiota jälleen ensi vuonnakin.


Perhe

Haluan myös vuonna 2016 kiinnittää huomiota meidän koko perheen hyvinvointiin. Yritän jälleen olla parempi äiti ja puoliso.

Tiedä sitten olinko parempi äiti ja puoliso, mutta ainakin meidän perheellä oli paljon onnellisia hetkiä tänä vuonna. Toivon niitä ihania hetkiä myös ensi vuodelle!

Blogi

Bloggailu on lähtenyt kivasti käyntiin ja tuonut uusia ulottuvuuksia. Ensi vuonna yritän parhaani mukaan kehittyä bloggaajana ja tuottaa entistä parempaa sisältöä. Heti tammikuun alkuun mulla onkin luvassa teille kivoja uutisia blogiin liittyen, mutta maltetaan odottaa niitä vielä hetki! :)

Blogivuosi on ollut OK. Etenkin se, että blogi ei ollut vain hetken huumaa vaan on edelleen pystyssä ja aktiivinen. Lisää lukijoita ja yhteistöitä on matkalla saavutettu ja yhtenä isompana etappina liittyminen Perheblogit-yhteisöön. Yhteisön tiimoilta on toivottavasti luvassa lisää säpinää nyt kun toiminta on polkaistu käyntiin. Uuteen blogivuoteen lähden hyvillä mielin ja rennolla otteella, kuten tähänkin asti. Pysythän mukana? <3


Mielenkiinnolla odotan myös missä esimerkiksi asumme ensi vuonna, ollanko löydetty oma koti vai asummeko vielä täällä? Tuoko kisakausi jotain positiivisia yllätyksiä? Millainen Alisa on vuoden päästä jolloin hän on jo yli 2-vuotias? Olenko jo ehtinyt hankkimaan silmälasit, jotta näkisin paremmin (kyllä, mulla voi ihan hyvin kestää tässä toinenkin vuosi. :D)

No asunto on vaihtunut omaksi vuoden aikana, se on huippua. Kisakausi ei juurikaan tuonut positiivisia yllätyksiä, jossei se nyt ihan susihuonokaan ollut. Alisa on ihana ja etevä kaksivuotias. Joka päivä jaksan yllättyä hänen hauskoista ja viisaista jutuistaan ja karttuvista taidoista. Ja kyllä, yllätin itseni ja hankin silmälasit aikaa sitten ja miten ihmeessä en aikaisemmin tajunnut kuinka todella todella todella huono näkö minulla oli!? Nykyään en voi töissä olla lainkaan ilman laseja...

Katsotaan vuoden päästä olivatko nämä tyhjiä lupauksia tai turhia toiveita. Toivottavasti ei! Toisaalta asiat ovat tällä hetkellä oikein hyvällä tolalla, joten vaikka ensi vuonna ei suuria muutoksia tulisikaan, se ei haittaa. :)

Eipä ne kaikki olleet ollenkaan tyhjiä lupauksia tai turhia toiveita. Moni haave toteutui mutta jäi sitä tavoittelemista vielä vuodelle 2017.

Hei hei 2016, tervetuloa 2017. Täällä ollaan valmiina!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommenttia! :)