perjantai 16. joulukuuta 2016

Viimeinen viikko ennen joulua

Mihin tää joulukuu on oikein juossut? Tuntuu etten ole vielä tarpeeksi ehtinyt nauttia joulutunnelmasta ja nyt on enää viikko itse jouluun!

Luulen kuitenkin, että tänä viikonloppuna saan nauttia joulutunnelmasta oikein olan takaa. Tai siis oikeastaan viime viikonloppunahan nautittiin, mutta tänä viikonloppuna touhutaan joulua oikein tosissaan!

Aion käydä viikonloppuna jo isommin kaupassa, koska inhoan sitä viimeisten päivien ruuhkaa! Tosin kalat ja muut herkästi pilaantuvat on pakko käydä ostamassa vasta ihan viikon lopussa. Olen jo marraskuusta asti hamstrannut kaappeihin sellaisia ruokia, jotka säilyy hyvin, mutta silti mun viikonlopun kauppalistasta on tulossa jäätävä.

Meille on tulossa molempien perhettä syömään ja olen kyllä delegoinut osan ruokapuolesta muille, mutta taidan itse olla sellaisen tättähäärä, että haluan tehdä melkein kaiken itse.. Eikä sillä, tykkään laittaa ruokaa ja en usko, että tästä sen suurempaa stressiä kehittyy.. Nyt viikonloppuna ajattelin jo valmistella etukäteen ruokia ja leivonnaisia, viikko kun kuluu vielä töissä ja kaikkea ei viitsi jättää perjantai-iltaan.


Suurin joulusiivous, siis ihan vain perinteinen siivous meillä tehdään kanssa tänä viikonloppuna, mutta siitä suurimman vastuun saa kyllä Samuli. Mitään kaappeja en jaksa siivota, juurihan me vasta muutettiin.. Imurointi, lattioiden pesu, mattojen tuuletus saa riittää, jos ehtii, jaksaa ja huvittaa. Jos ei niin sitten unohdetaan se siivoaminen. :D

Joululahjat on onneksi jo hankittu muutamaa lukuunottamatta.  Ne puuttuvatkin lahjat on jo mietitty joten odottavat vain hakemista. Paketoimaankin olen ehtinyt jo tähän mennessä hankitut lahjat.

Lista jouluhommista kuulostaa ehkä pitkältä, mutta toisaalta mulla on ihan jees fiilis! Olen tänä jouluna aika hyvin onnistunut välttämään joulustressin, kiitos verkkokauppojen ja etukäteissuunnittelun!


Ennen kuin aloitan viikonlopun joulutouhut, meillä on kuitenkin Alisan ensimmäinen joulujuhla. Sillä on hyvä startata viikonloppu. :)

Tsemppiä kaikille muille joulutouhottajille, jos alkaa tehtävälista kasvamaan ja stressiä pukkaamaan, jätä osa jutuista tekemättä ja tee vain ne jotka tuntuvat pakollisilta sinun joulussasi. Ota kuppi glögiä, sytytä kynttilät (pöly ei näy hämärässä), laiskottele ja nauti, tulee se joulu ilman hössötystäkin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommenttia! :)