lauantai 10. joulukuuta 2016

GoKidsGo-tunnit, mitä jäi käteen kaudesta?

Tänä syksynä aloitimme blogiyhteistyön kautta yhteisen harrastuksen Alisan kanssa. Torstai-iltapäivisin kiirehdimme työ- ja päiväkotipäivän jälkeen jumppaan. Monipuolinen ja viihdyttävä ohjelma vei mennessään ja GoKidsGo-tunnit kuluivat silmänräpäyksessä. Tällä viikolla oli kuitenkin viimeiset jumppakerrat, meillä ne tosin ikävästi jäi mun töiden takia väliin.

Pääasiallinen ryhmä, jossa kävimme oli 1-2 vuotiaille. Alisa oli luonnollisesti ryhmän vanhimpia, tunnit oli kuitenkin suunniteltu niin, että ne sopivat sekä sille juuri kävelemään oppineelle kuin isommallekin lapselle. Huiman kehityksen syksyn aikana pystyi näkemään niin Alisassa kuin muissakin lapsissa. Kävimme kokeilemassa kerran myös 2-4 vuotiaiden ryhmää ja myös se tuntui Alisalle sopivalta. Liikkeissä oli haastetta ja ihan kaikki ei vielä Alisalta onnistunutkaan, eikä tarvitsekaan, tärkeämpää oli yhdessäolo ja ilo!
Näin äitinä tykkäsin enemmän 1-2 vuotiaiden ryhmästä, missä oli pieni ryhmäkoko (alle kymmenen) ja rauhallisempi meno kuin 15 lapsen ryhmässä, missä suurin osa 3-4 vuotiaita vauhtihirmuja, mutta ihana ryhmä sekin ja ehkä Alisalle taitotasollisesti varsin oiva.

Syksyn kerrat koostui erilaisista teemoista, palloja, leikkivarjoa, liikenne, tasapainoilua, aisteja ja vaikka mitä muuta! Pääsääntöisesti samaa teemaa oli kaksi kertaa peräkkäin. Kaksi peräkkäistä kertaa on juuri sopiva, lapset ehtii oppimaan uutta paremmin kahdella kerralla, mutta kyllästymistä ei pääse tapahtumaan. Alku- ja loppuleikit pysyivät kuitenkin pääasiallisesti samoina ja ihanasti Alisakin oppi leikit ja lorut syksyn myötä.Alisa kehittyi mielestäni todella paljon syksyn aikana. Hän oppi uusia temppuja ja liikkumiseen tuli paljon varmuutta, mikä on kotona auttanut esimerkiksi portaiden kiipeämisessä. Myös tasapaino kehittyi huomattavasti. Tunneilla oli paljon välineitä ja virikkeitä, sellaisia joita meiltä ei kotoa löydy ja ne toi tietty extraa tunteihin. :)
Pelkästään liikunnallisesti en harrastustamme kehu, sillä sosiaalinen puoli kasvoi myös hurjasti! Ensimmäisillä kerroilla oltiin todella kiinni äidissä, mutta hiljalleen esimerkiksi nimiringissä juokseminen sujui ihan yksinään. Alisa odotti jumppaa jo alkuviikosta ja oppi kaikkien lasten nimetkin, näitä sitten muisteltiin aina kotonakin. Kun menimme toiseen, ihan vieraaseen jumpparyhmään, ennen harrastuksen aloittamista aina aluksi varauksellinen lapsi sujahti ryhmää  kuin vanha tekijä, olihan ohjaaja sama tuttu kuin omassakin ryhmässä.

Mä olen tosi tyytyväinen, että päästiin Alisan kanssa osallistumaan GoKidsGo-tunneille. Vaikka joskus työpäivän päätteksi väsyttikin kun jumppaa kohti mentiin, Alisan ilo ja innostus oli kuitenkin piristävää, eikä se harrastaminen äidillekään huono asia ollut. Me aiotaan jatkaa harrastusta varmasti myös kevätkaudella, jos vaan saadaan aikataulut natsaamaan.


Nyt kaikki Turun ja lähiseudun vanhemmat huomio! Kevätkauden ilmottautumiset alkaa 20.12. ja useimmat ryhmät tulevat täyteen, joten kannattaa olla heti ensimmäisenä varaamassa paikkaa, että pääsee mieleiseensä ryhmään. Aikataulut löydät TÄÄLTÄ!

GoKidsGo-tuntien lisäksi löytyy uintia, muskaria ja uutuuksina TANSSIA, AKROBATIAA sekä LIIKUNNALLISET SYNTYMÄPÄIVÄT. Tuntikuvaukset löydät TÄÄLTÄ!

Alisa ja äiti kiittää yhteistyöstä ja jatkaa innoissaan uutta harrastusta, toivottavasti blogin lukijoitakin eksyy mukaan, meiltä ainakin iso peukku! :)

Aikaisemmat kirjoitukset aiheesta:


*Yhteistyössä GoBabyGo:n kanssa.*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommenttia! :)