sunnuntai 29. heinäkuuta 2018

Vesibussilla Ruissaloon - lähimatkailua parhaimmillaan

Joskus on kiva hypätä vaan bussiin ja lähimatkailla. Ei sen aina tarvitse olla niin kovin kaukana kotoa, upeita paikkoja löytyy monesti ihan kulman takaa. Itse kun tulee usein vain hurautettua autolla paikasta toiseen, jää monta juttua näkemättä! Viime päivinä olen hieman miettinyt ja katsellut Turkua turistin silmin, koska äitini on uusi kaupungissa ja myös molemmat siskoni ovat käyneet täällä vierailulla. Turku - Suomen parhaita kesäkaupunkeja tarjoaa kyllä huiput puitteet kesäpäivän viettoon. Yksi kiva kesäpuuha on hypätä Turun keskustasta Martinsillan kupeesta vesibussiin ja seilailla rauhaksiin Ruissalon kansanpuistoon.




Tämä on toinen kesä kun vesibussilla pääsee Ruissaloon. Vesibussireitti kuuluu Turun joukkoliikenteeseen eli Föliin. Tavallinen bussikortti tai 3 euron kertalippu kelpaa siis vesillekin. Mun mielestä tuo 3 euron hinta on ihan älyttömän vähän siihen nähden, että sillä saa 45 minuutin risteilyn Aurajoelta Ruissaloon. Tämän on tajunnut kyllä moni muukin, sillä kun hyppäsimme vesibussiin se tuli aivan täyteen ja kaikki halukkaat eivät edes mahtuneet kyytiin. Kannattaa siis olla todellakin ajoissa ja hypätä kyytiin heti Martinsillalta. Vesibusseja menee 45 minuutin välein, eli ei kovin usein!

Musta tuo vesibussireitti on tosi huikea juttu! Samalla näkee Turkua vähän eri perspektiivistä, kuin mihin ainakaan itse olen tottunut. Vesibusseilu sopii myös näihin hellepäiviin, sillä vesillä kävi sopiva tuulenvire.





Ruissalon rannoilla oli näin hellepäivänä runsaasti porukkaa ja mekin hetken vilvoittelimme rantavedessä kahlaten. Joku kerta olisi kiva ottaa eväät mukaan ja viettää oikein kunnon rantsupäivää.
Paluu kaupunkiin onnistuu joko tavallisella bussilla tai sitten sillä vesibussilla jos se osuu kohdalle oikeaan aikaan. Tavallisessakin bussissa on muuten näillä keleillä kiva matkustaa, koska ilmastointi on <3




Käykää ihmeessä testaamassa niin turkulaiset kuin turistitkin! Samalla haastan teidät kaikki loppukesän aikana tekemään ainakin yhden lähimatkan johonkin kivaan paikkaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommenttia! :)