maanantai 23. heinäkuuta 2018

Lapsivapaa viikko - miten käytettiin se?

Kuten ehkä muistatte, palattiin juuri Samulin kanssa molemmat töihin kesäloman jälkeen. Alisalla loma kuitenkin vielä jatkuu ja viime viikolla Alisa viettikin meidän työviikon äitini kanssa. Koska vanhempani muuttivat viikonloppuna tänne, oli viime viikolla paljon pakkaus- ja muuttopuuhia, joten päätimme, että Alisa on vanhempieni luona koko arkiviikon.

Ollaan tosi onnekkaita, että Alisa on niin läheinen isovanhempien kanssa, että tällaiset kyläilyt onnistuu. Tämä olikin ehkä viimeinen pitkä yökyläily hetkeen, koska vanhempani muuttivat nyt vain kymmenen minuutin ajomatkan päähän. Alisa kävi äitini kanssa puolivälissä viikkoa meillä kotona, joten ihan koko viikkoa ei vietetty erossa. Ikävä kuitenkin ehti tulla kaikille moneen kertaan. Onneksi kaikki meni kuitenkin kivasti ja niin Alisalla kuin meilläkin oli tosi kiva viikko.


***


Vietimme oikeastaan koko kesäloman yhdessä perheenä, joten nyt meille tarjoutui mahdollisuus viettää lapsivapaita iltoja ja tehdä juttuja joita ei  ehkä niin usein lapsiperhearjessa ehdi touhuta. Vaikka meillä oli ihana yhteinen loma perheen kesken, oli kiva viettää välillä aikaa myös aikuisten kesken. Vaikka Alisa on tärkein asia maailmassa ja rakastan meidän perhearkea, valehtelisin jos sanoisin etten koskaan kaipaa aikaa aikuisten kesken. Mun mielestä se on kuitenkin normaalia, eikä siitä pitäisi tuntea huonoa omatuntoa.

Itse halusin siis ottaa vapaasta irti mahdollisimman paljon ja viikolla tulikin käytyä esimerkiksi uimassa myöhään iltaisin. En ole moneen vuoteen uskaltautunut uimaan Suomessa, mutta helteet saivat minutkin pulahtamaan ja nyt olemme käyneet jo useamman kerran uimassa. Kävimme iltaisin uimassa ihan kahdestaan sekä kavereiden kanssa. Löydettiin meidän läheltä kiva uimapaikka, jossa on todella lämmintä vettä ja ollaan nyt ehditty Alisankin kanssa käymään siellä. Uinti tekee olon ihanan raikkaaksi ja myös uni maistui sen jälkeen paremmin. Itse en tykkää makoilla rannalla tuntikausia, joten pieni iltauinti sopii itselleni parhaiten.





Helteiset päivät oli toisaalta kiva viettää töissä, siellä nimittäin on niin hyvä ilmastointi, että välillä myös pitkähihainen oli tarpeen. Iltaisin kun lämpötila laski, oli kiva lähteä vielä lenkille yksin. Myöhään illalla kaupunki oli hiljainen ja kesäilta sopivan lämmin. Hyvä musiikki kuulokkeista ja tuntui kun olisin melkein voinut tanssia yksinäni, oli niin hyvä fiilis!

Yhtenä iltana sain Samulin suostuteltua kanssani teatteriin ja kävimme katsomassa Linnateatterin Linnanneidot ja nauroimme melkein koko esityksen ajan! Oli kiva ilta ja onneksi onnistuimme valitsemaan molempia miellyttävän esityksen, ehkä saan Samulin toistekin kanssani teatteriin.

Vanhempieni muuttopuuhat ovat aiheuttaneet sen, että olen jonkin verran hamstrannut heiltä yli jäävää tavaraa meille. Heiltä tuli myös muutamia uusia huonekaluja meille ja niille piti tietysti tehdä tilaa. Yhden illan käytimmekin tavaroiden siirtelyyn ja Alisankin huone sai hieman uutta ilmettä. Äidilläni on ollut aina paljon kirjoja ja osa lastenkirjoista siirtyi meille, joten päädyimme hakemaan Alisalle Ikeasta uuden kirjahyllyn. Uuteen hyllyyn mahtui kivasti kaikki kirjat ja lisäksi sen laatikot piilottavat kasan leluja. Tavaroiden uudelleenjärjestely lisäsi myös lastenhuoneen tilan tuntua. Pienet onnistuneet muutokset kotona on huippuja, sillä sen jälkeen koti tuntuu taas entistä mieleisemmältä.


***

Viikonlopuksi saimmekin Alisan takaisin kotiin ja olemme auttaneet vanhempiani muuttopuuhissa, käyneet uimassa ja puuhailleet ulkona. Kahdenkeskisen arkiviikon jälkeen perheviikonloppu tuntui hyvältä. Vietimme aikaa vanhempieni uudessa kodissa ja hassua miten sitä nauttii sellaisestakin, että voin juoda iltateen heillä ja sen jälkeen vain kipaista kotiin. Kaikkiaan olen tosi onnellinen heidän muutostaan tänne. Tällä viikolla meillä on ihan uudenlainen tilanne, sillä Alisa lomailee tälläkin viikolla isovanhempien kanssa, mutta siten että vien hänet aamulla vanhemmilleni ja haen iltapäivällä töiden jälkeen, tuntuu niin oudolta! 

Kaikki on just nyt niin bueno. Olen elänyt täysillä joka päivä, niin täysillä, että tää blogi siitä vähän kärsii. :D Mutta, ehkäpä tekin nautitte näistä superhelteistä ja ihanasta kesästä, ettette ehdi kaivata mun höpötyksiä, ainakin toivon niin. <3 Kohta palataan normirytmiin.

2 kommenttia:

  1. Kyllä välillä lapsivapaa aika on mukavaa.
    Aurinkoista alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
  2. Apua! Oon kyllä ehkä vähän kateellinen noista iltauinneista ja kesäillan lenkeistä. Nyt viimeisillään raskaana ei kumpikaan tunnu hyvältä idealta :D

    VastaaPoista

Jätä toki kommenttia! :)