keskiviikko 15. marraskuuta 2017

Tonttuja tapaamassa - Turun linna

Viikonloppuna päätimme jälleen ottaa palan Turkua haltuun. Lähdimme tutustumaan Turun historiaan, kohteenamme Turun linna. Linna on tuttu luokkaretkiajoilta,  mutta aikuisena en siellä ole tullut käyneeksi. Kun Alisa kiinnostui linnasta, sain potkun viedä hänet tutustumaan tähän historialliseen kohteeseen.


Turun linna

Turun linna



Meillä kävi tuuri, sillä juuri viime viikonloppuna kun äitini oli tulossa meille, Turun linnassa vietettiin tonttupäivää. Meille tuli siis tutuksi Turun linna tonttuineen ja haltijametsineen.


Emme osallistuneet varsinaisesti opastetulle kierrokselle, koska halusimme omaan tahtiin tutustua linnaan. Kuljimme kuitenkin hieman lomittain opastetun ryhmän kanssa ja pääsimme välillä kuulemaan ihan asiantuntijan kertomuksia linnasta.

Koska linnassa oli juuri tuolloin tonttupäivä, törmäsimme kierroksella mm. saunatonttuun, kotitonttuun sekä pelimannitonttuihin. Lisäksi etsimme tontun jättämiä kullattuja esineitä sekä kuljimme satumaisen haltijametsän läpi.


Turun linna


Vaikka luokkaretki aikaan linnojen kiertely ei ollut mieluisinta puuhaa,  näin aikuisiällä historia kiinnostaa ihan uudella tavalla. Linnahan on hyvin laaja ja iso, täynnä kapeita kivisiä käytäviä ja portaita. Itselläni heräsi kysymys, miten siellä on kukaan aikanaan pystynyt liikkumaan eksymättä? 

Alisa viihtyi linnassa pääsääntöisesti hyvin, huolimatta siitä, että askeleita kertyi hurjasti. Alisan suosikkeja oli ehdottomasti pienoismallit, sekä pukeutumisleikit. Kukapa nyt ei haluaisi pukeutua kunigatareksi, ritariksi tai linnanneidoksi? Olisipa haltijametsässä saanut pukeutua myös tontuksi!


Turun linna

Turun linna

Turun linna



Pienoismallit linnasta kiinnostivat myös itseäni. Suosikkini oli huone, missä oli kymmenkunta pienoismallia, jotka kuvasivat linnan rakentumista aikojen saatossa. Alunperin linna onkin ollut aika erilainen kuin nykyään.

Myös erilaiset vankityrmät olivat kiinnostavia ja niistä muistan kiinnostuneeni myös koululaisena. Linnassa oli etenkin tyrmissä suht hämärää, joten välillä Alisa ehkä hieman pelkäsi, olihan linna aika jännittävä paikka, etenkin pienen lapsen silmin.

Turun linna sopii ihan kaikenikäisille vierailijoille ja vaikka olisit siellä koululaisena käynyt luokkaretkellä, suosittelen käyntiä myös aikuisiällä. Saattaa olla, että linnasta saa aikuisena hieman erilaisia asioita irti. Aikaa kannattaa kyllä varata reilusti, sillä me olimme linnassa vajaa kolme tuntia ja tutkimista jäi ensi kerrallekin!

Turun linna


Aikaisemmat museovierailumme:


2 kommenttia:

  1. Näyttää kivalta paikalta. Muistan itse käyneeni pienenä Turun linnassa ja se oli silloin tosi jännää.. Pitääkin joskus pistäytyä poikien kanssa kun liikumme siellä suunnalla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti! Siitä saa myös näin aikuisena ihan eri tavalla irti..;)

      Poista

Jätä toki kommenttia! :)