torstai 23. marraskuuta 2017

Miten säästeliäästi kuukausi meni?

Kuukausi takaperin kirjoittelin siitä, kuinka edessä oli hieman tiukempi kuukausi. Kuukausi on nyt takana, miten kävi ja opinko mitään?

Kuukauteenhan lähdin tarkalla suunnitelmalla siitä, mihin ja miten paljon rahaa voisin kuukauden aikana käyttää. Budjetti piti loppuun saakka yllättävän hyvin. Ensimmäinen viikko meni hieman totutellessa ja tuolloin tulinkin hieman ylittäneeksi budjetin. Loppukuukauden pystyin kuitenkin elämää tiukasti budjetista kiinni pitäen, joten ei hätää! Oikeastaan mietin raha-asioita huomattavasti normaalia vähemmän, sillä mulla oli koko ajan tarkka käsitys siitä miten paljon rahaa mulla on käytössä.


***


Ruokasuunnittelusta pidin tiukasti kiinni ja kuukauden lista toimi todella hyvin. Itse asiassa ehdin jo tehdä tulevallekkin kuukaudelle listan ja sen pohjalta myös kauppalistan taas kuukauden ensimmäiselle kauppareissulle, joka onkin kuukauden tärkein Ekalla kauppareissulla tosiaan ostan nykyisin mahdollisimman paljon raaka-aineta tulevan kuukauden ruokiin. Osan esikäsittelen ja pakastan. Meidän kuukauden ruokalista sisälsi jälleen aika paljon ihan perinteistä, mutta monipuolista kotiruokaa.
Huomasin, että kokkasin tavallista enemmän iltapalaksi erilaisia puuroja, ruispuolukka-, manna- ja riisipuuro maistui ilta- ja aamupalaksi. Lisäksi leivoin sämpylöitä, teeleipiä, pizzaa ja tein kiisseleitä sekä muita helppoja ja edullisia ruokia ja herkkuja. Useat näistä toi muistoja lapsuudesta. Monesti näitä riitti hyvin vielä aamupalalle ja suurta säästöä sainkin aikaan sillä, että otin töihin mukaan oman aamupalan, enkä käynyt ostamassa sitä kahviosta, kuten niin usein aiemmin.

Sen lisäksi, että säästin rahaa itse tekemällä, sain myös kivaa yhteistä tekemistä Alisan kanssa, koska hän halusi innokkaasti auttaa. Aiomme siis ehdottomasti jatkaa näitä juttuja jatkossakin!


***


Muutenkin heräteostosten määrä jäi hyvinkin olemattomiin, koska en pahemmin käynyt kaupoilla. Aloin myös nauttimaan eräänlaisesta minimalismista. Tulevaisuudessa aioinkin harkita ostoksiani ja kulutustottumuksia enemmän kuin ennen.

En oikeastaan kokenut kuukautta erityisen tiukkana, koska tosiaankin tiesin koko ajan missä mennään. Etukäteen laadittu budjetti pisti myös miettimään, tarvitseeko todellakin jotain tavaraa, jos se oli ns. budjetin ulkopuolelta. Toki olihan sekin palkitsevaa, kun pystyi joissakin jutuissa alittamaan budjetin ja säästyneillä rahoilla ostamaan jotain kivaa. Niin, jos olisin talousguru, säästyneet rahat olisi pitänyt laittaa jemmaan... Hups! Mulla taitaa olla vielä opeteltavaa..;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommenttia! :)