maanantai 30. heinäkuuta 2018

Mitä 4 vuotias harrastaa - syksyn harrastusvalinnat tehty

Vaikka kesähelteitä eletään ihan täysillä, hiljalleen on pakko kääntää ajatuksia myös syksyyn. Harrastuspaikat täyttyvät yleensä nopeasti ja jos mielii syksyllä harrastaa jotain, pitää paikka varata usein etukäteen.

Meidän kohta 4-vuotias on tähän mennessä harrastanut jumppaa ja uintia. Olemme yhdessä valikoineet aina jonkun harrastuksen kevääksi tai syksyksi. Tänä syksynä Alisa osallistuu ensimmäistä kertaa kahteen eri harrastukseen. Alisa käy kuitenkin päiväkodissa ja vietämme muuten aika aktiivista elämää, joten en halua täyttää iltoja vielä harrastuksista näin pienellä, vaikka ehdottomasti olen sitä mieltä, että harrastukset on hyvä juttu.

Itse yritän kannustaa Alisaa erilaisten harrastusten pariin. Aikoinaan aloitimme blogiyhteistyön merkeissä GoKidsGo -tunnit, missä kävimmekin sitten yhteistyön jälkeenkin. Nyt viime keväänä kävimme uimakoulussa, koska uimataito on mielestäni erittäin tärkeä juttu ja koin uimakoulun meille parhaaksi vaihtoehdoksi. Alisa kehittyi parissa kuukaudessa todella hyvin ja luulen, että kohta hän oppii uimaan jo ilman kellukeitakin, etenkin kun olemme päässeet tänä kesänä harjoittamaan taitoja (muuallakin kuin tuossa kuvan altaassa ;D). Tämän takia jatkamme syksyllä uimakoulua parin kuukauden ajan. Ensin suunnittelemani uintiryhmä ehti täyttyä, kun unohdin koko ilmottautumisen, mutta onneksi löysin toisen sopivan ryhmän.


***


Toista harrastusta mietimmekin sitten yhdessä. Alisan toiveena olisi ollut jalkapallo, mutta en löytänyt syksyllä alkavaa näin pienille tarkoitettua jalkapallokerhoa mistään. Yritin etsiä mitä tahansa pallokerhoa, mutta ilmeisesti ne alkavat vasta viisivuotiaasta ylöspäin. Jos sulla on parempaa tietoa Turun alueen jalkapalloilusta näin pienelle niin vinkkaa!

Alisa on aina tykännyt musiikista ja tanssista. Nyt kohdalle osui tanssikerho, missä tarkoituksena on liikkua tanssin keinoin, ei siis varsinaisesti mikään tanssikoulu. Alisa innostui siitä heti ja niin ilmoitin hänet myös tänne. Tanssikerhoon Alisa menee myös ilman aikuista, joten nyt tulee ensimmäistä kertaa opeteltua myös sellaista. Uskon kuitenkin, että Alisa pärjää hyvin ja vanhempien on toki suositeltavaa pysyä tunnin ajan salin ulkopuolella, jos se hätä vaikka pienellä iskee kesken tunnin.

Tällä hetkellä Alisan harrastukset ovat aika liikuntapainotteisia, mutta tanssissa toki mukana on myös musiikki. Olen itse soittanut pianoa monta vuotta ja saimme juuri meille kotiin minun vanhan pianon ja olen ajatellut, että voisin Alisan kiinnostuksen mukaan vähän opettaa hänelle soiton alkeita. Tosin Alisa tuntuu olevan pappansa ja setänsä jalanjäljissä enemmän kiinnostunut rumpujen soitosta kuin pianosta. Muita Alisan ehdottamia soittimia ovat tähän mennessä olleet triangeli ja nokkahuilu, jostain syystä en kuitenkaan ole vielä lämmennyt näille ideoille. ;)


***


Neljävuotias on tosiaan vielä aika pieni, eikä harrastukset ole pakollisia, päiväkotielämä on jo itsessään aika aktiivista. Siksi onkin hyvä, että nämä meidän harrastukset ovat sellaisia muutaman kuukauden juttuja, eivätkä kestä koko syksyä. Yritän tarjota Alisalle monipuolisesti erilaisia harrastuskokemuksia,  joista hän voi sitten joskus ehkä valita sen hänen juttunsa. En erityisesti toivo, että Alisa haluaisi aloittaa minkään tavoitteellisen harrastamisen, mutta toki jos hän joskus siihen päätyisi, niin tietysti se olisi ok.

Totta kai oman harrastuksen kautta olen miettinyt, kiinnostuuko Alisakin moottoriurheilusta. Tällä hetkellä vauhti ja autot ovat Alisaa kiehtovia ja toki meillä on Samulin kanssa käynyt mielessä, pitäisikö Alisaa kannustaa esimerkiksi kartingin pariin. Toistaiseksi emme ole tehneet asian eteen mitään, mutta mietintä sen osalta jatkuu.
Tässä kohtaa kokisin harrastukset enemmän sosiaalisina ja innostavina juttuina. Harrastushetket on ainakin meillä olleet sellaisia, että niitä odotetaan monta päivää etukäteen ja toivon, että sama meininki jatkuu tänäkin syksynä.

Harrastetaanko teillä jotain? :)

1 kommentti:

  1. Meillä syksyllä 5v täyttävä tyttö on käynyt vauvasta saakka muskarissa (siellä viimeiset kaksi vuotta ilman aikuista) ja vauvauinnissa oltiin myös silloin ihan pienenä. Nyt syksyllä yritetään päästä viikon mittaiseen uimakouluun, ehkä myös sitten sen jatkoryhmään. Edellisenä lukuvuonna muskarin kaverina oli musajumppa (balettiin painottuva) ja tarkoitus olisi vaihtaa se nyt temppujumppaan :) Meillä lapsi on hoidossa kolmena päivänä viikossa.

    VastaaPoista

Jätä toki kommenttia! :)