maanantai 2. heinäkuuta 2018

Kesäpäivä saaristossa ja parhaat reissueväät

Mä rakastan kaikkia pieniäkin reissuja ja aina niiden ei tarvitse olla kovin kaukana tai kalliita. Joskus jopa uuteen leikkipuistoon tutustuminen on riittävä.

Yhtenä päivänä me päädyimme autoilemaan Turun saaristoon. Meillä on ollut ajatuksissa kiertää koko Saariston rengastie monena kesänä, mutta vielä tuolle ei ole löytynyt sopivaa hetkeä. Nyt kuitenkin päätimme viettää päivän saaristossa ilman sen kummempia suunnitelmia. Kohokohtana tietysti lauttamatkat.

Ajoimme ensin Paraisille lauttarantaan, josta nousimme Nauvoon menevään lauttaan, joita menee vartin välein. Lauttamatka on ilmainen ja emme joutuneet pahemmin edes odottelemaan. Tämä oli kaikille meille uusi kokemus ja olihan se vähän jännää.
Ajoimme Nauvon saaren läpi mutkittelevaa tietä ja päätimme edetä vielä yhden lauttamatkan verran Korppooseen. Myös tällä välillä lautta kulki vartin välein ja oli maksuton. Ajelimme myös Korppoon läpi etsien hyvää pysähdyspaikkaa.

Saarilta olisi toki löytynyt hyviä ruokapaikkoja, mutta tällä reissulla yksi juttu oli juuri omat eväät. Joskus on kiva käydä ravintoloissa syömässä reissuilla, mutta totuuden nimissä, meidän perhe tekee tänä kesänä niin monta pientä reissua, että joka reissulle ei kyllä riitä budjettia ulkona syömiseen. Onneksi Alisakin on sitä mieltä, että omat eväät on paras juttu.

Parhaat kesäeväät


Kylmälaukku on ollut kovassa käytössä koko kesän ja mukana on aina ollut hedelmiä, eväsleipiä, mehua ja vettä. Myös erilaiset piirakat on helppoja kesäeväitä, kuten myös vihannestikut.

Joka reissulle olen myös valmistanut jonkun ruokaisamman jutun lounaaksi. Helppo vaihtoehto on erilaiset salaatit kuten pastasalaatti tai saaristoreissulle tekemäni mansikka-halloum -salaatti. Jos olemme useamman päivän reissussa, teen yleensä jonkinlaisen kaapintyhjennys salaatin, jolloin käytän hyödyksi niitä aineita, joita kaapista löytyy. Toinen kiva vaihtoehto on erilaiset wrapit. Ne on helppo tehdä illalla valmiiksi ja pakata rasioihin. Kannattaa kokeilla täytteeksi esimerkiksi jauhelihaa, kanaa tai tonnikalaa. Näistä saa kivoja ja helppoja lounaita reissuun.

Kahvi meillä kulkee mukana termarissa ja vaikka mua välillä vähän naurattaa meidän eväsjutut niin on se oikeasti kiva kun voi pysähtyä just sinne mihin halua maisemia katsomaan ja kahvia nauttimaan, ei tarvitse odottaa huoltoasemaa. Esimerkiksi saaristoreissulla pysähdyttiin kauniissa venesatamassa syömään eväitä ja kyllä se kahvikin merenrannalla laiturilla maistuu parhaimmalta.Reissumme saaristoon oli kiva ja edullinen vaihtoehto. Rahaa meni oikeastaan vain hieman eväisiin, sekä toki bensaan. Yhdeltä kioskilta ostimme kyllä myös jäätelöt. Isompien lasten kanssa samankaltaisen reissun voi toteuttaa myös polkupyörillä. Suosittelen ehdottomasti saaristoreissua Turun seudulla!

Kulkeeko teillä eväät mukana reissulla? Mikä on teidän perheen suosikkieväs? Meillä on pari reissua vielä edessä, joten ideoita kaivataan! :)

2 kommenttia:

  1. Kiva reissu ja miten ihanat eväät :) Meilläkin tykätään tehdä päiväretkiä eväiden kanssa.

    VastaaPoista
  2. Tuommoiset pikkureissut ja retket on kyllä ihan huippuja! Meillä monesti on jotain ihan perinteistä evästä retkillä. Leipiä, jugurttia, hedelmiä ja juomapullot :)

    VastaaPoista

Jätä toki kommenttia! :)