torstai 12. heinäkuuta 2018

Just nää päivät!

Viimeisissä postauksissa olen paljon hehkuttanut meidän kesäreissuja, mutta nyt ajattelin kirjoittaa vähän niistä toisenlaisista päivistä, jotka ovat aivan yhtä ihania. Ei onnistunut kesä vaadi pelkkää reissaamista, vaikka blogista onkin sen kuvan viime aikoina voinut saada. Nämä ihan tavalliset lomapäivät jäävät välillä vähän varjoon. Tavallisista lomapäivistä tulee harvemmin kirjoitettua, vaikka yhtälailla ihania kesämuistoja kertyy näistäkin päivistä.


***


Reissujen välillä on kiva viettää ihan tavallisia päiviä. Tavallisena lomapäivänä pyöräillään yhdessä kauppaan, ihmetellään tienvierustan kukkia ja tuoksutellaan miltä kesä tuoksuu. Nautitaan aamukahvista ja ehkä pulahdetaan terassilla uima-altaaseen. Tavallisena lomapäivänä voidaan nukkua päiväunet sohvalla kun väsyttää tai lukea terassilla lepotuolissa kirjaa. Joskus voidaan myös keksiä jotain hauskaa tekemistä, kuten kivien maalamista (hitti lapsiperheessä!)

Kotityötkin kuuluu tavallisiin lomapäiviin ja etenkin pyykinpesu. Lomalla pyykkääminen reissujen takia vähän kasaantuu ja yhtenä päivänä kone voikin pyöriä useamman kerran. Aurinkoisella säällä pyykinpesukin on kivaa kun pyykit saa ulos narulle kuivumaan ja ihan hetkessä pyykit ovat kuivia. Meidän kylpyhuoneeseen ei pesutornia mahdu, joten joskus lakanoita pestessä kuivattaminen on haasteellista, onneksi näin kesällä sitä ongelmaa ei ole! Ainakaan tänä kesänä, kun nautittu ihanista keleistä!

Pääasia tavallisina lomapäivinä on, ettei mihinkään ole kiire. Ollaan vaan ja nautitaan kesäpäivästä ja elämästä. Rakastan reissupäiviä, mutta niin rakastan myös niitä kiireettömiä ihan tavallisia lomapäiviä ja näitä päiviä ja hetkiä jään kaipaamaan kun ensi viikolla palaan töihin.

***

Nyt ollaan kuitenkin taas tien päällä, matkalla pohjoiseen. Loppuloma menee Lapissa kisareissulla. Tämä on vähän tällainen tyttöjen reissu kun Samulin lähteminen estyi työjuttujen takia eilen. Napattiin Alisan kanssa mummi matkaamme ja otettiin keula kohden Pelloa. Tarkoitus olisi kisojen lisäksi tehdä myös jotain muuta reissulla. Hieman harmitti, kun Samuli ei lainkaan päässyt mukaamme, mutta ehkä reissusta kuitenkin tulee hyvä. Vähän kyllä jännittää, koska en moneen vuoteen ole ajanut ilman, että Samuli on mukana. Luulen kyllä, että Samulia jännittää kotona enemmän mun kisat, kuin minua itseäni. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommenttia! :)