sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Vapun parhaat reseptit

Vappu on kohta täällä! Vapuksi meillä ei toistaiseksi ole suurempia suunnitelmia, mutta aika moni mun ympärillä tuntuu suunnittelevan kaikenlaisia juhlia ja meininkejä. Olen otettu kun jotkut tutuista kyselevät multa vinkkejä erilaisiin ruokiin, kiva että mun harrastus on noteerattu ainakin lähipiirissä. Siitä sainkin idean koota teille tällaisen reseptipostauksen, missä on muutama mun luottoresepti ja vappulounaalle sopiva herkku. Mä tykkään kokkailusta ja tykkään järjestää (liian harvoin) päivällisiä ja muita kekkereitä ystäville ja perheelle. Toivottavasti tästä postauksesta löytyy ideoita teidän vappupöytään! Reseptit on mitoitettu noin 10 hengelle, mutta toki määrä riippuu paljolti siitä kuinka paljon pöydässä on muuta ruokaa.

Salaatteja


Erilaiset salaatit kuuluu tietysti juhliin ja niitä on helppo toteuttaa isollekin porukalle. Kaksi ekaa reseptiä on mun luottoreseptejä ja etenkin tuo perunasalaatti on kestosuosikki lähipiirissä. 





Herkullinen perunasalaatti


0,5 kg kiinteää perunaa
3 suolakurkkua
1 iso sipuli
2 dl kermaviiliä
1 dl majoneesia
suolaa
pippuria
persiljaa

Keitä perunat mielellään jo edellisenä päivänä. Jäähdytä kunnolla ja pilko kylmät perunat kuutioiksi. Kuutioi suolakurkut ja silputa sipuli, lisää perunoiden joukkoon. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja lisää perunoiden, suolakurkkujen ja sipulin joukkoon. Maista ja mausta maun mukaan. Anna mielellään tekeytyä useampi tunti tai seuraavaan päivään.


Yksinkertainen Coleslaw


1/2 kaali
3 porkkanaa
0,5 dl majoneesia
suolaa
pippuria

Suikaloi kaali ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Sekoita majoneesi joukkoon ja mausta! Coleslaw on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä.


Hedelmäinen Halloum -juustosalaatti

Salaattia
3 Tomaattia
1/2 Kurkkua
2 Persikkaa
Viinirypäleitä
200g Halloum-juustoa
Vihreää pestoa

Pilko salaatti, tomaatti, kurkku ja viinirypäleet. Paahda kuivalla pannulla persikkalohkot niin, että niihin tulee kaunis paistopinta. Paista tai grillaa tämän jälkeen juusto. Viimeistele pestolla.




Alkupaloja & naposteltavaa


Toast skagen & avokadoa


200g katkarapuja
100g kreikkalaista jugurttia
1 rkl aiolia
1 tl sinappia
tilliä
1 keitetty kananmuna
1 avokado
leipää
salaattia
suolaa & pippuria

Keitä kananmuna kovaksi (8-10min), jäähdytä hyvin ja silppua haarukalla pieneksi. Sulata katkaravut. Seikoita jugurtti, aioli, sinappi, silputtu tilli sekä mausteet. Lisää katkaravut ja silputtu kananmuna joukkoon. Anna jähmettyä hetki jääkaapissa. Puolita sillä välin avokado ja irroita kivi. Tee puolikkaisiin pystysuunnassa viillot ja koverra lusikalla pois kuoresta. Lopuksi kokoa leivät, eli aseta salaatinlehdet leipien päälle, annostele katkaraputahna  ja muutama lohko avokadoa päälle. Leivät voi koristella esim. basilikalla, tillillä, ruohosipulilla tai muilla yrteillä.





Täytetyt kananmunat


10 kananmunaa
3 rkl majoneesia
2 tl makeaa sinappia
ruohosipulia

Keitä kananmunat ja jäähdytä. Kuori munat ja irroita keltuaiset erilleen. Muussaa keltuaiset ja sekoita majoneesi ja sinappi joukkoon. Sekoita tahna  ja pursota tahna kananmunien päälle. Koristele ruohosipulilla.





Ruissipsit kinkkutahnalla


Ruissipsejä
200g tuorejuustoa
150g palvikinkkua
2rkl majoneesia
kurkkupikkelssiä
1 sipuli
sinappia
suolaa
pippuria
ruohosipulia

Notkista tuorejuusto ja sekoita majoneesi ja sinappi joukkoon. Hienonna palvikinkku ja sipuli pieneksi. Lisää sipuli, kinkku ja pikkelssi tuorejuustoseokseen. Hienonna persilja joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.





Munkit
Totta kai jälkkärinä pitää olla makoisat munkit ja näistä tein viime vuonna seikkaperäisen ohjeistuksen, joten linkkaan tähän nyt suoraan viime vuoden Vapun maistuvimmat munkit.




Toivottavasti näistä herkuista syntyy ideoita teidän juhliin! Mikä on sun suosikki vappuruoka?

1 kommentti:

  1. Kiitti kivoista resepteistä! Meillä tehdään aina itse munkit ja sima(joskus)itse. Itsetehty perunasalaatti on ihanaa herkkua!

    VastaaPoista

Jätä toki kommenttia! :)