tiistai 17. huhtikuuta 2018

Diy amppeli HELPOSTI

Tässä postauksessa on helpon diy amppelin ohje! Kevät tulee kohisten ja mulle on iskenyt joka vuotinen pihanlaittovimma. Viime vuonna meidän pieni piha laitettiin kevätkuntoon. Tänä vuonna hommiin on päästy muutama viikko myöhässä, mutta nyt siivoilu ja järjestely on aloitettu. Olen hankkinut hieman uusia pihakalusteita ja aloittanut suunnittelemaan uusia istutuksia niin etupihalle, kuin takapihan patiolle.

Meidän takapiha on aidattu suht korkealla aidalla ja jo viime vuonna mulle aiheutti hieman harmaita hiuksia nuo ruskeat lautaseinät, ne ei ole kaikista kauneimmat. Nyt aloin hieman kartoittamaan, millaisia vaihtoehtoja olisi aidan koristamiseen esimerkiksi erilaisten kasvien avulla. Olen miettinyt erilaisia kiinnitettäviä ruukkuja yms., mutta seinien paksuus ei oikein anna myöden tälle. Pinterestissä näin kuitenkin upeita amppeleita, jotka oli toteutettu itse naruista. Päätin kokeilla moista, sillä se ratkaisisi seinäongelmani helposti! Tässä siis diy amppeli, jonka toteutat helposti ja nopeasti.
1. Diy amppeli syntyyn kahdeksasta saman pituisesta narusta. Pituus riippuu tietenkin vähän siitä, miten suuri ruukku sinulla on ja kuinka korkealle sen laitat roikkumaan. Kannattaakin hieman mittailla ja mallailla sopivaa mittaa ja lisätä siihen hieman, jotta amppelissa on pelivaraa. Naruja on kuitenkin lopussa helppo lyhentää.

2. Tasaa narut ja sido toiseen päähän solmu.

3. Yhdistä kaksi vierekkäistä narua toisiinsa solmulla. Solmujen on tarkoitus tulla samaan kohtaan. Itse sidoin solmut noin 6cm päähän isosta solmusta, mutta etäisyys riippuu hieman ruukun koosta. Jos sinulla on kauhean iso/pieni ruukku, voi etäisyyttä hieman muuttaa.

4. Järjestä parit vierekkäin ja solmi viereiset narut solmulla seuraavasti: 2&3, 4&5, 6&7, 8&1. Tee solmut taas noin 6cm päähän edellisistä solmuista.  Tästä pitäisi muodostua neliö, jonka keskellä on se iso alkusolmu.

Mallaile ruukkua ja amppelia. Pienille ja keskikokoisille ruukuille yleensä riittää tämä, mutta jos sulla on iso ruukku, saattaa se vaatia vielä ainakin yhden toiston kohdan neljä mukaisesti.

Kun amppeli on tarpeeksi suuri, tee ripustuslenkki haluamallasi tyylillä. Narut voi nyörittää, pujottaa helmiä tai tehdä solmuja, kuten itse tein. Amppelit on todella monikäyttöisiä ja niitä voi käyttää niin pihalla kuin sisälläkin. Mä luulen, että intoudun tekemään näitä vielä lisää, sillä tuo näyttää niin kivalta meidän terassilla ja ruma lautaseinäkin on himpun verran kauniimpi. Joko teille on iskenyt pihanlaittovimma?4 kommenttia:

 1. Hienon näköinen! Mäkin olen näitä pari kappaletta ehtinyt tehdä. Annoin pääsiäiskukkaset niissä anopille ja äidilleni :) Pari ajattelin vielä tehdä omalle parvekkeelle, mutta en ole ehtinyt ostaa sellaista narua kuin haluaisin.

  Mukavaa kevättä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo nää on tosi kivoja! Munkin tarvis lähteä naruostoksille niin sais lisää! 😍

   Poista
 2. Hieno! Minäkin tein viimevuonna samanlaisen juuttinarusta ja siitäkin tuli hyvä. Nyt ajattelin tehdä näitä oikein urakalla uuteen kotiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuttinarua mäkin eka suunnittelin! Mä haluan kans lisää! 😍

   Poista

Jätä toki kommenttia! :)