maanantai 2. huhtikuuta 2018

Piipahdus tropiikissa

Tänään kun ympäri Suomen saadaan "nauttia" sankasta lumipyrystä, yritän pitää kevätfiilistäni yllä palaamalla viikon takaisiin hetkiin kun piipahdimme tropiikissa eli Turun yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa. Minulle ja Alisalle piipahdus oli ensimmäinen ikinä ja mielenkiintoista nähtävää löytyi paljon.

Alisasta oli kiinnostavaa bongata esimerkiksi sitruunoita, greippejä, limejä ja muita tuttuja juttuja.


Puutarha on jaettuu useampaan erilaiseen kasvihuoneeseen. Suurin niistä on niin sanottu uuden maailman tropiikki. Tuossa tropiikissa vietimme ylivoimaisesti eniten aikaa. Tämä johtui siitä, että kasvihuoneen keskellä oli suuri lampi. Lammessa kasvoi jättilumpeita ja ne todella olivat ISOJA! Toiselta puolelta lampea bongailimme söpöjä pikkukaloja. Siirtyessämme toiselle puolelle oli lähellä etten itse tipahtanut säikähdyksestä lampeen. Siellä oli nimittäin älyttömän suuria ja rumia koikarppeja. Alisakin säikähti niitä, mutta järkytyksestä toivuttuaan seurasimme niiden uiskentelua tovin jos toisenkin. Kalojen lisäksi puutarhassa voi bongailla kauniin värisiä lintuja.
Kasvitieteellisestä puutarhasta löytyi kiinnostavaa katseltavaa niin aikuisille kuin lapsillekin. Positiivista on myös se, että aina ei tarvitse edes lähteä kovin kauaksi löytääkseen mielenkiintoisia retkikohteita. Kesällä ajattelimme piipahtaa puutarhalla uudestaan ja tutustua myös ulkopuutarhaan.
Toivotaan, että tämän päiväisen lumimyräkän jälkeen saadaan se kevät ihan kokonaan tänne. Jos olette tänään liikenteessä autolla niin ajelkaahan varovasti! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommenttia! :)