maanantai 26. maaliskuuta 2018

Suuri pääsiäismunavertailu

Jokavuotinen ongelma: mikä suklaamuna maistuu parhaalta, missä on parhaat lelut? Ratkaisimme ongelman vertailemalla neljää erilaista keskikokoista suklaamunaa. Jos siis haluat minimoida riskit huonon suklaamunan valinnassa, lue tämä.
Testasimme seuraavat munat:

Kindermuna (0,93 €)
Ryhmä Hau (0,95 €)
Palomies Sami (1,09 €)
Koiramäki (0,89 €)


Hinnat ovat lähimmän k-marketin hintoja. Testiryhmään kuului kolme henkilöä: Alisa, minä ja äitini. Testaajien ikäjakauma oli siis kohtalaisen laaja.

Maku:


Ryhmä Hau:
Puolet maitosuklaata ja puolet valkosuklaata, mikä oli kiva yllätys valkosuklaasta pitävälle. Muuten suklaa oli aika joulukalenterisuklaan makuista. Ei erityisen hyvää, oikeastaan aika mitäänsanomaton.


Palomies Sami:
Perus maitosuklaamuna. Suklaata voisi kuvailla sanoin ok ja perus. Maku oli aika rasvainen kaikkien testaajien mielestä.

Koiramäki:
Suklaa oli maitosuklaata ja maku oli tässä oikeasti hyvä. Maultaan tämä nousi korkealle testissä. Erityismaininta myös kaakaon utz-sertifikaatista, muista testin tuotteista emme kyseistä merkintää löytäneet.

Kindermuna:
Legendaarinen ja perinteisen hyvä. Maultaan ehdottomasti testin paras.


Makutestin tulokset:

1. Kinder
2. Koiramäki
3. Palomies Sami
4. Ryhmä Hau


Lelu:


Ryhmä Hau:
Kolme Ryhmä Hau -aiheista värityskuvaa sekä matkakoon väriliidut. Kertakäyttöisyydestä pikkaisen miinusta, mutta toisaalta kivan vaihteleva idea ainaisen muovikrääsän tilalle. Olisi esimerkiksi automatkalle ihan mukavaa ajanvietettä.

Palomies Sami:
Teemaan sopivasti munasta paljastui paloauto. Perus muovilelu, plussaa siitä, että se oli valmiiksi koottu.

Koiramäki:
Avaimenperä. Vihdoinkin jotain muuta kuin muovikrääsää, tälle sentään keksii käyttöä. Tämä oli kaikkien raatilaisten suosikki.

Kindermuna:
Kinderistä paljastui kummallinen heppa ja kaksi sormusta (?) Liittyi jotenkin tehotyttöihin. Kinderin heikkous on aina ollut lelut ja niin tälläkin kertaa.

Lelutestin tulokset:

1. Koiramäki
2. Ryhmä Hau
3. Kinder
4. Palomies Sami


Yhteenlaskettuna testin voittajaksi selviytyi siis Koiramäki suklaamuna. Huomaa, että Koiramäki oli myös testin edullisin. Kakkoseksi selviytyi perinteinen Kindermuna. Ryhmä Hau oli kolmas ja Palomies Sami jätettiin viimeiselle sijalle. Suklaamunien osalta kallein hinta ei siis tarkoita välttämättä parasta laatua.

Pääsiäisen ongelmaan on nyt siis ratkaisu, tee munaostokset tämän testin perusteella niin vältyt pettymyksiltä! ;)

5 kommenttia:

 1. Mukava vertailu!

  Meillä on luotettu perinteiseen Kinderiin. Jotakin muitakin välillä ostettu, varsinkin noita Ryhmä Hau -munia tänä vuonna. Niitä kun tuntuu olevan paljon erilaisia ja poika on Ryhmä Hau -fani. Hänelle kelpaa suklaa kuin suklaa ja kaikki krääsätkin tehneet kauppansa hänelle :D

  Koiramäki munia ei olla testattu vielä, mutta tämän perusteella varmaan pitää sellaistakin testata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ryhmä Hau oli Alisan valinta ennen testiä, itse luotan kanssa Kinderiin maun takia. 👌

   Poista
 2. Kiitos tuomaristolle! :)
  Täällä on luotettu Kinderiin, poikien suosikki. Juuri tänään pojat sanoivat, että munia ei enää tarvi ostaa. Haluavat Kinderpatukoita! :)

  VastaaPoista

Jätä toki kommenttia! :)