torstai 22. maaliskuuta 2018

Kun lapsi sairastuu

Huonosti nukuttuja öitä, niiskuttava nenä ja käheä ääni. Siinä meidän pari päivää... Alisa sairastui taas flunssaan ja päiväkodissa saman taudin kourissa oli useampikin lapsi. Sanon siksi taas, että aikaisemmin meillä oli todella harvinaista tällainen sairastelu. Ensimmäiset puolitoistavuotta päiväkodissa menivät kuin ihmeen kaupalla oikeastaan kokonaan ilman Alisan sairasteluita, nyt kuitenkin puolenvuoden sisällä olemme olleet Alisan kanssa kotona useamman kerran. 

Vähän aikaa sitten pohdin kuka jää kotiin kun lapsi sairastuu?  Tutulla kaavalla jatkettiin tälläkin kertaa ja poissaolo töistä jaetaan puoliksi. Onneksi meillä ei ole ollut kuitenkaan mitään kierrettä, eikä sairastelu ole ollut jokaviikkoista. 


***


Kun lapsi sairastuu, aiheuttaa se itsessäni ainakin ylimääräistä huolta ja murhetta. Vaikka kyse olisi tavallisesta flunssasta, huomaan öisin heräileväni jokaiseen inahdukseen ja huolehtivani hirveästi toisen voinnista. Osansa huonoihin öihin on toki myös sillä, että Alisa nukkuu kipeänä usein meidän välissä ja tulikuuma ja pyörivä lapsi hieman häiritsee vanhempienkin nukkumista. Lisäksi pieni potilas heräilee tasaisesti juomaan tai vessaan tai yskäkohtauksiin. Sairaana sitä tarvitsee lisäksi oikein extrapaljon läheisyyttä ja syliä.

Siitä tietää hyvin, että lapsi todella on kipeä, kun yleensä niin energinen lapsi makoilee vain sohvalla peiton alla, eikä pahemmin jaksa touhuilla. Onneksi on nykyään kaikenlaisia elokuvapalveluita yms. viihdejärjestelmiä, lastenelokuvat ovat olleet isossa roolissa viime päivät.

Onneksi energiat alkaa hiljalleen palautua ja tänään on jo kuumeeton päivä. Ehkä huomenna jo päästään takaisin päiväkotiin. Vaatteista ei muuten tingitä sairaanakaan, onhan se kivempi sairastaa prinsessana kuin ihan tavallisissa vaatteissa! ;) Toivottavasti teillä on oltu terveinä! <3Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommenttia! :)