torstai 23. maaliskuuta 2017

Vinkit tehokkaaseen kirppismyyntiin

Pursuaako teilläkin kaapit pieniä lastenvaatteita? Meillä ainakin pursusi! Tosiaan pursusi, sillä myin juuri ison kasan vaatteita KUUDESSA päivässä kirppiksellä.

Jonkin verran pienimpiä vauvanvaatteita myin aikanaan Facebookin merkkikirppiksillä sekä paikallisessa lastenkirppisryhmässä. Facebook-kirppiksellä myyminen on kuitenkin melko työlästä jos on iso satsi myytävänä. Niinpä päädyin viemään vaatteet livekirppikselle. Monesti olen lukenut erilaisista Facebook-ryhmistä, viimeksi tällä viikolla, ihmisten valittavan ettei kirppiksillä mene vaatteet kaupaksi. Mulla on nyt vähän erilainen kokemus aiheesta, tämä oli ensimmäinen kerta kun myin lastenvaatteita livekirppiksellä.

Yllätyin myynnistä todella, sillä ensimmäisen tunnin aikana vaatteita hupeni sadalla eurolla!! Meinasin pudota tuolilta kun kävin nettipalvelusta vilkaisemassa myyntiä. Ylipäätään ensimmäisenä päivänä myynti oli reilut 130e, joka on aika hyvin siihen nähden, että kokonaisuudessaan mulla oli myytävää hieman alle 300 euron edestä alkuun, ennen viimeisten päivien alennusta. Loppusaldo oli reilut 200€, joten voisi sanoa, että lähes kaikki tavara meni kaupaksi. Ensimmäisen päivän jälkeen jäljellä oli oikeastaan vain euron-parin tavaraa, joten siksi myynti ei kohonnut enää seuraavina päivinä samoihin sfääreihin.

Ajattelinkin nyt jakaa muutamat kikat joilla omaa kirppismyyntiä voi edistää.1. Valitse oikea kirppis tuotteille

Kirppiksiä on erilaisia, joten kannattaa valita omille myytäville oikea kirpputori. Erilaisten kirpputorien tunteminen auttaa valinnassa. Itse valitsin Kaarinassa sijaitsevan Lasten Seesamin, koska siellä on mielestäni parhaiten hyväkuntoisia vaatteita ja usein myynnissä on myös merkkivaatteita, joita meidänkin kasassa oli paljon. Myytävänä oli pelkkiä lastenvaatteita, katsoin parhaaksi viedä vaatteet pelkälle lasten kirpputorille.


2. Oikea hinnoittelu

Jos haluaa vaatteista nopeasti eroon, kannattaa pitää hinnat suht alhaisina. Itse hinnoittelin tavalliset merkittömät vaatteet sekä ei niin suositut merkkivaatteet 1-3€, merkkivaatteet (Gugguu, Mini Rodini...) 8-12€, kengät 5€. Koska etenkin merkkivaatteet, kuten Gugguu ja Mini Rodini menivät nopsaan kaupaksi, uskon hinnan olleen oikea. Mielestäni sain niistä hyvän rahan vielä, koska ne olivat kuitenkin meillä paljon käytetty, vaikkakin hyvässä kunnossa.

Hyvä esimerkki hinnoista on myös se, että näin saman merkkisiä vaatteita todella huonossa kunnossa kirppiksellä ja hinta oli yli 20e, mutta ne vaatteet eivät ainakaan sen reilun viikon aikana menneet kaupaksi. Jos haluaa pitää korkeammat hinnat, kannattaa pitää tuotteita useampi viikko myynnissä. Tosin, maksaa se pöytävuokrakin sitten aina lisää. Viimeisiksi päiviksi löin vielä -30% lapun joka kyllä kiihdytti myyntiä uudelleen ja loputkin tavarat tekivät kauppansa eikä jäljelle jäänyt enää kuin muutama hassu vaate.

Gugguut ja Mini Rodinit olivat tosiaan suosituimmat vaatteet, sen jälkeen tuli Kappahlin Newbie vaatteet, jotka hupenivat lähes samaa tahtia Rodinien ja Gugguiden kanssa. Miikkarit ja Po.pitkin tekivät kauppansa, mutta näistä merkkivaatteista ei tällä hetkellä kannata pyytää juurikaan yli 4 euroa, sillä niitä on tällä hetkellä kirpparit täynnä eikä niiden suosio ole entisensä enää. Alelapun jälkeen meni hyvin kaupaksi myös ihan merkittömät vaatteet.


3. Hyvä kunto

Vaikka kyseessä olisi kuinka merkkivaate halvalla tai markettivaate alle eurolla, aika harvoin risat ja likaiset vaatteet menevät kaupaksi. Alisan vanhat vaatteet olivat pääsääntöisesti tosi hyvässä kunnossa ja tein niille vielä kunnon puhdistuksen ennen myyntiin viemistä, joku pistetahra saattoi vaatteissa tosin olla, mutta aika harvassa.


Tässä pari puhdistusvinkkiä:
Aika moni tahra lähtee pelkällä sappisaippualla, mutta pahimpiin tahroihin käytän seuraavaa käsittelyä: vesi + sappisaippua --> anna vaikuttaa --> ripottele päälle vanishia ja pari tippaa vettä, pyörittele esim. sormin niistä tahna tahrojen päälle --> anna vaikuttaa --> kaada etikkaa päälle ja hinkkaa esim. harjalla tai sienellä --> normi konepesu.


Kangaskenkiin tepsii sama käsittely kuin yllä ja kumiosille paras on kynsilakanpoistoaine. Itse sain yhdet pinttyneet kumitossut lähes uutta vastaavaan kuntoon moisella käsittelyllä.

Olen kirjoittanut ennenkin merkkivaatteiden kirppishinnoista ja täytyy sanoa, että usein niistä pyydetään omasta mielestäni aika järisyttäviä summia, jopa huonokuntoisista. Onko teillä kokemuksia, menevätkö ne sitten lopulta kaupan? Itselläni on ainakin aika suuri kynnys ostaa kalliita merkkivaatteita kirppikseltä, kun niitä välillä saa alennuksestakin tosi edullisesti uutena.


4. Siisti myyntipiste

Siisti ja selkeä myyntipiste on ostajan mieleen ja itse kävinkin vähintään joka toinen päivä siistimässä paikkaa. Mulla oli myös lähes kaikki vaatteet henkareissa, jolloin ne pysyivät paremmin järjestyksessä. Yritin myös aina siivotessa järjestellä vaatteet niin, että mielestäni kivoimmat vaatteet ovat parhaiten näkösällä, jotta ostaja kiinnittäisi huomion tarkemmin myynnissä oleviin tuotteisiin.
Summasummaarun, valitettavasti huonokuntoiset lumput ja rytkyt eivät mene kaupaksi ja kalliissa vaatteissa on pidempi myyntiaika. Tänä päivänä kirppiksiä on niin paljon ja hyväkuntoista vaatetta on sieltä saatavilla edullisesti, joten harva haluaa ostaa huonokuntoisia, nuhjaantuneita ja virttyneitä vaatteita edes puoli-ilmaiseksi. Ne kannattaa ennemmin viedä vaatekierrätykseen.

Jos olisin halunnut maksimoida tuoton, merkkivaatteeissa olisi voinut olla ehkä enemmänkin hintaa, mutta mä olin todella tyytyväinen siihen kuinka nopeasti vaatteet menivät kaupaksi ja kuitenkin niistä jäi ihan mukavasti taskurahaa.

Lastenvaatemuoti näkyy käytettyjen vaatteiden menekissä, tällä hetkellä IN tuntuu olevan juuri kotimaiset merkit kuten Gugguu, Vimma, Papu, Mainio yms, sekä samantyyliset Mini Rodini ja Bobo esimerkiksi. Newbie ja osa Lindexin vaatteista tuppaa myös menemään hyvin kaupaksi. Perusvaatteista menee yleensä vain erityisen nätit ja hyväkuntoiset vaatteet.

Jos tavara on hyvää ja paikka sekä hinta kohdillaan niin kyllä niillä kirppiksillä edelleen liikkuu lastenvaatteet.

Lisää vinkkejä hyvään myyntiin löytyy Lasten Seesamin nettisivuilta ja mä suosittelen kyseistä kirppistä lämpimästi. :)

6 kommenttia:

 1. Aivan huippuhyvä että sait näin hyvin vaatteita myytyä! Mä oon vaan loppujen lopuksi vienyt ystäville ja loput vaatteet sitten suoraan UFF:in kierrätykseen..:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin yritän aina antaa vaatteet eteenpäin, mutta meidän kaveripiirissä ei ole tyttölapsia juuri ollenkaan ja pojat ei muka voi käyttää mekkoja, joten ne päätyi kirppiskasaan...:D

   Poista
 2. Mä oon meillä päin huomannut, että ei mene kaupaksi kuin nimenomaan ne rikkinäiset/nuhjuiset joista miettii, et kehtaako niitä edes mihinkään tarjota. En ymmärrä logiikkaa, mutta onneksi paremmat voi myydä netissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, onpa tosiaan jännä! :D Nettikirppikset on kyllä hyviä, jos jaksaa vaan kuvata ja näpytellä. :)

   Poista
 3. Tässä oli loistava kooste asiasta. Voi kun saisi joka kirppiksen oveen ihmisille luettavaksi. :D Meillä on ihana palvelu luottokirppiksellä, kun ilmaiseksi siivoavat pöydät joka päivä, niin ei tarvitse joka päivä itse paikalle raahautua pöytää siistimään. :)
  http://viivyvierellain.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se olis kyllä hyvä..:D toi ilmainen siivouspalvelu on kyllä tosi mahtava! Helpottaa kummasti myyntiä. :)

   Poista

Jätä toki kommenttia! :)