maanantai 13. maaliskuuta 2017

Sokos Hotel Torni - Viikonloppu äidin kanssa Helsingissä

Kivaa alkanutta viikkoa! :)

Musta on tullut varsinainen reissulissu viime aikoina ja tänä viikonloppuna sain painaa pääni Sokos Hotel Tornin pehmeisiin tyynyihin. Olimme syksyllä jo sopineet äitini kanssa, että lähdemme katsomaan Kirka-musikaalia (josta lisää myöhemmin) Helsinkiin ja viikonloppuna oli vuorossa meidän yhteinen viikonloppu.

Äiti oli varannut meille huoneen legendaarisesta Solo Sokos Hotel Tornista. Ihana vanha hotelli oli tunnelmaltaan tyylikäs ja täynnä kauniita yksityiskohtia. Meillä oli huone kahdella ikkunalla kuudennesta kerroksesta, mutta valitettavasti näkymät olivat viereisistä rakennuksista johtuen hieman rajalliset. Se ei kuitenkaan haitannut, koska kovin paljon emme lauantai-iltana ehtineet nauttimaan hotellihuoneesta, sillä jätimme vain tavarat huoneeseen ja lähdimme kaupungille kiertelemään.

Solo Sokos Hotel Torni

Solo Sokos Hotel Torni

Solo Sokos Hotel Torni

Kiertelimme pitkin Punavuorta ruokapaikkaa etsien. Tunnin lenkkeilyn jälkeen löysimme kivan italialaisen ravintolan, jonka listalta valitsimme tietenkin pizzat. Pizzat eivät pettäneet vaan katosivat vatsoihimme lähes viimeistä murua myöden. Italialainen henkilökunta oli aivan huippua ja ystävällistä, meille jäi todella hyvä fiilis käynnistä.

Loppuillan vietimme Peacockissa, josta palasimme metrolla takaisin Kamppiin ja hotellille. Hauska muuten, miten äitini oli huomattavasti minua etevämpi suunnistamaan oikeaan suuntaan, yleensä homma on toisinpäin! :D 

Kun kerran Tornissa majoituimme, olihan meidän pakko käydä myös 14. kerroksen Ateljee Bar -ravintolassa. Siis vau, mitkä maisemat sieltä avautui Helsingin yli! Yksien juomien jälkeen painuimme huoneeseemme ja itse menin vielä kylpyyn, kun amme kerran huoneestamme löytyi.

Solo Sokos Hotel Torni

Solo Sokos Hotel Torni

Solo Sokos Hotel Torni


Aamulla heräsimme ajoissa aamupalalle ja Tornin aamupala olikin oikein maukas ja saimme nauttia siitä rauhassa. Tarjoilla oli jopa kahvia useampaa sorttia ja valitsinkin tummapaahtoisen kahvin, joka kieltämättä oli oikein hyvää. Jos jotain olisin toivonut lisää, niin jonkinlainen salaatti olisi ollut kiva! Harvalla hotelliaamupalalla ylipäätään on tullut törmättyä kevyisiin salaatteihin.

Solo Sokos Hotel Torni

Solo Sokos Hotel Torni

Solo Sokos Hotel Torni

Aamupalan jälkeen jätimme tavaramme hotelliin säilöön ja lähdimme pienelle kävelykierrokselle. Siis pienelle 17 000 askeleen kävelylle! Punavuoren kautta kävelimme Eiraan geokätköjä etsien. Pitihän meidän poiketa Huvilakadulla, eikun siis Pihlajakadulla, Salkkarimaisemiin. Viikonlopun teemaan sopien bongasimme samalta kadulta myös Kirkan synnyinkodin, kunnon turistit liikenteessä siis. ;D

Eirasta lähdimme rantaa pitkin Ullanlinnaan ja Kaivariin, edelleen kätköjä bongaillen. Kaivarin läpi lähdimme kipuamaan kohti Tähtitorninmäkeä ja sieltä alas kohti Esplanadia.

Aamuteellä poikkesimme Kappeliin, joka hurmasi kauniilla rakennuksella, kristallikruunuineen ja runsaine ikkunoineen. Saimmekin pöydän kauniista pyöreästä kulmauksesta, josta oli kiva katsella aamupäivän liikennöintiä Espalla. Kappelista poikkesimme museon ja lounaan kautta hotellille hakemaan tavaroitamme.

Cafe Kappeli

Cafe Kappeli

Cafe Kappeli

Vielä hetki kävelyä ja oli aika lähteä kohti kotia. Kiersimme viikonlopun aikana Helsinkiä parikymmentä kilometriä ristiin ja rastiin. Mun jalat huutaa vieläkin, mutta meidän reissu oli kyllä todella kiinnostava ja monta uutta paikkaa tuli nähtyä. Olemme äidin kanssa aika samanlaisia, haluamme nähdä erilaisia paikkoja ja tutkia kaupunkia. Siksi äidin kanssa reissaaminen on huippua ja reissuseura mahtavaa. Aloimme jo suunnitella uutta reissua ja ehkä kevään aikana teemme uuden reissun ja otamme Alisankin mukaan. Erosimme Kampissa ja äiti lähti kohti junaa ja minä bussia, Onnibussilla matka taittui molempiin suuntiin onnistuneesti.

Meidän reissusta riittää useampaankin postaukseen, joten pääsette vielä kuulemaan lisää reissustamme lähipäivinä. :)

Teettekö te ikinä äiti-tytär -reissuja? Jos ette, suosittelen! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommenttia! :)