Tässä
teille postaussarjan toinen postaus. Syksyisin ja talvisin tekee mieli hieman tuhdimpia ruokia ja niinpä
tämä pastaruoka valikoitui erään perjantain ruoaksi. Pekonipasta on erittäin tuhti ja nopea
ruoka valmistaa. Vaikka annos sinänsä ei
ole erityisen terveellinen, se on niin tuhtia, että en itse ainakaan pystynyt
sitä kovin isoa annosta edes ahmimaan.
Pekonipastaa varten tarvitset:
250g Nauhapastaa, esim. tagliatelle
140g Pekonia
1 iso sipuli
2dl kuohukermaa
2 kananmunaa
2 valkosipulinkynttä
100g parmesaania
persiljaa
merisuolaa
mustapippuria
Pilko
sipuli ja valkosipuli silpuksi. Tykkään itse jättää sipulin kuitenkin
sellaiseksi, että palat erottuvat syödessä. Paista sipulit tilkassa öljyä
pehmeiksi ja laita toiseen astiaan odottamaan kokoamista.
Laita
pastavesi liedelle ja lisää kiehuvaan veteen ripaus merisuolaa ja pastat. Pilko
pekonit ja laita ne viileälle pannulle! Pekoni kannattaa kypsentää melko
pienellä lämmöllä, jos siitä haluaa rapeaa. Itse en pidä yhtään lötköstä
pekonista. Ota pieni määrä pekonia erikseen, jos haluat koristella annokset.
Vatkaa
erillisessä astiassa kananmunien rakenne rikki ja lisää kerma ja parmesaani
joukkoon. Sekoita hyvin. Mausta mustapippurilla reippaasti. Joukkoon voit
lisätä myös oman maun mukaan persiljaa.
Kun
pasta on al dente, valuta vesi pois. Kaada joukkoon kermaseos sekä pekonit ja
sipulit. Kuumenna liedellä noin minuutin ajan koko ajan sekoittaen. Kananmunien
ei ole tarkoitus kypsyä ja muuttua kokkaremaisiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä toki kommenttia! :)