perjantai 27. marraskuuta 2015

Mun päivä

Nyt on tullut niin paljon toiveita, että kirjottaisin teille mun päivästä. Okei, ei oo tullu, mut kirjotan silti. (Hehheh) :D

Yritin jopa vähän muistaa ottaa kuvia pitkin päivää, mut koska oli niin harmaa ja sateinen päivä niin mun kännykällä ei saanut erityisen hyviä kuvia. Voisinkohan toivoa joululahjaksi parempaa kameraa?

Eli kirjoitan teille meidän eilisestä torstaipäivästä.

06.45 Alisa herää omassa huoneessaan, mutta koska on edelleen väsynyt niin otan hänet meidän väliin nukkumaan. 07.45 mun kello soi ja sammutan sen. 07.50 mun kello soi uudelleen ja sammutan sen taas. Samuli kuitenkin nousee, menee suihkuun ja laittaa Alisalle aamupalaa. Kun Samuli tulee takaisin makkariin, pyydän häntä laittamaan valot päälle, että heräisin helpommin.  08.10 nousen vihdoin ylös. Samuli lähtee töihin ja mä jään Alisan kanssa. Hoidetan aamupesut ja pottailut, mä koitan samalla vähän meikata ja laittaa hiuksia. Meillä on vähän kiire, koska haluaisin ehtiä bussiin, jolla päästäisiin suoraan avoimeen päiväkotiin.

09.02 pääsen vaunujen kanssa pihalle ja tajuan, että myöhästyttiin bussista. Meiltä kulkee tosi hyvin busseja, mutta juuri tuo kyseinen bussi menee vain kerran tunnissa. Matka ei sinänsä ole pitkä, vain 2km ja yleensä mennään automaattisesti kävellen, mutta tänään satoi vettä, joten bussi olisi houkuttanut. Lähdin kuitenkin tallustelemaan kohti avointa päiväkotia ja olin jo todella huonolla tuulella. Tajusin kesken matkan, että olin unohtanut syödä aamupalan siinä kiireessä, eipä siis ihme jos olo oli vähän huono. Reissun kruunasi se, että astuin suoraan vesilätäkköön.

Vesisateessa ja kurassa kohti päiväkotia.

09.20 päästiin perille. Ei oltu ikinä ennen käyty avoimessa päiväkodissa ja hetken kesti ennen kuin löydettiin oikea paikka. Me käydään yleensä pari kertaa viikossa jossain kerhossa, yleensä MLL:n perhekahvilassa, josta saatin myös vinkkiä tästä avoimesta päiväkodista. Kerhot ja kahvilat on ollut tosi kivoja varsinkin kun mulla ei ole ihan hirveästi täällä Turussa tuttuja, niin olen saanut paljon juttuseuraa näistä ja Alisa tietenkin myös leikkiseuraa.

Avoimessa päiväkodissa meidät otettiin todella hyvin vastaan ja esiteltiin tilat. Mulle tulee heti todella hyvä fiilis paikasta ja aamuinen kiukkukin on poissa. Avoin päiväkoti on maksuton päiväkodin tapainen "kerho", jossa on lastentarhanopettaja ja lastenhoitaja, jotka vastaavat toiminnan ohjaamisesta. Vanhempien on kuitenkin oltava mukana, eli lapsia ei jätetä ilman huoltajaa päiväkotiin. Toimintaa on näin torstaisin klo. 9-11.45, mutta aukioloaikojen puitteissa paikalle voi tulla ja sieltä lähteä niinkuin itselle sopii. Jos haluatte lukea lisää niin Haritun avoimen päiväkodin blogiin pääset TÄSTÄ. Avoimia päiväkoteja löytyy Turusta muitakin, muista kaupungeista en osaa sanoa, mutta ainakin isoimmissa kaupungeissa kannattaa ottaa selvää. :)

Esittelyn jälkeen on vuorossa muskarihetki, joka pidetään joka kerta klo. 10. Alisa rakastaa musiikkia ja on aina valmis soittamaan ja tanssimaan. Alisaa ujostutti kun saavuttiin outoon paikkaan, mutta kun musisointi alkoi, niin kaikki jännitys oli poissa ja hän oikein intoutui jammailemaan Robinin Boom kah kappaleen tahdissa. Lisäksi laulettiin muutamia jouluisia lauluja sekä tavallisia lastenlauluja sekä soitettiin kapuloilla. Alisa nautti musisoinnista todella paljon ja mut teki iloiseksi se riemu ja reippaus, millä hän lähti mukaan vaikka aluksi ujostuttikin uusi paikka.

Päiväkodissa oli paljon erilaisia leluja, tunnelikin näkyy kuvassa.

Muskarihetken jälkeen oli vapaata leikkiä ja ruokailimme Alisan kanssa. Alisan kehtaa antaa jo syödä itse muuallakin kuin kotona, koska se sujuu niin siististi, eikä aiheuta kauheaa sotkua ja kaaosta. Syömisen jälkeen leikimme vielä hetken ja Alisan ehdottomaksi lemppariksi nousi tunnelileikki, hän olisi voinut varmaan loppupäivän jatkaa tunnelissa ryömimistä. Meidän oli kuitenkin lähdettävä kotiin, koska päiväkoti meni kiinni. Sade oli yltynyt ulkona ja meidän oli pakko hypätä bussiin, jolla pääsimme onneksi melko lähelle kotia. Alisa nukahti vaunuihin ja mentiin kaupan kautta kotiin.

Lempileikin parissa.

Kotona Alisa nukkui edelleen parvekkeella ja mäkin päätin ottaa vähän rennommin. Sohvalla kirjoitin blogia ja viimeistelin muutamaa postausta. Lisäksi surffasin netissä ja olin vaan.

Rennosti sohvalla ja anopin kutomat sukat. :)

14.00 Alisa heräsi päiväunilta ja syötiin välipalaa. Meillä välipala on yleensä juuri hedelmää ja leipää, joskus jugurttia tai muuta. Välipalan jälkeen siivoilin hieman ja touhuilin Alisan kanssa. Leikittiin leluilla ja luettiin kirjoja.

Mun ja Allun välipala.

17.00 syötiin päivällistä. Meillä oli vielä jäljellä edellisenä päivänä tehtyä kesäkurpitsalasagnea, josta laitoinkin teille reseptin. Välillä on vaan niin kiva, kun ei tarvitse kokata vaan saa käyttää senkin ajan muihin asioihin. Ruokailun jälkeen ystäväni tuli meille ja Samulikin saapui pian töistä. Keittelimme kahvia ja höpötimme niitä näitä. Alisa pitää todella paljon ystävästäni ja kävikin vähän väliä esittelemässä lelujaan tai istumassa sylissä. Katselimme telkkaria ja näppäilimme puhelimiamme kaikki kolme. Todella sosiaalista, mutta hyvien ystävien kesken ei koko ajan tarvitse touhuta mitään, riittää vaan kun voi hengailla. :)

Päivällisellä poltettiin kynttilöitä, että saataisiin kohta jouluisemmat tilalle.

19.00 oli Alisan iltapalan ja -toimien aika. Ystäväni jäi myös meille yöksi ja päätimmekin salkkarien jälkeen lähteä vielä käymään kaupassa herkkuja ostamassa. Samuli laittoi Alisan nukkumaan ja loppuilta meni ihan vaan telkkarin parissa. Nukkumaan taidettiin mennä 23.30.

Melko tavallinen päivä siis, niinkun blogini teemaan sopii. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommenttia! :)