lauantai 28. marraskuuta 2015

Jouluinen koti

Perjantaiaamu alkoi melko väsyneissä merkeissä, koska Alisa nukkui yön todella huonosti. En tiedä mikä neitiä valvotti, koska hän ei kyllä kovinkaan usein valvota meitä. Koko perjantai menikin vain lepäillessä ja pakolliset jutut hoitaen. Aloin heräämään päivään oikeastaan vasta iltapäivällä. Olimme sopineet siivoavamme koko perheen voimin kun Samuli tulee töistä. Onneksi meillä on vain 3h+k, joten yhdessä siivotessa siistiä tulee nopeasti, eikä siihen tarvitse kuluttaa koko päivää.

Emme yleensä pidä mitään varsinaisia siivouspäiviä, vaan siivoamme silloin kun on tarve. Itse pyrin pitämään yllä jatkuvaa järjestystä, koska rakastan asua siistissä kodissa, mutta vihaan siivoamista. Joka päivä kun touhuaa jotain, ei tarvitse suorittaa erikseen suursiivouksia. :) Tällä viikolla olin kuitenkin päättänyt, että meillä siivotaan isommin perjantaina, koska ensimmäinen adventti on sunnuntaina. Lapsuudenkodissani oli tapana tehdä aina suursiivous sinä viikonloppuna ja ripustaa ensimmäiset joulukoristeet. Niimpä virittelin ensimmäiset valot ja koristeet paikoilleen kun koti oli puhdas.

Viinipullonkorkit ja joulupallot näyttävät kivalta maljakossa.


Rakastan näitä hilepalloja<3


Tämä on meidän ensimmäinen joulu näin "isossa" asunnossa ja ensimmäistä kertaa aiomme viettää joulua todennäköisesti enimmäkseen kotona. Varsinaisia joulukoristeita meillä on melko vähän, enemmän löytyy jouluvaloja. Toki jouluista tunnelmaa tuovat myös joululiinat sekä jouluiset tyynynpäälliset. Tänä vuonna ajattelin kuitenkin ostaa hieman lisää koristeita, sekä tehdä itse. Samulin on pitänyt tuoda kuumaliimapistooli, jotta pääsisin askartelemaan muutamat suodatinpussikranssit. Olen myös kerännyt luonnosta käpyjä, joita aion valkaista kloritella. Tykkään yhdistellä perinteisiä ja moderneja juttuja. Meidän joulun värit onkin valkoinen, hopea, kulta ja punainen. Sisustusmakuni on muutenkin melko yksinkertainen, joten mitään erityisiä krumeluureja meillä tuskin tullaan näkemään.

Maljaan olen laittanut kanervia ja ne ovat toistaiseksi saaneet olla rauhassa tv-tasolla minityypistä huolimatta.


Lisää luonnonkoristeita, mustikanvarpuja.
Tänä aamuna olikin ihana herätä, ensinnäkin Alisa nukkui koko yön ja istuimme sohvalla jouluvalojen palaessa. Ihana tunnelma! Samuli tosin lähti jo seitsemältä kohti Turun satamaa. Hän lähteekin taas laivalle. Tosin tällä kertaa kyse on vain päiväristeilystä firman pikkujoulujen muodossa. Me Alisan kanssa matkaamme Viialaan, koska menemme minun pappani syntymäpäiville. Tulemme kuitenkin myös illalla jo kotiin. Huomenna olemme ajatelleet mennä Samulin kotipaikkakunnalle, koska siellä on joulunavaus. Tämä tosin sillä varauksella, ettei sada kaatamalla vettä. Ehkäpä piipahdamme myös IKEA:ssa koristeostoksilla. :)Joko teillä on joulukoristeet esillä ja milloin on mielestänne oikea aika aloittaa joulukoristelut? :)


Joulutähti ikkunalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommenttia! :)