perjantai 25. tammikuuta 2019

MATKAAN LÄHDEN

Oijoi! Nyt matkalle lähtö on jo ihan näppituntumassa. Koko viikko puoli vuotta on mennyt vaan odottaessa, että aika kuluisi. Tämä viikko on myös mennyt pelätessä, toteutuuko pahin matkapainajainen. Tällä hetkellä olemme kaikki terveinä, mutta sehän ei takaa mitään.

Vaikka tämän viikon sairastelu hieman muutti sunnitelmia on kaikki kuitenkin koko ajan ollut hyvällä mallilla, sillä rakastan suunnittelua ja etukäteisvalmisteluita. Matkustaminen on tietysti parasta, mutta tykkään kyllä matkavalmisteluistakin. Selailen melkein viikottain erilaisia lentoja ja hotelleja. Etsin mielenkiintoisia kohteita, luen matkakertomuksia ja blogeja, lasken riittääkö budjetti. Moni kohteista jää "tuonne vielä joskus" -asteelle ja osa pääsee sitten toteukseen.

Kun sitten varaan lennot ja valitsen hotellit, aloitan suunnittelemaan matkoja ihan matkaoppaiden kanssa. Vaikka paljon käytän nettiä niin rakastan lainata kirjastosta matkaoppaita ja selailla kirjoja ihan fyysisesti. Yleensä otan ainakin yhden matkaoppaan myös matkalle mukaan.




Vaikka loman pitää olla rentoa ja en halua liikaa tehdä suunnitelmia, haluan kuitenkin aina etukäteen tutustua kohteisiin mahdollisimman hyvin, jotta reissusta saa parhaiten irti ja reissu sujuu mahdollisimman sujuvasti.

Varauksia aktiviteetteihin emme ole pahemmin tehneet etukäteen. Dohaan olemme varanneet neljän tunnin kierroksen autonkuljettajan kera. Haluamme ottaa pitkästä vaihtoajasta kaiken hyödyn irti ja tutustua Dohan kaupunkiin. Kieltämättä mua hieman tökkii muutamat lehtien otsikoissakin olleet asiat kyseisessä kohteessa ja Qatarissa ylipäätään. Lisäksi olemme varanneet lauttaliput Singaporesta Pulau Bintanille. Singaporessa meidän on tarkoitus käydä Universal Studiolla sekä eläintarhassa, mutta näihin hankimme liput vasta periltä, jotta voimme lomailla joustavasti. Pulau Bintanin osuus onkin sitten rauhoitettu kokonaan ilman aktiviteetteja, rentoilun lisäksi käymme ehkä snorklaamassa ja läheisellä paratiisisaarella.

Myönnän kuitenkin olevani hieman neuroottinen suunnitteluni kanssa, pitäisi ehkä joskus kokeilla ihan vaan extemporematkaa ilman MITÄÄN suunnitelmia. Hui, en tiedä olisiko se hyvä juttu vai painajainen!


***


Matkan lähestyessä alan suunnitella mitä kaikkea pakataan mukaan. Tälle reissulle meistä jokainen tarvitsi hieman täydennystä matkavaatteisiin, etenkin Alisa, joka oli kesästä kasvanut niin että melkein kaikki vaatteet ja kengät olivat pieniä! Onneksi aloitin ajoissa suunnittelun niin ehdin tilaamaan tarpeelliset vaatteet reissulle.

Yhdistelmämme Qatar - Singapore - Indonesia aiheutti hieman päänvaivaa matkavaatetuksen suhteen. Mennessä pitää olla sellaista vaatetta, että tarkenemme Suomessa autolta kentälle ja tarpeeksi peittävää Dohan päiväretkelle. Singapore on enemmän kaupunkilomaa ja Indonesiassa rantalomaa, monenlaiselle vaatteelle on siis tarvetta.

Varsinaiset pakkailut aloitin jo reilua viikkoa etukäteen. Ostettiin tätä reissua varten yksi iso matkalaukku ja olin ajatellut että meille riittää yksi iso laukku ja yksi pieni laukku, jonka voi ottaa matkustamoon. Todellisuudessa yksi iso laukku olisi riittänyt, sillä nyt tehokkaasti pakaten ja vaatteet rullaten meidän molempiin laukkuihin jäi rutkasti tilaa. Halusin ottaa tälle reissulle mahdollisimman vähän kannettavaa, koska vaihdetaan maatakin pariin otteeseen kesken loman, joten haluan liikkumisen sujuvan mahdollisimman sujuvasti. Kesävaatteet eivät onneksi suurta tilaa vie.

Toki etenkin Alisalla pitää olla vähän vaihtovaatteita mukana, enkä itsekään halua paria viikkoa kulkea samoissa vaatteissa. Onneksi kaikista meidän hotelleista löytyy pesula, joita aion kyllä tarpeen tullen hyödyntää.

Pakkailu alkaa sujua jo melko rutiinilla, tykkään aloittaa ajoissa, jotta ehdin varmasti pestä kaiken tarpeellisen matkalle. Vaikka lähes kaikki onkin jo sähköisessä muodossa ja kulkee mukana kännykssä, tulosta kuitenkin kaikki asiakirjat edelleen myös paperisena.


***


En ole ajastanut matkan ajaksi postauksia ainakaan vielä. Luulen, että päivitän jotain pientä reissusta, vaikka olenkin päättänyt olla koko reissun stressaamatta yhtään mistään. Tietokonetta en raahaa mukana, mutta jotain kuulumisia varmasti saatte lukea. Kannattaa myös pistää mun Instagram @ilona_ihanvaantavismutsi viimeitään nyt seurantaan, sillä sinne ajattelin kyllä päivittää niin kuvia kuin storyakin aina välillä. Reissun jälkeen on sitten varmasti luvassa taas monta postausta matkaan liittyen.


Palataan seuraavan kerran maailman toiselta puolelta!

2 kommenttia:

Jätä toki kommenttia! :)