lauantai 17. helmikuuta 2018

Kevätfiiliksissä

Kevään ensimmäinen tulppaanikimppu ja uusi tyyny toivat ensimmäistä kertaa vähän keväistä fiilistä. Joka kevät mulle tulee se fiilis ja yleensä se on jo näin tammi-helmikuussa, vaikka ihan täysi talvi vielä onkin. Kevätfiiliksissä tekee kuitenkin mieli uudistaa vähän kotia.

Tänä vuonna en ole ajatellut sen kummemmin hankkia mitään uusia keväisiä tekstiilejä, värikäs tyyny Ikeasta toi kuitenkin mukavaa väriä ja piristystä olohuoneeseen. Kun meidän sisustus muuten on aika valko-harmaa, on tekstiileillä kiva tuoda vähän piristystä sisustukseen. Mitään suurta väritykistystä meillä ei siltikään tulla näkemään.


 


***


Kevätfiiliksiä on myös kodin järjestyksen suhteen. Yritän toki aina päästä ylimääräisestä tavarasta eroon, mutta toiveissa olisi, että niille jäljelle jääneille tavaroille olisi helpot ja käytännölliset säilytysjärjestelmät. Olemme nyt puolitoista vuotta asuneet tässä asunnossa ja säilytysjärjestelmät täällä on ihan ok, vaatekaappeja löytyy jokaisesta makuuhuoneesta ja eteisestä. 

Yksi kompastuskivi kodissamme oli kuitenkin pyykkien säilytys. Meillä oli tähän saakka väliaikaiseksi tarkoitettu korihylly, joka oli  todella epäkäytännöllinen ja siitä oli tarkoitus hankkiutua eroon jo kauan sitten. Kuten tiedätte, silmä kuitenkin tottuu rumiinkin yksityiskohtiin ja se korihirvitys oli vain jäänyt kylpyhuoneeseen. Olin jo aikaa sitten valinnut millaisen kaapin haluaisin tilalle, mutta hankinta oli vain venynyt ja venynyt. Tällä viikolla koin kuitenkin iloisen yllätyksen, kun Samuli oli kyseisen kaapin käynyt meille hakemassa ja he olivat sen isäni kanssa koonneet. Kylppärin ilme siistiytyi kertaheitolla! Arkisen ihana ystävänpäivälahja! :D

Tulin niin iloiseksi tuosta kylpyhuoneen siistiytymisestä, että päätin aloittaa kodin järjestelyt tänä viikonloppuna. Kävimme eilen hankkimassa Alisan sängyn alle mahtuvan laatikon, johon saatiin kätevästi barbit mahtumaan. Alisan huoneeseen olisi muutenkin tarkoitus hankkia vähän säilytyskalusteita, jotta lelut saisi järjesteltyä järkevämmin ja siistimmin.
***


Alisan vanha barbilaatikko taas pääsi hyvään käyttöön, koska joudun säilyttämään meillä kotona harrastusseuramme tavaroita. Tähän saakka ne ovat täyttäneet yhden hyllymme eteisen kaapista ja kaappi on ollut ihan kauhea pommi! Nyt sain tavarat siististi tuohon laatikkoon ja kaappi on paaaaaljon siistimpi.

Se korihirvityskin sieltä kylpyhuoneesta pääsi parempaan käyttöön ja nyt mun ei joka päivä sitä tarvitse katsella kun se on kaapissa piilossa. 

Mun mentaliteetti on päästä kaikesta ylimääräisestä roinasta eroon, mutta se jäljelle jäänyt tavara olisi kuitenkin kiva saada järkevästi säilytykseen. Jotenkin nuo säilytysjutut jää aina vähemmälle huomiolle, vaikka oikeasti niillä on aika suuri merkitys kodin käytännöllisyyteen.


***


Muuten aion tänä viikonloppuna rentoilla. Olen aikamoinen urheiluhullu, joten seuraan kyllä mielelläni olympialaisia ja tänä viikonloppuna seurattavaa riittää. Huomenna olisi tarkoitus mennä pienelle retkelle, toivottavasti sää olisi hyvä! Mitä te meinasitte touhuta näin viikonloppuna? <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommenttia! :)