perjantai 2. marraskuuta 2018

ARJEN HELPOTTAJAT LAPSIPERHEESEEN - Terkut Taaperotiistai-kiertueelta

*Kaupallinen yhteistyö Kids Factoryn kanssa.


Lapsiperhearki on joskus hallittua ja hallitsematonta kaaosta. Ainakin meillä! Kiireettömyys ja rauha on päämääränä, mutta usein ollaan kaukana siitä. Juoksujalkaa töistä päiväkodin kautta kotiin ruoanlaittoon. Pahimmillaan vielä kaupan ja harrastusten kautta.

Päikkyrepusta paljastuu vieraita sukkia, Yhdet housut puuttuu kokonaan. Myönnetään! Mä olen superlaiska nimikoimaan! Onneksi meillä on pieni päiväkoti eikä vaatteita kovin usein eksy vääriin reppuihin. Meiltä löytyy kuitenkin nykyään aina Tarramonsterin nimikointitarroja. Nimikointitarrat on helppo liimata vaatteisiin. Tarroja ei tarvitse silittää. Onneksi, sillä mä V-I-H-A-A-N silittämistä. Nettikirppiksillä olen huomannut, että vaatteiden nimikointi kynällä oikeasti laskee jälleenmyyntiarvoa. Tarramonsterin tarrat voi kuitenkin irroittaa ennen myyntiä.

Uintipäivinä ei aina ehditä kotiin syömään ennen uimakoulua. Jotain on kuitenkin syötävä etukäteen, ettei nälkäkiukku yllätä kesken polskinnan. Mitä pakata laukkuun jos jääkaappia tai mikroa ei ole saatavilla? Meidän perheessä Muuti välipalasmoothiet on yksi vaihtoehto! Etenkin nyt kun Muuti on muuttunut kokonaan luomuksi ja isomman pakkauksen jäljiltä mahakin on täydempi. Kiva kun nykyään on enemmän näitä terveellisiä välipalavaihtoehtoja, jotka ei sisällä sokereita tai keinoteikoisia lisäaineita.

Smoothien jälkeen pidetään huolta hampaista kotimaisilla Hammaskeijun ksylitolpastilleilla. Ne kulkee aina mukana ja maistuu niin äidille kuin lapsellekin. Meidän uusi suosikki on greipin makuiset pastillit, piristävä vaihtoehto! Makuvaihtoehtoja löytyy toki muitakin, miten olisi lakritsi?


Arjen helpottajat


Yllä on lueteltu kolme meidän perheen arjen helpottajaa. Olinkin iloisesti yllättynyt, kun nämä kolme olivat tänä syksynä mukana Taaperotiistai -kiertueella. Olen ollut Taaperotiistaissa mukana jo muutaman kerran ja joka kerta saanut paljon uusia vinkkejä! Sen takia lähdin tälläkin kertaa mukaan. Taaperotiistaissa on uusien vinkkien lisäksi paljon mukavaa tekemistä, esimerkiksi musiikkia, temppuilua ja askartelua. Kiertue huipenti viime tiistaina tänne Kauppakeskus Myllyyn ja aamupäivällä piipahdin itsekin paikalla katsastamassa tarjonnan.

Näiden kolmen lisäksi kiertueella oli mukana Ruokaboksi, Stella - kotipalvelut ja aikaisemmiltakin kiertueilta tuttu Touhula päiväkodit. En tiedä oliko teemana todella tällä kertaa arjen helpottajat lapsiperheeseen, mutta sitähän nämä kaikki palvelut ja tuotteet ovat! Olenkin pistänyt merkille, että näille arkea eri tavoin helpottaville palveluille on nykyään kysyntää ja etenkin lapsiperheissä.











Tutustuin tietysti näihin vanhoihin ja uusiin tuttavuuksiin lisää. Pohdin myös miten ne toimisivat meidän arjessa ja millaista helpotusta ne toisivat.



Ruokaboksista olin kuullut aiemmin ja tykkään sen ideasta. Etenkin nyt kun valikoimiin tulee uutuus Muksuboksi. Eli lapsiperheen tarpeisiin suunniteltu ruokaboksi, joka toimitetaan sinulle kotiin kerran viikossa valmiiden reseptien kera. 

Tällä hetkellä käytän tuhottomasti aikaa suunnitellessani kuukauden ruokalistaa. Haluan erilaisia ja monipuolisia ruokia. Kieltämättä ajatus siitä, että joku hoitaa suunnittelun puolestani on kiehtova. Pidän siitä, että Ruokaboksi panostaa juuri monipuoliseen ja terveelliseen ruokaan. Kaikki tällaiset boksit, kassit ja noutopalvelut tuntuu ihan hirveästi yleistyneen, enkä toisaalta ihmettele miksi. Jos on muutenkin aika kortilla, miksi käyttää se ruokaostoksiin tai suunnitteluun?


***


Stella -kotipalvelut oli mulle uusi tuttavuus. Yllätyin kuinka laaja heidän repertuaari oli. Stella tarjoaa esimerkiksi kotisiivousta, terveydenhoitopalveluita ja lastenhoitoapua. Erityisesti mun mieleen jäi hoitajan tilaaminen kotiin. Jos meillä ei olisi näin hyvää turvaverkkoa, turvautuisin takuulla ostettuun lastenhoitajaan aina välillä. Oma aika / parisuhdeaika on mun mielestä tärkeää koko perheen hyvinvoinnin kannalta.

Yksi mielenkiintoinen palvelu Stellalla oli myös mahdollisuus tilata hoitaja sairaalle lapselle. Vaikka sitä aina itse haluaisi hoitaa sairasta lasta kotona. Tiedän sen tunteen kun aamulla huomaat lapsen olevan kuumeessa ja olisi aivan pakko juuri sinä päivänä olla töissä. Puhumattakaan yrittäjistä! Sairaalle lapselle voi tilata Stellan kautta myös lääkärin kotikäynnille. Vaikka ne muutamat kerrat, kun Alisa on sairastanut, olemme vakuutuksen turvin päässeet sujuvasti yksityiselle, kieltämättä olisi aika helppoa tilata lääkäri kotikäynnille.

Touhula päiväkoteja kehuin jo viime kerralla, mutta ylipäätään koen, että hyvä päiväkoti on arkea helpottava juttu. Ei pelkästään siksi, että he huolehtivat lapsestani työpäivän ajan. He myös opettavat lapselleni monia asioita ja tukevat meitä vanhempia ja lapsen kasvatusta.

Minulle hyvä päiväkoti on erittäin tärkeää. Koen että mun pitää pystyä luottamaan heihin, jotta voin olla turvallisin ja kevyin mielin työpäiväni ajan.


***

Taaperotiistai -kiertue on nyt siis tältä syksyltä ohi, mutta luulenpa, että keväällä tavataan jälleen. Sitä odotellessa kannattaa ottaa Taaperotiistai seurantaan. Odotan jo mitä kaikkea ensi kerralla onkaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommenttia! :)