keskiviikko 28. marraskuuta 2018

ENSILUMI

Kun maanantai-iltana ajoimme Helsingistä Turkuun päin, meitä odotti ihana yllätys. Kaunis lumipeite oli satanut valostuttamaan marraskuutamme.

Miten paljon voikaan pieni lumipeite tehdä! Iltaisin on valoisamman näköistä ja kaikkialla on niin kaunista.







Mulle just tällainen pieni lumipeite ja muutaman asteen pakkanen olisi unelmien talvikeli. Toki lumi on kivaa, mutta jos sitä on liikaa niin tuntuu hankaloittavan kaikkea ja siksi en lunta tarvitse metritolkulla. Toivon, että jouluna olisi juuri tällainen keli, päivällä pieni auringonpaiste kunnes ilta pimenee.

Myös pieni pakkanen on sopiva talvikeli, ilma on ihanan raikas ja vaatteet pysyvät kuivina, vihaan loskaa! Mun pakkasraja on -10 astetta, sen kylmempi alkaa olla turhan paljon tällaiselle vilukissalle.

Kummasti ensilumi piristi mieltä myös pimeän syksyn jälkeen. Onneksi mulla oli eilen vapaapäivä, joten vietimme aikaa ulkona. Innostuimme Alisan kanssa myös leipomaan korvapuusteja, joten illalla meillä syötiikiin tuoretta pullaa. Arkivapaa oli jälleen paikallaan ja niin kiva että pääsin päivänvalossa kuvailemaan näitä talvisia kuvia Alisasta. Työpäivän jälkeen valoa ei enää ole, joten kuvaaminen on silloin mahdotonta.






Täällä Lounais-rannikolla ei aina saada nauttia valkoisesta joulusta, mutta nyt pidetään peukut ja varpaat ristissä, että tänä vuonna joulu on valkoinen! Vatsassa jo vähän kutkuttaa kun viikonloppuna kuu vaihtuu joulukuuksi, se on lapsesta saakka ollut itselleni sellainen lähtölaukaus jouluun. Sitä se on tänäkin vuonna, vaikka hieman olen jo etukäteen fiilistellyt.

Joko teille on satanut ensilumi?

1 kommentti:

  1. Lumi on niin kaunista. Tuo tytön pipo on hauska. Joo, kun on kunnolla päällä, niin lumesta pystyy nauttimaan. Meillä ei ole kuin ehkä milli lunta, mutta sitä odotellessa ja talvivaatteita esille kaivaessa

    VastaaPoista

Jätä toki kommenttia! :)