sunnuntai 7. lokakuuta 2018

Sunnuntain kotoilua!

Jollain kummallisella tavalla sunnuntaista on tullut mulle viikon paras päivä. Ennen se merkkas haikeutta ja loppua, ihanat viikonloput loppuu sunnuntaihin ja alkaa uusi viikko. Just nyt mä kuitenkin olen nauttinut sunnuntaista ihan suunnattomasti. 

Lauantait usein täyttyvät kaikesta touhusta, kuten eilenkin. Eilen oli taas pitkä kisapäivä ja vaikka niistäkin paljon nautin, niin laiska ja rauhallinen sunnuntai touhukkaan lauantain perään on just parasta.


***


Parhaana sunnuntaina saa heräillä rauhassa, kuten tänäänkin. Sopivan aikaisin, mutta pirteänä ilman herätyskelloa. En halua nukkua liian pitkään, jotta saan nauttia rauhallisesta aamusta. Alisa tietysti herää yleensä jo aiemmin, mutta hän hiippailee omaan tahtiinsa vierashuoneeseen pötköttelemään ja katsomaan rauhassa lastenohjelmia.

Mulla on vapaapäivisin tapana laittaa pyykkikone pyörimään samalla kun harjaan hampaitani ja teen muut aamutoimet. Tänään hipsin hiljaiseen alakertaan villasukat jalassa, laitoin Alisalle puuron valmistumaan ja kahvipannun tulille. Vapaapäivisin tykkään nauttia hyvästä kahvista ja silloin yleensä valmistankin kahvin pienellä mutteripannullani. Tuon pikkupannun hankkimisen jälkeen meidän iso keitin on ollut todella vähällä käytöllä. 

Kahvin ja puuron valmistuessa tein valmiiksi tekeytymään takininan blinejä varten. Mulla on ollut jo pitkään tarkoituksena tehdä blinejä ja tällä viikolla sain vihdoin aikaiseksi hankkia blinipannun. Myöhemmin tänään meillä herkutellaan siis blineillä. Sunnuntai on paras päivä kokeilla uusia reseptejä tai jotain hieman työläämpiä ruokia, vaikka yleensä nautinkin eniten simppelistä ruoanlaitosta.


***


Just tällä hetkellä nautin vaan hiljaisuudesta ja kahvista... ...ja tietty kynttilöistä! Sen jälkeen kun meille tuli yläkertaan telkkari, mun ei ole ihan hirveästi tarvinnut olohuoneessa katsella lastenohjelmia viikonloppuisin. Yritän ihan tietoisesti pitääkin telkkarin täällä alakerrassa suljettuna, jotta fiilis olisi rauhallisempi.





Tänään meillä ei ole sen ihmeempiä suunnitelmia, ajattelimme mennä pienelle lenkille ja ehkä pelata lautapelejä. Iltapäivällä Alisalla on tanssitunti ja sillä välin itse ajattelin tehdä pienen pikasiivouksen täällä, jotta on kivempi startata uuteen viikkoon. Mun oli aluksi tarkoitus mennä tänään Kirjamessuille, mutta päätin kuitenkin jättää ne tällä kertaa välistä ja nauttia vain kotona olemisesta.


Touhu ja vilinä on kivaa, mutta joskus tarvitsen näitä rentoja sunnuntaipäiviä. Tänään aion ottaa siitä kaiken irti! Ihanaa sunnuntaita teille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommenttia! :)