keskiviikko 24. lokakuuta 2018

LAIMINLÖIN LAPSENI HAMMASHOIDON

Nyt seuraa nolo paljastus ja Vuoden äiti -palkinto kiertää minut jatkossakin kaukaa! Laiminlöin nimittäin lapseni hammashoidon...


Vannon, ettei se ollut tahallista, niin vain tapahtui...


Elin sellaisessa kuvitelmassa, että meille tulee jälleen kutsu hammaslääkäriin kun sen aika on. En siis juurikaan uhrannut ajatusta koko hammaslääkärille, kun neuvolastakin vakuuteltiin kutsun tulevan aikanaan.




Alisa kävi toisella paikkakunnalla asuessamme hammashoitajalla 1,5-vuotiaana ja olin mielessäni ajatellut, että kutsu tulee 3- tai 4 -vuotiaana. Kun neljännet synttärit ohitettiin, aloin miettiä millonkahan se kutsu hammaslääkäriin oikein tulee?

Menin kaupungin sivuille ja kauhukseni huomasin, että hammastarkastus olisi ollut kolmevuotiaana!!!


MIKSI MEILLE EI TULLUT KUTSUA?


Samalla sivulla oli tieto (aika huomaamattomasti), että mikäli asuinpaikka on muuttunut, tiedot eivät heille päivity automaattisesti ja ensimmäinen hammastarkistusaika tulee varata itse.

Tosiaan, olemme muuttaneet Alisan ollessa alle 2-vuotias ja minun olisi pitänyt tässä kohtaa osata se aika varata itse! Tuli todella nolo fiilis, enhän minä jatkuvasti käy hammashoidon verkkosivuilla, joten miten olisin voinut moisen tajuta...?

Ei todellakaan tullut mieleen, että osoitetiedot ei päivity automaattisesti julkiseen terveydenhuoltoon väestörekisteristä. Etenkin kun neuvolassa olemme jo useamman kerran käyneet nykyisessä kaupungissa.

Nyt on aika varattu hammastarkastukseen, enkä ainakaan puhelimitse hirveää satikutia saanut, mutta vähän jännittää saanko haukut käynnillä. En usko, että meillä Alisan hampaiden kanssa ongelmia on, mutta hyvä käydä tarkistamassa kuitenkin.


***


Tarinan opetus on siis se, että tarkistakaa koska niitä käyntejä pitäisi olla, etenkin jos olette muuttaneet! :)

4 kommenttia:

  1. Sattuuhan sitä. :) Tuntuu, että näiden lasten kanssa on aina jotain muistettavaa, ei ihme jos joku asia jää huomaamatta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanoppa muuta! Koko ajan tosiaan jotain muistettavaa, mutta ehkä tästäkin selvitään! :)

      Poista
  2. Sattuuhan näitä ja jos teillä on perus hammashoito kunnossa (kuten uskon olevan), niin mitään vahinkoa tuskin on tapahtunut <3 Muista olla itsellesi armollinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskoisin, ett Alisan hampaat on hyvässä kunnossa, enkä sinänsä ota stressiä vaikka näin kävi, ainahan se toki harmittaa tällaiset lipsahdukset, mutta eiköhän se tästä! :)

      Poista

Jätä toki kommenttia! :)