maanantai 15. lokakuuta 2018

EXTEMPOREREISSU: VALOKARNEVAALI LINNANMÄELLÄ

Joskus on kiva tehdä reissuja vähän extempore: ei liikaa suunnittelua tai miettimistä.  Aikaisempina vuosina olen ihastellut Linnanmäen Valokarnevaaleilta kuvia, mutta tänä vuonna me hieman yllättäen päätettiin lähteä itsekin paikalle.

Lauantaina iltapäivällä lähdimme ajelemaan kohti Helsinkiä ja Linnanmäkeä. Aika moni muukin oli samoilla aikeilla: parkkipaikkaa ei nimittäin meinannut löytyä sitten alkuunkaan! Lopulta meillä kävi hyvä tuuri ja löysimme ilmaisen parkin aika läheltä Lintsiä.


Linnanmäen Valokarnevaali

Linnanmäen Valokarnevaali


Linnanmäen Valokarnevaali on suosittu tapahtuma ja lauantai oli varmasti yksi suosituimpia päiviä, ihmisiä oli ihan hirveästi! Me ei ostettu rannekkeita, vaan ajateltiin jälleen hyödyntää niitä ilmaisia laitteita, kuten aika moni muukin...




 ...niihin sai jonottaa nimittäin todella kauan! Lopulta Alisa kävi vain yhdessä karusellissa.




Kesällä kävimme kuitenkin tivoleissa ja huvipuistoissa, joten keksittiin Lintsillä paljon muutakin tekemistä kuin laitteet. Käveltiin ympäriinsä ja ihailtiin upeita valoja ja taideteoksia, kuunneltiin livemusiikkia ja valojen loisteessa syötiin hodarit. Alisa sai narunvedosta valomiekan ja sillä olikin kiva leikkiä pimeässä. Oli kiva huomata, että Alisa nautti reissusta ilman sitä laitteissa juoksemistakin. Hän jaksoi innostua sellaisistakin jutuista, mihin ei olla yleensä kiinnitetty ollenkaan huomiota, kun olemme olleet huvittelemassa Lintsillä.


Linnanmäen Valokarnevaali

Linnanmäen Valokarnevaali

Linnanmäen Valokarnevaali

Linnanmäen Valokarnevaali

Linnanmäen Valokarnevaali


***


Meillä kului hujauksessa pari tuntia ja ajaessamme kotiin pieni takapenkkiläinen olikin untenmailla.
Extempore reissut ei usein onnistu lapsiperheessä, mutta nyt kun Alisa on jo näin iso, nautin siitä miten paljon vapaampaa reissaaminen on. Pitäisi oikeastaan useamminkin vain ottaa ja lähteä, eikä aina miettiä ja suunnitella, sillä liikaa suunnitellessa saattaa moni hauska juttu mennä ohi.



Meillä oli hauska ilta, vaikkei varsinaisia huvilaitteita kierretykään. 
Suosittelenkin poikkeamaan Lintsillä esimerkiksi iltakävelyllä, valot on siellä todella kauniit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommenttia! :)