maanantai 22. lokakuuta 2018

ARJEN SANKARIT -HAASTE

Sain siskoltani Sannilta Äiti on vähän väsynyt-blogista Arjen sankarit haasteen. Tässä siis mun arkiset vastaukset! <3





Keitä perheeseesi kuuluu?


Meidän perheeseen kuuluu itseni lisäksi aviomieheni Samuli ja juuri neljä vuotta täyttänyt Alisa. Itse käsitän perheeseemme myös vanhempamme, sekä sisarukset, joiden kanssa olemme tiiviisti tekemisissä.


Miten kuvailisit arkeasi juuri nyt?

Arki on välillä valitettavan kiireistä. Työ- ja päiväkotielämä on hektistä ja välillä uuvuttavaa. Olemme kuitenkin onnistuneet rakentamaan hyvin toimivan arjen, jotta jokaiselle löytyy tarpeeksi myös lepohetkiä ja esimerkiksi lyhempiä päiväkotipäiviä. Nautin meidän arjesta, niin perhe-elämästä kuin työstänikin. Meidän perusarjessa toistuu samat rutiinit, joita on kuitenkin välillä ihana rikkoa!


Parhaat vinkit kiireen taltuttamiseen?

Teen paljon asioita etukäteen: 
  • Suunnittelen kerralla kuukauden ruokalistan ja käyn viikonloppuisin kaupassa, näin mun ei tarvitse ruokaostoksia miettiä kiireessä ja jääkaapin sisältökin on monipuolisempi. 
  • Laitan aina aamuksi vaatteet valmiiksi ja joskus jopa aamupalan. 
Yritän pitää kodin helppohoitoisena ja järjestyksessä, siten ettei siihen mene arjessa ylimääräistä aikaa. Nykyään yritän myös herätä aiemmin, jotta saisin aamuihin enemmän aikaa ja vähemmän kiirettä.

Mulla toimii myös se, että kirjoitan to do -listoja ja yliviivaan aina kun hommat on tehty, se helpottaa asioiden jäsentelyä ja lieventää kiirettä. Joskus on kuitenkin vaan tärkeää unohtaa kiire ja ottaa pieni lepohetki!



3 perheen arkiruokasuosikkia?

Mulla on tällä hetkellä menossa sellainen vaihe, että keräilen uusia reseptejä ja yritän kokeilla mahdollisimman paljon uusia ruokia. Tietysti siellä joukossa on vanhoja lemppareita kuten makaronilaatikko ja laatikkoruoat ylipäätään, ne on helppoja ja riittoisia. 

Lisäksi teen usein keittoja kuten jauheliha- ja lohikeitto. Meillä syödään yleensä samaa ruokaa useampi päivä, joten teen kerralla isompia satseja ruokaa, säästän aikaa, vaivaa ja rahaa.  


Voiko parisuhde kukoistaa myös lapsiperhearjessa?

Ehdottomasti! Meillä kukoistuksen tekee varmasti se, että molemmat osallistuvat tasapuolisesti arjen pyörittämiseen. Arki ei ole vain toisen vastuulla ja siksi varmasti jaksetaan arkea paremmin, eikä tule riideltyä ylimääräisiä.

Meille on tärkeää viettää välillä aikaa myös kahden, välillä se tarkoittaa yhteistä aikaa illalla television ääressä ja välillä kylpyläviikonloppua. Yhteisen ajan lisäksi pidetään balanssissa myös jokaisen oma aika ja perheen yhteinen aika, osittain varmasti tästä syystä myös parisuhde voi niin hyvin.

Olen onnellinen, että mun rinnalla kulkee tuollainen mies, joka on ihan huippu isä ja huomioiva aviomies. <3


Mistä saat energiaa arkeen?

Perheestä ja yhteisestä ajasta, viikonlopuista ja ulkoilusta sekä omasta ajasta. Pienetkin omat hetket antavat energiaa, mulle riittää sekin, että illalla saan katsoa rauhassa lemppari tv-ohjelmaa tai lukea kirjaa kera teen.

Saan energiaa myös harrastuksista, niin autourheilusta, yhteisistä uimakouluhetkistä kuin bloggaamisestakin. Vaikka ne kaikki välillä tuntuvat myös energiaa vieviltä, antavat ne kaikki kuitenkin enemmän kuin ottavat.

Rakastan meidän kotia, joten saan myös siitä energiaa. Tämä on ensimmäinen koti, joka on niin mieleinen, että se aiheuttaa enemmän iloa kuin harmaita hiuksia. Ei koti tietysti täydellinen ole ja siksi sitä on ihanaa hiljalleen rakentaa enemmän ja enemmän mieleiseksi. Mulla on kuitenkin ajatuksena, että tämä olisi meille koti vuosiksi, vaikka ihan vanhuuteen asti.





Mikä on haastavinta lapsiperhearjessa?

Omasta jaksamisesta huolehtiminen. Usein huolehdin vain siitä, että Alisalla on kaikkea ja että hän voi hyvin: liikkuu, syö monipuolisesti ja nukkuu riittävästi. Liian usein unohdan ne kuitenkin omalta osaltani ja se korostaa väsymystä ja kiireen tunnetta arjessa. Väsyneenä taas on vaikeampi hallita hermoja ja pysyä hyvällä tuulella.

Vaikka aina hoetaan, että pitää olla armollinen itselle, joskus se tuntuu kuitenkin hankalalta noudattaa. Kuitenkin haluan, että Alisalla on paras mahdollinen lapsuus ja siksi mun on huolehdittava myös itsestäni, jotta jaksan olla paras mahdollinen äiti Alisalle.


3 tavaraa, joita ilman et selviäisi arjesta?

Kännykkä, varsi-imuri ja pesukone. 

Kännykkä on välillä mun ainoa linkki sosiaaliseen elämään, pidän sillä yhteyttä ystäviin ja Samuliin. Nykyään kännykässä on niin paljon elämää helpottavia appeja. 

Varsi-imuri on paras väline kodin siisteyden ylläpitämiseen, koska se on meillä aina helposti saatavilla ja käytänkin sitä lähes päivittäin.

Ja pesukone tietysti siksi, että nyrkkipyykki olisi vähän turhan työlästä.


Mitä teet, jos arki tuntuu kaatuvan päälle?

Soitan äidille tai valitan Samulin kainalossa. Hömppähuumori auttaa myös ja siksi meillä on tapana katsoa jotain hauskaa sarjaa tai elokuvaa. Lisäksi menen aikaisin nukkumaan, yhdet kunnon yöunet yleensä helpottavat vähän.


Paras kasvatusvinkkisi?

Kukin kasvattaa kuten parhaaksi näkee, mutta itse liputan sen puolesta, että ollaan oikeasti läsnä. Tehdään ja touhutaan yhdessä ja annetaan huomiota, sillä pääsee jo tosi pitkälle.


Parasta arjessa just nyt?

Perhe ja lähestyvä joulu. Syksy on mun lempi vuodenaika ja rakastan siinä myös sitä lähestyvää jouluhössötystä ja salaa jo suunnittelenkin kaikkia joulujuttuja! <3


Kenet haluat haastaa Arjen sankarit -blogihaasteeseen?

Sinut! Tee postaus blogiin, Facebookiin tai vaikka Instagramiin. Linkkaa tai tägää mut postaukseen, haluan lukea teidän tarinoita! :)

4 kommenttia:

  1. Tulin vastavierailulle, ihana blogi sulla. Tavataan vielä uudestaan <3<3

    VastaaPoista
  2. Kiva haaste. :) Ja kiva että kommentoit blogiani, niin löysin tänne ihanaan blogiisi. Liityin heti lukijaksi. :) Mukavaa tiistaita!

    VastaaPoista

Jätä toki kommenttia! :)