perjantai 20. huhtikuuta 2018

Reissusuunnitelmia Islantiin

Matkakuumeiluni laantui alkuvuoden jälkeen hetkeksi, mutta nosti jälleen pari viikkoa sitten päätään. Kesäkuinen Islannin reissu kolkuttelee jo parin kuukauden päässä ja lähiaikoina olen kuluttanut lukemattomia tunteja matkablogien ja -oppaiden parissa. Olen korviani myöten rakastunut maahan jo ennen kuin olen päässyt sinne. 

Suunnitelmat menivät hetki sitten uusiksi ja reissusta on tulossa varsinainen road trip, mutta sehän sopii. Lukemani perusteella Islannissa parasta on juuri luonto ja saaren kiertäminen. Koko saarta emme ehdi kiertämään, mutta teemme kattavia päiväreissuja länsi- ja etelä-Islannissa. Olemme varanneet ensimmäiset kaksi yötä Reykjavikista, kolmannen yön aivan ihanasta majatalosta maaseudulla ja viimeinen yö vietetään vielä Reykjavikissa. Etenkin odotan tuota maaseudun majataloa, se sijaitsee keskellä ei mitään ja ikkunoista voi ihailla lähes autiota maisemaa. Vain luonto ympärillä.


Kuva ladattu Pixabay



Matkasuunnitelmamme näyttää tältä tällä hetkellä:

Päivä 1. Saapuminen iltapäivällä Islantiin, vuokra-auto alle ja kohti Reykjavikia. Emme ehdi uhraamaan ihan hirveästi aikaa itse pääkaupungille, mutta toivon, että ehtisimme illalla hieman tutustumaan myös itse Reykjavikiin.

Päivä 2. Lähdemme autolla kohti länttä ja Snaefellsnesin niemimaata. Tämä kohde tuli viimeisenä meidän matkaohjelmaan, mutta näin sieltä niin mahtavia kuvia, että se oli pakko lisätä listalle. Päivän tarkoituksena on spottailla näitä huikeita maisemia ja ainakin pulahtaa yhteen kuumaan lähteeseen keskellä huikeita maisemia. Päivänohjelma tarkentuu vähän kellon ja jaksamisen mukaan. Mikäli emme jaksa/ehdi kiertää koko niemimaata, palailemme samaa reittiä takaisin pääkaupunkiin, missä vietämme toisenkin yön. (Päivän kohde ympyröity mustalla kartassa)

Päivä 3. Päivä on pyhitetty yhdelle Islannin kuuluisimmista turistialueista eli Golden circle -kierrokselle, luvassa siis ainakin Geysir ja muutama vesiputous. Muutakin mielenkiintoista olen listaani lisännyt, mutta ne ovat myös hieman säästä riippuvaisia, joten suhtaudutaan niihin varauksella. Kolmannen yön yövymme tosiaan maaseudulla, jotta voimme seuraavana aamuna jatkaa eteenpäin vähän pidemmälle. (3. ja 4. päivän reitti punaisella)

Päivä 4. Aamulla jatkamme pitkin etelä-rannikkoa ainakin Vikin saakka katsomaan mustia hiekkarantoja ja jylhiä kallioita. Paluumatkalla Reykjavikiin haluan käydä pulahtamassa autiolla uima-altaalla laaksossa vuorten keskellä. Kuumassa vedessä rentoutuminen päivän päätteeksi tekee varmasti kutaa.

Päivä 5. Viimeinen päivä! Lentomme lähtee vasta illalla, joten päivällä suuntamme vielä Blue Lagooniin kylpemään. Kylpylä sijaitsee lähellä lentokenttää, joten siksi siellä on järkevää käydä joko ensimmäisenä tai viimeisenä päivänä. Olemme jo varanneet liput tänne ja suosittelen sitä vahvasti, sillä osa kellonajoista oli jo myyty loppuun meidänkin päivältä. Lippujen suolainen hinta mietitytti ensin (meiltä yhteensä 160€, Alisa on ilmainen...) Luin kuitenkin sen olevan sellainen paikka, johon kerran elämässä on mentävä, joten kyllähän se sitten on. (Päivän suurpiirteinen reitti keltaisella)


Anteeks tämä GoogleMapsista screenshotattu kartta. xD


***


Melkoinen road trip on siis luvassa ja paljon nähtävää, olemme kuitenkin päättäneet tällä lomalla juuri hankkia niitä elämyksiä. Onneks olemme kaikki tottuneita autoilijoita, joten uskon reissun sujuvan iisisti, vaikka päivät tulevat varmasti olemaan pitkiä. Alisalle ehkä täytyy varata jotain tekemistä pidemmille pätkille, mutta muuten tulemme pysähtelemään sen verran usein ja uskon, että maisemissa on nähtävää myös lapselle.

Kun Islantiin kerran mennään, pitää ottaa ilo irti myös kuumista lähteistä ja siksi lähes joka päivälle on luvassa kylpemistä ja ihan sitä varten tilasin uuden uimapuvunkin. Oli muuten vähän vaisu valikoima perus mustista uimapuvuissa, joissa kaula-aukko ei olisi napaan sakka tai kyljissä ei olisi aukkoja tai jotain muuta kummallista. Tuollaiset mun päällä näyttäisi enemmänkin naurettavilta kuin tyylikkäiltä. Lopulta löysin ihan tavallisen mustan uikkarin. :D Muuten reissukassin sisältö vaikuttaisi olevan lähinnä sadetakkia, tuulitakkia, lenkkareita, vaelluskenkiä, kuivia sukkia jne. Korkkareille ja mekoille ei taida tällä reissulla olla käyttöä.

Islannissa on niin paljon nähtävää, että reissun keston olisi voinut moninkertaistaa, kartasta huomaatte miten pienen osan ehdimme nähdä. Minulla on kuitenkin noin 20 kohdan lista nähtävyyksistä, joita noilla reiteillä on, joten eiköhän me kuitenkin jotain nähdä. Islannin hintataso edelleen hirvittää vähän, mutta onneksi luonnosta nauttiminen on enimmäkseen maksutonta ja se ehdottomasti on reissun tärkein tavoite. Kuten Alisa totesi: Melkomoinen seikkailu tulossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommenttia! :)