maanantai 1. tammikuuta 2018

Vuosi 2018 - ei lupauksia, mutta muutoksia

Nyt on vuoden 2018 ensimmäinen päivä! Miten vuosi vaihtui teillä? Meillä oli jälleen aika maltilliset vuoden vaihtumiset. Tänä aamuna heräsimme kaikki kolme olohuoneen sohvilta, hups!

Tulevalle vuodelle en aio luvata mitään erityistä. Aion kuitenkin tehdä muutoksia, jotta vuosi 2018 olisi edeltäjäänsä parempi.
***


Oma hyvinvointi
Viime aikoina täällä on ollut paljon postauksia, missä aiheena on ollut kiire, ajanpuute yms. Aionkin tänä vuonna muuttaa toimintaani niin, että kiirettä olisi vähemmän, aikaa jäisi välillä ihan vaan oleiluun ja joka ilta en järjestäisi stressiä milloin kotitöistä, milloin blogihommista. Töissä on toki käytävä jatkossakin ja harrastuksia ei ole tarkoitus lopettaa kokonaan. Hyvin paljon on kuitenkin kiinni asioiden priorisoimisesta.

Olen jo aloittanut muutosten tekemisen: luovuin muutamasta sivujutusta ja aion suhtautua blogiinkin rennommin. Luulen, että tätä kautta blogin sisältökin pysyy parempana, kun ei tarvitse väsyneenä pakottaa itseään tuottamaan keskinkertaista sisältöä. Lisäksi arjen pyörittämiseen olen miettinyt pieniä muutoksia  kuten siivouksen osittaista ulkoistamista ja ajankäytön parempaa optimointia..

Tänä vuonna keskittyminen tulee olemaan henkisessä hyvinvoinnissa, fyysinen puoli tulee sitten perässä. Toivottavasti myös fyysiselle hyvinvoinnille olisi tänä vuonna paremmin aikaa.


***


Talous
Raha-asioita on harvemmin helppo muuttaa sormia napsauttamalla ja onhan mulla ollut tällainen talousprojekti jo pidempään. Nyt loppuvuonna kuitenkin käänsin siinä vaihdetta vähän isommalle ja aloin opetella vähän uusia asioita siihen liittyen. 

Tavoite on jatkossakin tarkastella omia kulutustottumuksia ja panostaa määrän sijasta laatuun. Esimerkiksi oma vaatekaappini kaipaa järkeistämistä. Kaapistani löytyy hirveästi epäkäytännöllisiä vaatteita, mutta nyt ajattelin hiljalleen koota järkevän ja käytännöllisen vaatekaapin. Tarkoituksena kuitenkin vaihtaa epäkäytännölliset ja huonolaatuiset vaatteet pikkuhiljaa käyhtännöllisiin ja laadukkaampiin vaatteisiin. Todennäköisesti vaatteiden määrä tulee pienentymään, mutta ehkä sieltä löytyisi jatkossa paremmin päälle puettavaa. Sama pätee jatkossa myös esimerkiksi sisustukseen. Aion myös jatkossa jatkaa ajatuksella vähemmän on enemmän ja välttää turhien hankintojen tekemistä.

Kulutustottumusten järkevöittämisellä yritän tietenkin saada aikaan rahallista säästöä. Olen jo useamman vuoden säästänyt automaattisesti tietyn summan kuukausittain, mutta nyt aion kasvattaa tuota summaa ja lisäksi hankkia ylimääräisiä säästöjä, jotka voin sijoittaa eteenpäin. Tavoite olisi tasapainottaa ja vankistaa omaa taloutta ja järjestellä raha-asioita siten, että isompien ja pienempien unelmien toteuttaminen olisi jollain aikataululla mahdollista.


***


Matkailu
Muutamaan vuoteen ei ole ollut aikaa matkustelulle, ainakaan Tallinnaa kauemmaksi, mutta nyt siihen on tulossa muutos. Parin viikon päässä häämöttää eksoottinen Mauritius, joka on aikuisten reissu. Kesälle kuitenkin on suunnitelmissa jo koko perheen lomareissu. Salaa haaveilen jo reissusta aurinkoon myös vuoden päästä talvella.

Itse koen matkustelun itseen ja omaan perheeseen panostamisena ja siksi haluaisin kasvattaa matkailun määrää meidän perheessä. Toki isommat ulkomaanreissut vaativat rahallista panostamista, mutta toivoisin, että tuon yllä olevan muutoksen myötä myös matkailuun olisi jatkossa käytettävissä enemmän rahaa. Aina matkailu ei tarkoita kuitenkaan kalliita ulkomaanmatkoja vaan matkailla voi pienemmälläkin budjetilla kotimaassa, tätä meidän perhe on harrastanut jo monesti ja varmasti aiomme sitä jatkaa myös tulevaisuudessa.


***

Tässä päällimmäisiä mietteitä tulevasta vuodesta. Kohtalaisen toiveikkain mielin lähden sitä kohti. Tänä aamuna kun heräsin sohvalta ja katselin kahta nukkuvaa ja muistin, että elämän parhaimmat asiat löytyy lopulta aika läheltä kuitenkin.


Mitä parhainta vuotta 2018 ihan jokaiselle! <3

1 kommentti:

  1. Kivoja suunnitelmia! <3 Itsekin haluaisin panostaa tuohon talouden hallintaan, mutta just nyt tuntuu että taloprojektin myötä on ihan turha yrittää säästää toisesta päästä senttejä kun uuteen taloon uppoaa tuhansia ja jälleen tuhansia. :D

    VastaaPoista

Jätä toki kommenttia! :)