tiistai 9. tammikuuta 2018

Kun ei inspiroi - mistä aiheita blogiin?

Juuri nyt en ole käynyt missään erityisessä paikassa, en ole tehnyt mitään erityistä, en askarrellut, kokannut tai ostanut mitään kertomisen arvoista. Tuntuu, etten juuri nyt ole edes oikein mitään mieltä mistään. Mistä repiä aiheita blogiin? Tyhjästä on paha nyhjäistä!

Nyt olen sellaisessa tilanteessa, että tuntuu ettei ole juuri mitään kirjoitettavaa. Ei ole pahemmin tapahtunut mitään normaalista poikkeavaa. Kävin kaupassa, ostin maitoa ja leipää, siinäpä kiinnostava aihe!


***


Syystä tai toisesta inspiraatio kukkii välillä ihan eri tahtiin. Joskus tekstejä syntyy liiaksikin ja joskus taas ei millään. Miten sinä etsit inspiraatiota kirjoituksiin?

Itse selailen luonnoskansiotani, löytyisikö sieltä jotain potentiaalista. (Tällä hetkellä ei!) Usein luonnoksiin kuitenkin kertyy tekstejä, tai aiheita, joista saa pienellä viilauksella vallan loistavia tekstejä. Tästä syystä usein kyllä kirjoitan luonnoksiin ideoita ylös, vaikka en juuri siinä hetkessä ehtisikään niitä työstää loppuun.

Toisten blogien selaaminen on myös hyvä tapa löytää uusia ideoita itselle. En todellakaan kannusta kopioimaan kenenkään tekstejä tai ideaa, mutta selaamalla muiden blogeja voi saada inspiraatiota omiin teksteihin tai aiheisiin. Jos kuitenkin löydät jonkun tosi kivan idean, jonka haluat toteuttaa, olisi kohteliasta mainita mistä idean bongasit. Blogimaailma on kyllä sen verran laaja, että lähes joka aiheesta on joku joskus kirjoittanut, että sinänsä täysin uniikkien ideoiden keksiminen saattaa olla hieman hankalaa.

Mulla toimii joskus myös sellainen, että kirjoitan paperille aiheita, siis ihan mitä vaan mitä mieleen tulee, yhdistelen ideoita tai kehitän niitä eteenpäin, vähän kuin mind map! Joskus sieltä löytyy ihan hyviäkin aiheita.


***


Totta on kuitenkin se, että parhaimmat tekstit syntyvät silloin kun saa jonkun loistavan idean tai ajatuksen ja kirjoittaa tekstin samantien tai pienen kypsyttelyn jälkeen. Parhaimmat tekstit harvemmin tulee pakottamalla, mutta aika harvassa taitaa olla ne bloggajat, joiden kaikki tekstit ovat kuningasideoita?

Käytin itse nyt yhden päivän tekstien suunnitteluun ja ideointiin ja nyt kasassa on taas monta ideaa, joita lähteä työstämään. Kohta on edessä myös reissu, joten sieltäkin varmaan saa useampia postausideoita.

Kyllä niitä ideoita lopulta syntyy kun antaa ajatuksille tilaa ja itselleen rauhan niiden synnyttämiseen. Toki jos juuri sinulla on idea, mistä haluaisit minun kirjottavan niin jätä se ihmeessä kommenttiboksiin tai jos et halua sitä sinne laittaa niin voit laittaa ideoita myös sähköpostiini tai somekanavien inboxeihin! :)

2 kommenttia:

  1. Tossavaisen toinen sukka blogissa oli juuri 4-vuotiaan haastattelu. Olisi hauska kuulla Alisan vastauksia joihinkin ihan yksinkertaisiin kysymyksiin! :)

    VastaaPoista

Jätä toki kommenttia! :)