tiistai 12. joulukuuta 2017

Suomi100 piparkakkutaloMulla on joka vuosi ollut tapana tehdä piparkakkutalo näin joulun alla. Ei meillä sitä kukaan kyllä lopulta syö, mutta jotenkin se vain kuuluu niihin pakollisiin juttuihin joulussa. Nykyään näpertely ja leivonta on mulle rakas harrastus ja välillä tykkään uppoutua leivontapuuhiin.


***


Tänäkin vuonna piparkakkutalo syntyi Suomi100 teemalla, sinivalkoiseen henkeen.  Tein piparkakkutalon ihan valmiista taikinasta, mutta suunnittelin talon kaavat itse. Toki talon malli on hyvin perinteinen ilman mitään super pieniä yksityiskohtia. Yritin kuitenkin tänä vuonna hieman erilaisia juttuja, kuten erimuotoisia ikkunoita ja tein jopa liivatteesta ikkunalasit, niistä tuli aika kivat Tuo epämääräinen möykky piparkakkutalon pihalla esittää halkopinoa, vaikka siitä kohtuuttoman iso lopulta tulikin. 

Myös pikeerin valmistamista kokeilin tällä kertaa itse. Pikeerin tein munanvalkuaisista ja tomusokerista. Ensin se meinasi jäädä hieman liian löysäksi, mutta onneksi sain sen kuitenkin jollain muotoa pelastettua, vaikka kyllä se olisi saanut kaikkiaan olla vieläkin paksumpaa.

Täytyy sanoa, että vaikka rakennelmani monien teoksien edessä kalpeneekin, olen sentään vähän kehittynyt tässä viime vuosina. Aikaisemmista projekteista olen myös kirjoitellut tänne blogiin ja tuo ensimmäinen onkin yksi alkuaikojen luetuimpia postauksia ja no, onhan se nyt aika koominen ja ihan hirveät kännykkäkuvat..:D Aikaisemmat proggikset löytyy siis täältä:

Piparkakkuiglu


***


Voin siis tällä kertaa olla tyytyväinen, että sain talon kasaan tällä kertaa ehjistä osista ja suuremmilta haavereilta säästyttiin. Talo on edelleen ehjä, joten projektia voitaneen pitää onnistuneena, vaikkei siitä mitään kaunotarta tullutkaan.


Oletteko tehneet jo piparkakkutalon tai onko teillä ajatuksissa tehdä? :)


3 kommenttia:

  1. Hieno piparkakkutalo. <3 Minulla olisi täällä sama "rakennusprojekti" kohta edessä. :-) Löysin blogiisi kun etsiskelin piparkakkutalon malleja ja jäin samalla lueskelemaan. Terkuin Katja

    VastaaPoista
  2. Hieno! <3 Meillä tehdään nykyään piparkakkutalot sellaisista valmiista palasista ja koristellaan sitten itse. Mulla menee ihan hermo kun palat paisuvat uunissa ja ei sitten enää sovi yhteen.. Hahaa.. :D

    VastaaPoista
  3. Ihana talo! Me tehtiin useampi pikkuinen mökki. (Ei oo tämmönen pikkutarkka väkerrys mun juttu..)

    VastaaPoista

Jätä toki kommenttia! :)