maanantai 30. marraskuuta 2015

Arkisafkaa #2


Tässä teille postaussarjan toinen postaus. Syksyisin ja talvisin tekee mieli hieman tuhdimpia ruokia ja niinpä tämä pastaruoka valikoitui erään perjantain ruoaksi. Pekonipasta on erittäin tuhti ja nopea ruoka valmistaa. Vaikka annos sinänsä ei ole erityisen terveellinen, se on niin tuhtia, että en itse ainakaan pystynyt sitä kovin isoa annosta edes ahmimaan.
Pekonipastaa varten tarvitset:
250g Nauhapastaa, esim. tagliatelle
140g Pekonia
1 iso sipuli
2dl kuohukermaa
2 kananmunaa
2 valkosipulinkynttä
100g parmesaania
persiljaa
merisuolaa
mustapippuria

Pilko sipuli ja valkosipuli silpuksi. Tykkään itse jättää sipulin kuitenkin sellaiseksi, että palat erottuvat syödessä. Paista sipulit tilkassa öljyä pehmeiksi ja laita toiseen astiaan odottamaan kokoamista.

Laita pastavesi liedelle ja lisää kiehuvaan veteen ripaus merisuolaa ja pastat. Pilko pekonit ja laita ne viileälle pannulle! Pekoni kannattaa kypsentää melko pienellä lämmöllä, jos siitä haluaa rapeaa. Itse en pidä yhtään lötköstä pekonista. Ota pieni määrä pekonia erikseen, jos haluat koristella annokset.

Vatkaa erillisessä astiassa kananmunien rakenne rikki ja lisää kerma ja parmesaani joukkoon. Sekoita hyvin. Mausta mustapippurilla reippaasti. Joukkoon voit lisätä myös oman maun mukaan persiljaa.

Kun pasta on al dente, valuta vesi pois. Kaada joukkoon kermaseos sekä pekonit ja sipulit. Kuumenna liedellä noin minuutin ajan koko ajan sekoittaen. Kananmunien ei ole tarkoitus kypsyä ja muuttua kokkaremaisiksi.

Annostele lautasille ja lisää päälle hieman pekonia, persiljaa ja mustapippuria.

Nauti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommenttia! :)