maanantai 21. toukokuuta 2018

Millainen on mun unelmien kesä?

Kesä lähestyy kovaa vauhtia tai oikeastaan se on jo täällä! Nyt avaan mun kesäsuunnitelmia hieman aiempaa enemmän. Mitä kuuluu mun kesään 2018, millainen on mun unelmien kesä?


***


Kun ajattelen kesää, ensimmäisenä mun mieleen tulee perhe! Kolme kokonaista viikkoa yhteistä lomaa. Tuohon kolmiviikkoiseen aikataulutetaan sopivassa suhteessa reissuja ja rentoilua. Viime vuonna meillä oli vain viikko yhteistä lomaa ja se viikko oli aika haipakkaa, tänä vuonna sitten jotain ihan muuta!

Reissut! Kesälomaan on suunniteltu se paljon puhuttu Islannin reissu. Huikeat maisemat ja elämykset odottaa! Pienempiä reissuja tehdään ihan varmasti Suomessa. Samulin sisko asuu Lappeenrannassa ja siitä asti kun hän sinne meni opiskelemaan, olen puhunut että haluaisin mennä käymään Lappeenrannassa. Nyt kun hänen valmistuminen häämöttää, päätin että kesällä teemme yhdistetyn Road trip - kylpyläreissun Itä-Suomeen. Ihana Såfin Lapsiparkki-blogista kirjoitti matkakohteesta hyvän postauksen ja siitä sain boostia meidän reissulle. Samalla reissulla olisi Lappeenrannan lisäksi käydä esim. Porvoossa ja Kotkassa. Meidän viime vuotinen Helsingin reissu oli kiva ja nytkin haaveilen kesäisestä Helsingistä, kumpa ehtisimme sinne vaikka loppukesästä!
Kisareissut kuuluvat meidän kesään ja tänä kesänä toivottavasti saamme niistäkin nauttia hieman pidemmän ja rauhallisemmin. Heti alkukesästä vierailemme ainakin Pohjanmaalla ja tuolloin ehkä kerkiämme myös käymään jossain muuallakin kuin kisoissa. Perinteinen Lapin kisareissu on myös suunnitelmissa. Olen kyllä hirveän kiitollinen, että olen lapsesta saakka saanut kisojen takia reissata ympäri Suomen, olen nähnyt ja kokenut paljon.

Pelkkää reissailua ja autossa istumista kesä ei sentään saa olla. Odotan jo kiireettömiä aamuja ja kävelylenkkejä iltaisin kun ei tarvitse stressata aikaista nukkumaanmenoa.

Haluan syödä itse kasvatettuja perunoita ja tomaatteja. Ostimme myös grillin, joten haluan grillata usein!

Haluan tehdä marenkikakkua! En ole ikinä itse tehnyt, mutta tänä kesänä teen!

Aion myös käydä kotipaikkakunnallani, koska tämä saattaa hyvin olla viimeinen kesä kun vanhempani asuvat siellä. Vaikken itse ole siellä enää vuosiin asunut, herättää tämä kuitenkin tietynlaista haikeutta. Onneksi tätini asuu siellä jatkossakin niin pääsen kuitenkin siellä käymään edelleen. Ehtisinpä kesällä tekemään taas pyörälenkin vanhoissa maisemissa, olen sitä mieltä että juuri kesällä Viiala on parhaimmillaan (tai no mikä paikka nyt ei olisi....)
Haluan tehdä jännittäviä päiväretkiä lähiseudulla. Viime kesänä löysimme vaikka miten monta kivaa ja ilmaista kohdetta.

Uskaltautuisinkohan uimaan järveen?

Kesäsateen jälkeinen tuoksu! Haluan tuoksutella sitä!

Kun kuitenkin istumme paljon autossa, odotan niitä kauniita kesäiltoja kun aurinko on matalalla, silloin on niin kaunista ihailla ohi vilahtavia maisemia ikkunasta!

Päivä huvipuistossa. Alisa on hirveästi toivonut, että menisimme huvipuistoon. Olimme hetki sitten kahdestaan tivolissa ja meillä oli todella hauska päivä. Nyt kun Alisa on jo näin iso niin hän saa vähän jo irtikin huvipuistoista, eiköhän me johonkin huvipuistoon mennä!


***

Haluan tänä kesänä tasaisesti nauttia sekä reissuista, että kiireettömyydestä. Tykkään reissata etenkin kesäisin ja tänä kesänä meillä onneksi on pitkästä aikaa siihen mahdollisuuskin. En kuitenkaan halua, että kesä ja kesäloma on suorittamista, joten ehdottomasti aion välillä vain nauttia kiireettömyydestä ja olla vaan! Sellainen olisi mun unelmien kesä!


Millainen on sun unelmien kesä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommenttia! :)