tiistai 13. helmikuuta 2018

Vain viikko Mauritiuksella - kannattiko?

Monesti ajatellaan ettei kaukolomalle kannata lähteä vain viikoksi. Me kuitenkin uhmasimme tätä ajatusta ja lähdimme viikoksi Mauritiukselle saakka. Kannattiko?

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että loma kannattaa aina. On toki paikkoja jonne ei lentojen tai aikaeron takia ehkä kannata lyhyeksi aikaa lähteä, mutta kaikkiaan viikossa ehtii hirveän paljon ja siinä ajassa ehtii myös rentoutumaan. Toki suhteessa viikon matka on kalliimpi kuin kahden viikon, mutta jos on mahdollista lähteä vain viikoksi reissuun niin kyllä mä sitä ainakin koko sydämestäni suosittelen.viikko Mauritiuksella

viikko Mauritiuksella


***Nyt ajattelin listata tähän asioita, jotka koettiin hyväksi viikon kaukomatkalla.


Lentojen ajankohta.

Suomesta ei juurikaan suorilla lennoilla pääse Mauritiukselle, joten jonkin verran aikaa tuhlaantuu koneen vaihdossa. Me kuitenkin valittiin sellaiset reittilennot, joissa pisin pätkä oli yötä vasten. Meidän tapauksessa se tarkoitti sitä, että mennessä olimme perillä aikaisin aamulla = kokonainen lomapäivä ja lähtöpäivänä lentomme lähti vasta myöhään illalla = kokonainen lomapäivä. Näin saimme kaksi tehokasta lomapäivää lisää ja voin vannoa että käytimme ne säästetyt hetket todellakin hyödyksi. Bonuksena saimme mennessä tutustua Amsterdamiin muutaman tunnin ajan, mikä oli myös mukavaa.Aikaero
Mauritiuksella kello on kaksi tuntia edellä kuin Suomessa, joten aikaerosta selviämiseen ei mennyt käytännössä lainkaan aikaa. Viikon matkaksi kannattaakin ehkä valita kohde, missä aika on suht sama, etenkin jos tiedät aikaerosta selviämiseen menevän omalla kohdallasi pari päivää.Kiertoajelut
Viikon lomalla ehtii viettää aika monta tuntia rannalla, mutta jos haluaa nähdä maata hieman enemmän, suosittelen erilaisia kiertoajeluita päiväksi. Meille oli tärkeää nähdä saarta hieman enemmän kuin vain oman hotellin rannan verran, joten kaksi päivää vietimmekin saarta kiertäen. Kaikkea emme tietenkään nähneet, mutta hyvin paljon kuitenkin.


Kiertoajelut on kätevä tapa nähdä monta paikkaa kerralla. Suosittelen myös paikallista opasta niin paikoista saa hieman enemmän irti. Meidän kiertoajeluista on tulossa juttua myöhemmin. :)


Hyväksy loman lyhyys 
Viikossa ei ehdi nähdä ja tehdä kaikkea, eikä usein myöskään kahdessa viikossa. Me päätettiin olla stressaamatta siitä mitä kaikkea ehdittäisiin tehdä. Keskityttiin nauttimaan kaikesta siitä mitä ehdittiin tekemään tai ihan vaan siitä ettei aina tehty mitään. Karkeasti arvioituna meidän reissu oli 60% rentoutumista ja 40% aktiviteetteja ja tälle lomalle se oli täydellinen suhde.


***

viikko Mauritiuksella

viikko Mauritiuksella
Jos Alisa olisi ollut mukana reissulla, olisin ehdottomasti viihtynyt Mauritiuksella pidempäänkin, tässä kohtaa viikko kuitenkin tuntui maksimilta. Tulevaisuudessa voisin hyvin lähteä taas viikoksi reissuun vähän kauemmaksikin.


Mitä mieltä sinä olet viikon kaukomatkoista? :)

2 kommenttia:

 1. Oi herran jestas tuota ekaa kuvaa! Aivan ihana!!

  Ihan samaa mieltä sun kanssa, että loma kannattaa aina ja viikossa ehtii kyllä paljon, kun vaan hyväksyy sen, että viikko riittää. Kaikkea ei ehdi, muttei tarvitsekaan. Parempi nauttia ennemmin rauhassa siitä mitä ehtii kuin murehtia sitä, että haluaisi enemmän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Viikossa tosiaan ehtii jo todella paljon ja joskus on toisaalta ihan hyvä ottaa se viikko vaikka ihan vaan rennosti rannalla maaten tms. :)

   Poista

Jätä toki kommenttia! :)