keskiviikko 21. helmikuuta 2018

Mitä löytyy mun toivelistalta?

Pidempään blogia seuranneet ovat ehkä huomanneet, että viime aikoina olen yrittänyt muuttaa ostoskäyttäytymistäni huomattavasti maltillisempaan suuntaan. Yritän kaikin tavoin harkita ostoksia vähän pidempään, mitä tulee esimerkiksi kodin sisustuksen tai omien vaatteiden osalta. Alisallekaan en enää hamstraa vaatetta, vaan niitä ostetaan yleensä vain tarpeeseen. Blogissa ei pahemmin ole tullut esiteltyä uusia ostoksia, kun niitä ostoksia ei yksinkertaisesti pahemmin ole tullut tehtyä.

Olen puhunut paljon säästämisestä ja niiden postausten perusteella voisi välillä luulla, että olen sitä mieltä, että elämän tarkoitus on vain säästää mahdollisimman paljon rahaa..;) Näin ei toki ole, haluan säästää rahaa, että voin toteuttaa mun unelmia. Haluan säästää rahaa sellaisissa asioissa, jotka eivät ole mulle niin merkityksellisiä ja samalla panostaa niinhin asioihin, joihin todella haluan.


***


Yritän nykyään pitää listaa tavaroista, joita haluaisin hankkia. Tavarat eivät ole niinkään välttämättömyyksiä, mutta sanoisin, että ne lisäisivät omaa elämänlaatuani. ;) Esimerkiksi kotimme on tällä hetkellä sellainen, ettei mitään pakollista tarvitse hankkia, joten voin hyvin panostaa sellaisiin juttuihin, joita todella haluaisin. Tykkään hirveästi meidän kodista tällä hetkellä, mutta listalta löytyy paljon asioita, joita haluaisin kotiimme hankkia.

Haluan kuitenkin harkita ostoksia pidempään, enkä suinpäin rynnätä ostoksille. Listalta löytyy niin edullisia kuin kalliimpiakin juttuja, joten monet näistä haaveista tarvitsevat toteutuakseen myös pientä säästämistä. Tavaroiden hankinnasta on näin tullut jopa merkityksellisempää, kun en ole rynnännyt suinpäin ostoksille vaan pohtinut asioita vähän pidempään. Lisäksi ei ole tullut enää ostettua tavaroita vain siksi, että sellainen nyt vain sattui tulemaan vastaan ja se oli kivan näköinen, mutta tarpeeton.


***


Mitä listalta tällä hetkellä sitten löytyy? Esimerkiksi nämä:Uusi työpöytä, teen kotona paljon juttuja tietokoneella, joten kaipaisin olohuoneen nurkkaan pientä ja siroa työpöytää. Työpöytä saisi olla sellainen, että sinne saisi aina tarvittaessa läppärin piilotettua pois näkyvistä. Hankintaa on hidastanut se, etten ole löytänyt sopivan kokoista ja näköistä, tämä pöytä on tällä hetkellä eniten sitä mitä kaipaan.

Hay tray yöpöydät, meiltä löytyy olohuoneesta isoin Hay tray, mutta haluasin meidän makuuhuoneeseen yöpöydiksi nämä pienimmät pöydät. Meidän makuuhuoneessa on todella vähän tilaa pöydille, mutta nämä olisivat juuri sopivat puhelimelle tai kirjalle.

Block-valaisin, tämä on ollut ikuisuuden mun listalla. Tälle ei varsinaisesti ole toistaiseksi paikkaa, mutta tykkään tämän tyylistä todella paljon. Luulen, että keksin tälle kyllä paikan ihan koska vaan!

Alisan huoneeseen lipasto, meillä on Stuva-sarjaa jo valmiiksi ja nyt haluaisin vaihtaa Kallax-hyllyn tähän Stuvan lipastoon. Laatikoihin saisi kätevästi piilon leluja ja hyllyihin kirjoja.

Vallilan Syvämeri -matto, meidän olohuoneen matto on ihan ok, mutta aika vanha. Ehkä olisi aika uusia se. Haaveilen vaaleasta matosta, mutta sellaisen hankkiminen lapsiperheeseen voi olla virhe. Rakastuin tähän Vallilan mattoon äskettäin ja se vain kolahti.Sitten vielä muutamat nopeat haaveet:

Hay hee -tuoli olohuoneeseen.

Ihana rahi olohuoneeseen.

Makuuhuoneen tapetti.***


Oman vaatekaapin osalta elän tietynlaista vaihetta. Huomaan kasvaneeni kenties aikuiseksi, haluasin panostaa ajattomiin ja laadukkaisiin vaatteisiin. Tällä hetkellä yritän karsia turhia ja huonoja vaatteita pois ja ostaa sitten tilalle vähemmän, mutta parempaa vaatetta. Makukaan ei ehkä enää niin paljoa muutu, joten olen ajatellut panostaa klassikoihin.

Kiinnitän aikaisempaa enemmän huomiota materiaaleihin, yritän vältää keinokuituja ja ostaa entistä enemmän luonnonkuituja. Olen ollut näissä asioissa todella huono ja sen takia mun kaapista löytyy kasoittain nyppääntyneitä polyesteripaitoja... Työtä siis riittää... Lyhyessä ajassa olen tehnyt muutaman huomion, mitä vaatteiden materiaaleihin tulee: hyvistä materiaaleista tehtyjä vaatteita löytää välillä edullisimmistakin kaupoista ja joskus taas kallis hinta ei ole tae hyvistä materiaaleista. Vaateostokset vievät nykyään myös enemmän aikaa, kun olen vaatteen ulkonäön ja hinnan lisäksi alkanut kiinnittää huomiota niihin materiaaleihin, lappujen silmäily vie hieman kauemmin aikaa.


 


Musta iso laukku, kaipaisin työlaukuksi isompaa mustaa laukkua. Musta on ehkä vähän tylsä, mutta se sopii kaiken kanssa. Haluaisin panostaa aitoon nahkalaukkuun.

Musta pieni laukku, vähän samat perustelut kuin ylhäällä, tämä olisi vain niin monikäyttöinen iltamenoissa ja vaikka shoppaillessa.

Harmaa pitkä neuletakki, kevääksi tämä on ihan mun prioriteettilistan kärjessä. Olen alkanut entistä enemmän kiinnittämään huomiota materiaaleihin, joten haluaisin panostaa laadukkaaseen neuletakkiin.

Mustat nahkasaappaat, mun edelliset meni ihan tuusannuuskaksi, joten uudet pitäisi ehdottomasti saada tilalle.

Aurinkolasit, haluaisin kerrankin panostaa kunnollisiin aurinkolaseihin!


***


Kuten huomaatte, mun listalta löytyy paljon sellaisia juttuja, mitä tällä hetkellä näkyy niin Instagramissa tai blogeissa. En koekaan olevani mikään muodin tai sisustuksen edelläkävijä, vaan juuri se, joka inspiroituu toisten tyylistä ja kodista. Usein mun listalle päätyy asioita juuri Instagramin kautta. 

Onko teillä toivelistaa asioista, joita haluaisitte hankkia?

2 kommenttia:

  1. Voi, tässä oli niin monta mitkä on myös omalla listallani! Etenkin vaatteista samaistun, haluaisin niin paljon panostaa laadukkaisiin materiaaleihin. Hinnan takia ei tule tehtyä hutiostoksia kun täytyy todella säästää niihin!

    VastaaPoista
  2. Kivoja juttuja! Minulla on myös kokoajan päässäni tällainen lista. Nyt juuri olen pyrinnyt korvaamaan jo kulahtaneita lempparivaatteita. Hankin laadukkaan valkoisen kauluspaidan edellisen nuhjuisen tilalle ja nukkainen lempi-hupparinikin sai lähteä kun ostin sen tilalle uuden vähän fressimmän version. :D Seuraavat hankinnat ovat ehdottomasti kevättakki, uudet mustat lenkkarit ja uusi fressi laadukas huivi kevääksi.

    VastaaPoista

Jätä toki kommenttia! :)