tiistai 20. helmikuuta 2018

Tropical Attitude Hotel Mauritius kokemuksia meidän näkökulmasta

Nyt seuraa hotellisuositus Mauritiukselle! Mauritiushan on tunnettu luksusresorteista, mutta me emme hotellilta kaivanneet suoranaista luksusta. En koe, että se olisi meidän juttu. Aina kun teen hotellivalintaa, kiinnitän tähtiä enemmän huomiota kävijöiden arvioihin sekä kuviin ja fiilikseen. Yleensä mun hotellivalinnat on mennyt varsin nappiin tai sitten olen vaan vähän vähemmän ronkeli! Pieleen ei mennyt tälläkään kertaa, sillä Tropical Attitude Hotel oli meille ihan täydellinen!

Tropical Attitude Hotel on suht pieni, 58 huonetta sisältävä hotelli Mauritiuksen itärannikolla. Hotellilla on kolme tähteä, mutta sen ei kannata antaa hämätä, hotelli hakkasi mennen tullen kaikki neljän tähden hotellit, joissa olen käynyt. (...mähän sanoin ettei ne tähdet mitään merkkaa..) Hotelli oli erittäin suositeltu niin netin hotelliarvosteluiden kuin matkaopuksemmekin mukaan. Joku viisas kuitenkin eräällä nettipalstalla totesi ihan yleisesti, ettei Mauritiukselle kannata lähteä vain kolmen tähden hotelliin, koska hotellit on kuulemma se juttu Mauritiuksella. Itse henkilökohtaisesti saatan olla tästä vähän eri mieltä.... ;)

Pari kuukautta sitten tehty pintaremontti oli tehnyt ilmeestä todella pirteän ja hotellin edessä ollut laituri oli suoraan kuin jostain paratiisista, niin tai no paratiisissahan me oltiinkin. Yhtenä iltana tuonne laiturille oli katettu pari pöytää illalliselle, harmi kun ei tajuttu pyytää samaa! Hotelli sijaitsi aivan rannalla ja huoneet olivat kahdessa kerroksessa. Me saimme huoneen yläkerrasta ja sen patiolta oli ihanat näkymät suoraan merelle. Huone itsessään oli suht tilava, suuri sänky ja pari vaatekaappia. Simpukoista tehdyllä verhoilla oli erotettu kylpyhuone makuuhuoneesta ja lisäksi oli erillinen vessa. Huone oli viihtyisä ja siisti.


Tropical Attitude Hotel Mauritius

Tropical Attitude Hotel Mauritius

Tropical Attitude Hotel Mauritius

Tropical Attitude Hotel Mauritius

Tropical Attitude Hotel Mauritius

Tropical Attitude Hotel Mauritius

Tropical Attitude Hotel Mauritius

Tropical Attitude Hotel Mauritius


***


Meillä oli all inclusive, vaikka sitä kuvailtiinkin esittelyssä yksinkertaiseksi. Mauritiukselle kyllä suosittelen tuota all inclusivea vaikkei siitä muuten niin piittaisi. Ehkä se ei ole tarpeen jos majottuu jossain isommassa kaupungissa, mutta meidän kylässä all inclusive tuli ehdottomasti edullisemmaksi. Olisimme joka tapauksessa syöneet ja juoneet hotellilla, joten näin säästimme pitkän pennin, tai siis rupian.

Mitä tulee yksinkertaisuuteen, mielestäni se oli oikein passeli! Aamupala, lounas ja illallinen, lisäksi saatavilla oli snackseja ja valikoima juomia. Drinkkilista oli suht suppea, mutta kyllä siitäkin juotavaa löytyi ihan meidän tarpeisiin. Lisäksi tietenkin tuoreet mehut, viinit, limsat, vesi... Tietysti jos kaipaa naposteltavaa ympäri vuorokauden ja useampaa ravintolaa, voisi tuota hotellin tarjontaa kutsua yksinkertaiseksi, mutta meidän tarpeisiin se oli oikein riittävä.

Aamupalalla kokit paistoivat munakkaita toiveiden mukaan, lisäksi heiltä sai pekonia ja makkaroita. Kaikenlaista muutakin oli tarjolla kuten tuoreita hedelmiä, jugurttia, mehuja, leipiä, croissantteja... Lounas ja illallinen oli yleensä buffetruokailu missä oli erilaisia salaatteja ja lämpimiä ruokia ja lisukkeita. Tarjolla oli mm. erilaisia curryja, kasviksia, riisiä, perunaa... Lisäksi kokit paistoivat kalaa ja erilaisia lihoja. Kahtena iltana pääruoan sai valita listalta, jossa oli aina neljä vaihtoehtoa. Me söimme näinä iltoina äyriäispastaa sekä pihviannoksen. Ruoka oli todella hyvää ja erityisesti kalat olivat herkullisia. Vaikka hotellilla oli vain yksi ravintola, emme todellakaan kyllästyneet siihen!

Myös ravintolasta oli näkymä merelle ja etenkin iltaisin se oli tunnelmallista. Muutamina iltoina oli myös elävää musiikkia ja tanssishow. Ihan pienesti ravintolassa oli havaittavissa sellaista länsimaalaista possuilumeininkiä, mutta onneksi eläkeläiset olivat suht rauhallista porukkaa!


Tropical Attitude Hotel Mauritius

Tropical Attitude Hotel Mauritius



***


Hotellin henkilökunta oli todella ystävällistä ja sitä oli paljon! Laukkuja ei todellakaan saanut itse kantaa, he hoitivat valmiiksi taksit, katamaraanit, veneet, retket, ihan mitä vain halusimme. Kävimme myös hotellin spassa hieronnoissa ja olimme oikein tyytyväisiä siihen. Vaikka hotellilla hintataso oli hieman korkeampi kuin paikallisissa kylissä, retket ja spa hoidot olivat Suomen hintoihin verrattuna varsin kohtuulliset. 

Lähtöpäivänä käytettävissämme oli erillinen lounge, missä saimme säilyttää matkatavaroita huoneen luovuttamisen jälkeen. Lisäksi pääsimme suihkuun siellä. Tarjolla oli myös lepotuoleja sekä kahvia. Ehdimme siis nauttia lomasta ihan viimeisiin hetkiin saakka.

Hotellihan oli vain aikuisille, mikä oli iso plussa. Ei siksi etten pitäisi lapsista, en vaan olisi kestänyt katsella lapsiperheitä kun oma lapsemme ei ollut mukana. Hotellivieraat olivat pääsääntöisesti eläkeläisiä ja keski-ikäisiä, se teki hotellista suht rauhaisan. Hotellissa ei myöskään ollut yökerhoa tai muuta yöelämää (onneksi...) Muutamia nuorempia pariskuntia, todennäköisesti häämatkalaisia, hotellissa oli meidän lisäksi. Monet häämatkalaiset olivat ehkä valinneet jonkin saaren luksusresorteista hotellikseen, mutta meille tämä hotelli oli kyllä ihan täydellinen valinta! En valitettavasti keksi juurikaan pahaa sanottavaa. Allasalue oli ehkä hieman pieni ja käsitti vain yhden altaan, meille se kyllä riitti oikein hyvin ja se ei milloinkaan ollut erityisen täynnä. Meressäkin uimme, mutta korallien takia kannattaa uida kengät jalassa.


Tropical Attitude Hotel Mauritius

Tropical Attitude Hotel Mauritius

Tropical Attitude Hotel Mauritius

Tropical Attitude Hotel Mauritius

Tropical Attitude Hotel Mauritius


Jos menisin aikuisten kesken uudelleen Mauritiukselle, en edes miettisi muita vaihtoehtoja. Valintani olisi uudelleenkin Tropical Attitude Hotel. Haikein fiilin katselen näitä kuvia ja muistelen reissua, oli niin ihanaa!

5 kommenttia:

  1. Heippa! Googlettelin tässä mauritiusta ja tää sun kirjotus tuli vastaan :) oon katsellut justiin tuota hotellia ja jäi siitä kuvauksesta epäselväksi että millanen se vessa oli :D oliko oikeen vesivessa ettei vaan mikään monttulattiassa ?

    VastaaPoista

Jätä toki kommenttia! :)