tiistai 2. huhtikuuta 2019

NÄITÄ ODOTAN HUHTIKUULTA

Keväinen Lontoo herätti lopullisesti kaipuun kevääseen ja ihanaa, että nyt on täällä Suomessakin saatu kevät kunnolla käyntiin. Hullun maaliskuun jälkeen mulla on muutamia toiveita alkaneelle huhtikuulle.


***


Pihatyöt
Vaikka alunperin tähän asuntoon muutettaessa ihastuin sen helppohoitoiseen pihaan, iskee muhun joka kevät himo tehdä pihatöitä. Joka kevät olemme tehneet pieniä muutoksia ja istutuksia, niin on tarkoitus tänäkin vuonna. Meidän viereisellä metsätontilla on tehty pientä harvennusta, joten meidän etupihasta on tullut paljon valoisampi, mutta samalla siinä ei enää kauheasti ole näköestettä läheiselle tielle. Huhtikuun aikana aiomme istuttaa hieman näköesteitä, uskon että istutukset samalla ryhdistää meidän etupihaamme. Totta kai aion istuttaa pienen hyötypuutarhan terassille.


Aamukahvit ulkona
Iltapäivisin saattaisi jo tarjeta meidän lasitetulla parvekkeella, mutta odotan niitä kelejä kun voin aamukahvini nauttia terassilla ilman toppavaatteita.


Kevyempää arkea
Maaliskuu oli tosi rankka ja päättyi 10 päivän työputkeen. Lauantaina olin todella väsynyt ja pitkästä aikaa nukuin päiväunet. Tässä kuussa samanlaista putkea ei ole, eikä se ylipäätään ole optimaalinen todellakaan. Muutaman viikon päässä siintää pääsiäisloma, johon ensin suunnittelin matkaa, mutta onneksi suunnitelmat muuttui ja aikaa jää lomalla myös lepäilyyn. 

Työn osalta olen myös osittain uuden edessä kun tällä viikolla pääsen kokeilemaan työskentelyä kotona. Tarkoituksena tehdä muutamia päiviä viikossa etätöitä. Sinänsä itse työ ei muutu, teen ihan samaa työtä kuin toimistolla, mutta kun "turhat" työmatkat jäävät pois, ehdin viettämään enemmän aikaa Alisan kanssa ja yhä useammin voin hoitaa päiväkotimatkat kävellen eli arkiliikuntakin kasvaa. Olen odottenut tätä muutosta pitkään ja vihdoin se on mahdollista.

Parempaa bloggausta
Olen ollut hirveän huono bloggaamaan ja somettamaan. Liikunnan lisääminen arkeen on aiheuttanut sen, etten enää ehdi niin paljon kirjoittamaan ja valokuvaamaan, eikä inspiraatiokaan koko ajan ole ollut kaikista parhain.

Toivon, että kevään tullen löydän taas aikaa ja ideoita bloggaamiseen. Yritän myös itse hyväksyä sen, että ajankäyttöni on muuttunut enkä enää ehdi bloggaamaan ja somettamaan niin paljon kuin aiemmin. Samalla haluan kannustaa itseäni tekemään asiat siten, kuin se musta hyvältä tuntuu. Ehkä huhtikuussa voin olla parempi bloggaaja. Huhtikuussa ainakin valon määrä lisääntyy, joten valokuvaamisesta tulee piirun verran helpompaa.


Juoksulenkkejä puhtaalla asfaltilla
Haluan pitää liikunnan mukana tiukasti myös huhtikuussa. Haluaisin päästä juoksemaan lumettomalla, kuivalla ja hiekattomalla asfaltilla. Täällä kovaa vauhtia asfaltteja jo puhdistetaan, eli tämä ei liene enää kaukana!


Työmatka pyöräillen
Viikonloppuna sovittelimme Samulin kanssa pyöräilykypäriä kaupassa, mutta emme löytäneet sopivia. Kypärät ovat meillä ostoslistalla, nyt kun ensimmäistä kertaa meillä molemmilla on polkupyörät. Itse odotan, että jo tässä kuussa voisin pyöräillä töihin.

Alisa taas odottaa, että päästään pyöräilemään koko perhe yhdessä. Tämän kevään tarkoituksena on myös jättää apupyörät pois Alisalta. Luulen, että tässä kuussa pyöräillään paljon.


Kevään tuoksua
Olen yrittänyt nuuskutella ulkona sitä kevään tuoksua, mutta ihan en ole vielä sitä haistanut. Tiedätkö miltä kevät tuoksuu? En osaa kuvailla sitä, mutta Lontoossa kevät ei tuoksunut samalta kuin Suomessa. Luulen, että kun päivät tästä vähän lämpiää niin kevään tuoksukin saadaan vahvemmin esille.

***

Tällaisia odotuksia itselläni on huhtikuuhun, mitä sinä odotat huhtikuulta?

1 kommentti:

Jätä toki kommenttia! :)