keskiviikko 20. maaliskuuta 2019

LONTOO X 10

Mulla on vielä edellisen Aasian reissunkin loput postaukset julkaisematta (laiska minä!), mutta kirjoitan tähän väliin viikonloppuisesta reissusta Lontooseen. Lontoossa olin tällä kertaa äitini kanssa kahden.

Etukäteen täytyy sanoa, että Lontoo ei koskaan ollut kovin korkealla mun matkatoivelistalla ja oikeastaan päädyin sinne puhtaasti äitini suostuttelun jälkeen. Mun mielikuva Lontoosta oli tylsä, harmaa, sateinen ja kallis.

Tässä postauksessa on Lontoo mun silmin nyt matkan jälkeen.


Buckinghamin palatsi

Lontoo on tietysti täynnä nähtävyyksiä. Kuninkaallisia palatseja, siltoja, merkittäviä rakennuksia... Asioita, jotka tavallaan on "pakko nähdä" kun Lontooseen matkustaa, mutta itselleni henkilökohtaisesti ne eivät tarjonneet mitään wow-elämyksiä. Jälkeenpäin ajateltuna sen ensimmäisen päivän turistikohdekiertelyn olisi voinut skipata vaikka kokonaan. Itselleni Lontoo oli kaikkea muuta.Kevät oli Lontoossa jo pitkällä, ruoho oli vihreää ja osa kukista kukki jo. Mulle tuli hirveä kaipuu kevättä kohtaan, tulisipa kevät pian jo Suomeenkin. Maaliskuu oli ihan hyvä aika matkustaa Lontooseen, ilma oli keväinen ja lämpötilakin oli välillä reilusti yli 10 astetta. Totta kai reissulla myös satoi ja tuuli, silloin oli kyllä vähän viileä, mutta enimmäkseen sää oli hyvä.
Kirjotinkin Instagramiin, että kolmessa päivässä kilometrejä tuli käveltyä yli viisikymmentä. Ihan hirveä määrä, 15-20km päivässä. Herättiin aamulla aikaisin ja yleensä lähdettiin liikkelle jo seitsemältä. Aamukävelyt heräilevässä kaupungissa oli ihan parasta. Vaellettiin kaupunginosasta toiseen ja katseltiin paikkoja. Ne meidän "aamukävelyt" jatkui sitten iltaan saakka, jolloin vasta palattiin takaisin hotellille. Pitkiä päiviä, mutta niin paljon nähtiin. Paljon jäi kuitenkin vielä näkemättä.Holland park

Aamukävelyt alkoivat aina puistoista ja niitähän Lontoossa riittää, Hyde park, Kensington Gardens, Holland park... Hotellimme sijaitsi kätevästi Hyde parkin laidalla ja kaikki nämä kolme puistoa olivat siis aivan kävelyetäisyydellä. Oma suosikkini oli tuo Holland park, vanha ja erittäin kaunis puisto. Olimme täällä yhtenä aamuna seitsemän jälkeen ja puistossa oli todella rauhallista ja hiljaista. Suosikkiosio puistossa oli upea japanilainen Kyoto Garden.Notting Hill

Lontoossa silmään pisti kyllä eri kaupunginosien erilaisuus. Kuljeskelimme useissa kaupungin osissa ja ero oli silmiinpistävää. Notting Hill oli mielestäni kaunein, siellä söimme myös aamiaista yhtenä aamuna. Lontoossa on muuten mahtava kahvilatarjonta ja löysimme myös todella edullisia paikkoja. Ylipäätään olin yllättynyt siitä, että Lontoossa pystyy elämään todella edullisestikin, eikä sinne matkustaminen vaadi paksua lompakkoa.


Primrose Hill

Pelkän kävelyn lisäksi Lontoossa kulkeminen julkisilla on kohtuullisen helppoa. Metrolla, bussilla ja junalla pääsee näppärästi ydinkeskustan ulkopuolelle. Me käytettiin enimmäkseen metroa ja maksaminen lähimaksukortilla on naurettavan helppoa. Metrolla suunnattiin muunmuassa Camden Towniin, josta käveltiin läheiselle Primrose Hill -kukkulan päälle. Kapuaminen palkittiin sillä kukkulan päältä avautui näkymä pitkälle Cityyn saakka.
Onkohan punainen puhelinkoppi Lontoon kuvatuin asia? Pakkohan se oli kuva ottaa moisista. Yllättävän paljon niitä näkyi, vaikka osa oli korvattu vähän moderneimmilla versioilla. Yhtäkään en nähnyt kenenkään kyllä käyttävän! :D


British museum

Olimme kertaalleen hylänneet ajatuksen vierailla British museumissa, sillä luulimme ettei aika riitä. Yllättäen meille irtautuikin muutama tunti aikaa lähellä museota, joten päätimme käyttää sen vierailemalla tässä vähän kyseenalaisessakin museossa. Museo on hirvittävän laaja, joten todellakaan pari tuntia ei riitä sen läpikäyntiin. Toisaalta, en jaksaisi siellä koko päivää edes viettää. Museo on ilmainen, joten siellä voisi hyvin vierailla vaikka useammalla reissulla parin tunnin ajan eri osioita tutkien. Tällä kertaa päällimmäisenä mieleen jäi antiikin Egypti ja muumiot.


Leadenhall market
Lontoon rakennuskanta oli varsin mielenkiintoista. Välillä uudempien talojen keskeltä saattoi löytyä yksittäinen suloinen ikivanha helmi. Monet Lontoon rekennuksista ovat tosi koristeellisia ja niiden arkkitehtuuri oli upeaa. Mun mielestä tuossa kuvassa tuo kerrostuneisuus näkyy hyvin, etualalla satoja vuosia vanha Leadenhall Market ja taustalla rakennetaan modernia lasitornia, ympärillä sitten kaikkea siltä väliltä. Välillä kannattaakin poiketa pääkaduilta pienille sivukujille, sillä sieltä yleensä löytyy vaikka mitä!


Warner Bros Studio - Harry Potter Tour

Mun reissun kohokohta oli vierailu Warner Brosin Harry Potter studiolla. Liikkuminen aidoissa lavasteissa ja elokuvien miljöössä oli ihan uskomaton kokemus. Kirjoitan siitä lähiaikoina ihan oman postauksen, mutta jo tässä vaiheessa sanon, että ehdottomasti suosittelen! Jos et malta odottaa, käy kurkistamassa mun Instastoryt, Lontoo löytyy omana kohokohtanaan ilona_ihanvaantavismutsi profiilista.


Lontoo osoittautui siis ennakko-odotuksiani kiinnostavammaksi kohteeksi ja hämmästytti sillä kuinka paljon siellä tosiaan on nähtävää. Luulen, että palaan Lontooseen joskus, etenkin nyt kun sinne kohta pääsee suoraan täältä Turusta. Viikonlopuinen piipahdus helpottuu entisestään.

Oletko käynyt Lontoossa? Mikä on sun suosikki?

1 kommentti:

  1. Melko samoja suosikkeja :) Lontoon puistot on ihania, ja munkin lemppari on Holland park, ja etenkin juuri sen Kyoto garden. Siellä on kaunista ympäri vuoden. Kesällä parasta on Greenwichin alue, ja maisema johon en kyllästy on melko kliseisesti Thamesin rannalla London Eyen katselu :) Whole Foods Market, ruokakaupat, street food marketit ja Borough Market... Paljon suosikkeja!

    VastaaPoista

Jätä toki kommenttia! :)