tiistai 24. lokakuuta 2017

Hääkattaus

Lähes vuosi sitten pohdin meidän häiden teemaa ja tuolloin väreiksi valikoitui mustavalkoinen. Siitä pidettiin tosiaan kiinni aika hyvin loppuun saakka, mutta eksyi kattaukseen muitakin elementtejä. Toisena toiveenani oli runsas kynttilämeri ja sekin toteutui lopulta hyvin.


Kuvat: Sanni ja Karoliina Laine

Pitkään etsin mustaa kaitaliinaa, mutta lopulta kun päätimme tehdä neliönmalliset pöydät, luovuttiin koko kaitaliinasta. Mustaa kattaukseen saatiin serveteistä, nauhasta, jolla sidottiin aterimet sekä paikkakorteista, jotka laitettiin pienellä pyykkipojalla kiinni viinilaseihin. Paikkakortit tilasin samasta paikasta samalla teemalla kuin kutsut ja Menu-kyltinkin. Tykkäsin tuosta paikkakortti ideasta todella paljon. Törmäsin ideaan Pinterestissä ja se tuntui heti omalta.

Anoppi löysi kymmenkunta isoa Karhulan lasipurkkia ja lisäksi kaasoni hankki isoja lasipurkkeja pöytiin. Lisäksi sukulaiset keräsivät erilaisia lasipurkkeja pitkin vuotta ja niitä oli lopulta todella reippaasti. Yksi Samulin tädeistä virkkasi niihin sopivia pitsikoristeita ja loput koristeltiin juuttinarulla. Mielestäni niistä saatiin todella kivan näköisiä. Lisäksi pöydissä oli puukiekkoja ja tuikkukuppeja, sekä tietenkin vesi- ja viinipullot. Meille oli ihan ehdoton saada ruokailun ajaksi viinit pullossa, omasta mielestäni se vain on juhlavampi niin.


Kuva: Jetro Stavén
Kuva: Jetro StavénAluksi pöytiin ei pitänyt tulla kukkia, mutta paikka mistä otin myös hääkimpun ja muut kukat, oli sen verran edullinen, että päätimme ottaa yksittäisiä kukkia myös pöytiin. Pöytäkukiksi valittiin neilikoita ja harsokukkaa.

Alusta asti halun hallaharsoa koristeeksi. Alkuperäinen ajatus oli laittaa sitä kattoon, mutta lopulta päädyimme tekemään hallaharsosta koristeet tuoleihin. Tuolit itsessään eivät olleet kovin kamalat, vaan varsin neutraalit, mutta harsolla niistä saatiin juhlavammat. Työmäärä tässä oli kyllä melkoinen! Kysykää vaikka kaasolta, joka leikkasi ja sitoi lähes kaikki sata harson palaa!

Ajatuksen tasolla tavaramäärä tuntui hurjalta, ajattelin, että mitenköhän täyteen pöydät tulee, mutta lopulta kaikki mahtuivat suht hyvin paikoilleen ja pöydät olivat näyttävät ilman niitä kaitaliinojakin. Kattaukset onnistuivat lopulta ehkä paremminkin kuin olin ajatellut ja tykkäsin sen ilmeestä kyllä kovasti.


Blogin ulkonäön päivityksessä lisäsin yläpalkkiin välilehden, mistä löydätte kaikki hääpostaukset, sillä ne on tuntunut kiinnostavan teitä lukijoita. Muutamia postauksia häistä on varmasti vielä tulossa, vaikka häistä onkin jo yli kuukausi! Vitsi miten äkkiä aika menee! Tykkään kuitenkin näiden postausten myötä palata tuohon päivään ja kiva kirjoittaa niistä teille. <3

 
Kuva: Jetro Stavén

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommenttia! :)