sunnuntai 30. heinäkuuta 2017

Häävalmistelut

Tämä postaus oli jo ajastettuna alkuviikosta, mutta siirsin sen takaisin luonnoksiin, kun tuntui, ettei voimat riitä edes näihin hääjuttuihin. Päätin nyt kuitenkin julkaista tämän postauksen, kun tavallaan olen tässä viime viikkoina hulluna tehnyt kaikkia järjestelyitä, kuin aavistaen tämän kaiken. Yksi tuoli häissämme on tyhjä ja se syö voimia paljon, siksi on hyvä, että hommat ovat jo lähes tehtynä.

Häät on nyt siis todella hyvällä mallilla ja viimeiset kuluneet päivät olen tarkoituksella jättänyt häät taka-alalle ja keskittynyt muihin asioihin. Häät kuitenkin lähestyvät lähestymistään ja hiljalleen päivät jatkossa alkavat täyttyä enemmän ja enemmän häävalmisteluista. Meidän häitä on valmisteltu verrattain aika lyhyt aika, noin vuosi. Tuntuu, että nykyään monet suunnittelevat kolmatta vuotta häitä. Jokainen kuitenkin tuntee itsensä parhaiten ja tietää millainen aika itselle sopii parhaiten.

Meillä ei ole millään muotoa tullut kiire tässä vuodessa, sillä kun häiden suunnittelu lopulta aloitettiin, olemme tasaiseen tahtiin hoitaneet asioita pois listalta. Hääryhmiä seuratessa olenkin huomannut, että meillä on häät todella hyvällä mallilla.

Viime viikkoina olen täydentänyt hääasuani hieman. Olen hankkinut muun muassa vannehameen, korut ja kengät. Mainitsinkin jo aiemmin, että hääkenkäni tulevat olemaan Minna Parikan mallistoa. Kengät ovat yksi niistä kohteista, mitkä menee siihen panosta -kategoriaan häissämme. Kiiltonahkaiset mustat Raquelit olivat mun valinta hääkengiksi.
Oikeastaan missään kohtaa mulla ei ollut haaveissa perinteiset vaaleat korkokengät, koska en uskonut niille löytyvän käyttöä jatkossa ja ehkä itse koen kenkien myymisen häiden jälkeen hieman hankalaksi kaikkineen. Niimpä halusin valita kengät, joista tiedän, että ne tulevat käyttöön myös häiden jälkeen. Oli siis aika luonnollista valita kauan haaveilemani kengät hääkengiksi, valinnan kruunaa täydellisesti kenkien mukavuus. Olen kuitenkin jo aiemmin varannut toiset matalat kengät varakengiksi, jos tarve kuitenkin iskee.

Pihistä -kategoriaan laittaisin kyllä hankkimani korun. Halusin yksinkertaisen helminauhan hääpukuni kaveriksi. Hääpuvussani on jonkin verran yksityiskohtia, joten kaulakorun toivoin olevan mahdollisimman yksinkertainen. Koska en juurikaan muuten käytä koruja, ei tuntunut kovinkaan luonnolliselta kuluttaa useita satoja euroja yhtenä päivänä käytettävään kaulakoruun.

Kävimme kaasoni kanssa myös hieman lisää hääostoksilla ja parissa tunnissa meillä oli neljä kassillista tavaraa: tarvikkeita vessakoreihin, kertakäyttö astioita, kynttilöitä, puulaatikoita, tarvikkeita lastenpöytään, askartelutarvikkeita, vieraskirja...

Meidän pöytänumerot myös vaihtuivat lennosta, sillä alunperin suunnittelemiani numeroita emme voineetkaan materiaalien puuttumisen takia tehdä. Keksimme kuitenkin erittäin kivan idean tilalle ja kaasoni innostui hetkessä valmistamaan kaikki valmiiksi, vaikka olimme sopineet, että tehdään ne yhdessä elokuun puolella..:D Siinä olikin lähes kaikki askartelut, joita häihimme tarvitsee etukäteen tehdä. Muut materiaalit aion tilata valmiina ja käyttää aikani enemmän mieleisiin asioihin, askartelu kun ei ole mun juttu!

Toinen  pieni DIY-projekti toteutettiin viikonloppuna mökillä, kun valmistimme kasan kylttejä ja aikataulun/ohjelman. Pitihän se arvata, että mopo karkaa käsistä ja lopulta kirjoittelimme kaikenlaisia hassunhauskoja kylttejä kieli poskella, mutta ne ovat juuri sopivia meidän häihin. Kylteistä osa tulee kepin päähän ja osaan porataan reiät ja ripustetaan narulla.
Lisäksi olen tilannut netistä lisää kertiksiä, servettejä paria erilaista ja kaikenlaista muuta häätarviketta. Ihan hirveästi ei pitäisi enää niidenkään suhteen puuttua.

Olen saanut apua myös siskoltani, joka on varaillut ja hakenut minulle tavaraa pitkin Pirkanmaata. Meillä vaihtui lennosta suunnitelma pöytäliinoista, mutta parissa päivässä olimme metsästäneet lähes kokonaan tarvittavan määrän liinoja.

Meidän keittiö ja olohuone alkaa olemaan aika täynnä häätavaraa. Olen kuitenkin tarkoituksella hankkinut myös niitä pikkutilpehöörejä jo näin hyvissä ajoin, sillä yritän minimoida riskit häästressiin. Haluan vain nauttia tästä kaikesta!

2 kommenttia:

Jätä toki kommenttia! :)