torstai 14. kesäkuuta 2018

PowerPark: kokemuksia lapsiperheen näkökulmasta

Viikonloppuna tehtiin kesän ensimmäinen huvipuistoretki kun olimme kisareissulla Pohjanmaalla. Olimme etukäteen päättäneet vierailla meille uudessa huvipuistossa eli PowerParkissa. Ajattelin kertoa teille hieman kokemuksia PowerParkista lapsiperheen näkökulmasta, sillä meillä ainakin oli jostain syystä käsitys, että kyseinen huvipuisto olisi vain isoille lapsille ja aikuisille...


...voi kuinka väärässä olimmekaan!

Vaikka meillä oli äitini mukana, päätimme kuitenkin tällä kertaa keskittyä vain pienten lasten laitteisiin Alisan kanssa ja jättää hurjimmat laitteet seuraavaan kertaan. Otimme rannekkeen vain Alisalle (26€) ja me muut maksoimme vain sisäänpääsyn (7€).  Sanoisin, että hinta-laatusuhde tässä oli hyvä, sillä Alisalle löytyi parisenkymmentä sopivaa laitetta ja näistäkin suurimpaan osaan pääsi yksi aikuinen lapsen mukana ilman ranneketta. Me aikuiset pääsimme siis useampaan laitteeseen hurvittelemaan Alisan kanssa. Yksi suosikki oli lasten vuoristorata, joka oikeasti oli aika hurja minunkin mielestä, Alisa sen sijaan vain nauroi koko ajan. Isot laitteet näyttivät todella hurjilta ja mietin kyllä olisinko edes uskaltanut mennä niihin...

Huvilaitteiden lisäksi testasimme leikkipaikan, jossa Alisa viihtyi erityisen hyvin. Lisäksi kävimme Teemu-Nallen talossa ja Röllikylässä. Minä ja Samuli olemme niitä Rölli-lapsia, jotka sarjaa seurasivat Pikku Kakkosesta ja siksi Röllikylä oli meistä todella ihana, vaikkei se olekkaan se aito ja alkuperäinen. Osa uusimmista Rölli-elokuvista on kuitenkin kuvattu täällä. Röllikylä oli täynnä ihania yksityiskohtia ja jotenkin taianomainen. Alisa ei etukäteen tiennyt kuka on Rölli, mutta hänkin tykästyi puistoon. Puistossa oli myös pieniä aktiviteetteja ja muuta pientä puuhaa. Lisäksi pääsi halaamaan Rölliä ja Milli Menninkäistä.


Ruokana testasimme perus hampparit, jotka oli ihan ok. Vähän jäi kaivelemaan uusi Thaimaalainen ravintola buffetteineen, se olisi voinut myös olla kiva valinta.

PowerParkissa silmiin pisti erityisesti alueen siisteys ja kauneus. Tuntui, että siihen oli myös kiinnitetty paljon huomiota ja puisto oli oikein viihtyisä. Mieleen jäi myös se, miten monissa pienten lasten laitteissa oli hieman varttuneempia aikuisia henkilökuntana ja he olivat niin huikeita! Todella mukavia ja ihania, jaksoivat jutella ja hauskuuttaa lapsiakin. Meille osui ihan sopiva sääkin, ei missään nimessä helle, mutta ei myöskään kylmä. Puistossa oli sopivan väljää ja muutaman kerran pääsimme ihan yksin laitteisiin, jonottaa ei tarvinnut juuri yhteenkään laitteeseen.

PowerPark oli meille ehdottomasti positiivinen kokemus ja meille jäi reissusta hyvä fiilis. Uskoisin, että tulevilla kisareissuilla voisimme taas poiketa täällä. Huvipuistona PowerPark sopii mielestäni sekä pienillä lapsille, kuin isoille hurjapäillekin ja on tosi kiva, ettei vanhempien ole pakko ottaa ranneketta vaan lapsen kanssa pääsee osaan laitteista ilmankin.


Mikä on sun suosikki huvipuisto? :)

2 kommenttia:

  1. Itsekin olen usein mieltänyt PowerParkin vanhempien lasten paikaksi. Tämä johtuu todennäköisesti siitä, että olen itse yleensä ollut se (yli)vanha lapsi, joka on kiertänyt ainoastaan kaikki hurjimmat laitteet (ja katunut sitä jälkeen päin). Hieno homma, että paikalla on paljon tarjottavaa myös ihan oikeille junioreille. Ei vain mieleltään sellaisille.

    http://aatenarikka.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. Me tullaan kesällä viettämään varmasti paljon aikaa Pohjanmaalla ja olen
    katsellut mitä kaikkea kivaa siellä on. Mies on kovin tuosta Powerparkista puhunut. Ehkä mekin voisimme sinne suunnata, kun vaikuttaa kivalta myös pienemmille lapsille (ja mies on kovin odottanut) :)

    VastaaPoista

Jätä toki kommenttia! :)