tiistai 5. kesäkuuta 2018

#olisinpatiennyt

Olisinpa tiennyt, että nuoruudesta kannattaa ennen kaikkea nauttia. Aikuisena ehtii olemaan lopun elämää, mutta sitä nuoruuden huolettomuutta ja keveyttä on enää vaikea saavuttaa. Olisinpa kuitenkin tiennyt, ettei elämä lopu kahteenkymppiin vaan vielä likemmäs kolmikymppisenä olen välillä vähän hukassa ja elämän edessä. Tunnen välillä sen saman keveän tuulenvireen kasvoilla ja suljen silmäni, muistan millaista oli olla nuori minä.Olisinpa tiennyt, että minä kelpaan omana itsenäni ja lopulta muiden mielipiteillä ei enää ole merkitystä. On tärkeää oppia rakastamaan itseään, jotta voi lopulta saavuttaa onnellisuuden. Voi kunpa olisin tiennyt, miten monta surua ja pettymystä tulisin vielä kohtaamaan ja miten ihan yhtä monta kertaa selviäisin niistä vieläkin vahvempana ja kenties jotain oppineenakin.

Olisinpa tiennyt, että parisuhteessa mun ei koskaan tulisi kestää halveksuntaa tai muutenkaan huonoa kohtelua. Minä ansaitsen parempaa. Haluaisin antaa itselleni repullisen rohkeutta lähteä ajoissa. Lähteä ja aloittaa tyhjästä, koska myöhemmin se oli paras ratkaisu ikinä, vaikkei se ensin helpolta tuntunutkaan. Haluaisin kannustaa itseäni tekemään itse omat päätökset, olisinpa lähtenyt opiskelemaan sitä mitä halusin, sinne minne halusin. Olisinpa elänyt omaa unelmaani, en toisen. Vaikkei koulutus määrittele minua, olisi toiset valinnat ehkä helpottaneet polkuani. Tahdon kuitenkin lohduttaa itseäni, sillä lopulta löytäisin paikkani ja toteuttaisin unelmaani kaikista vääristä valinnoista huolimatta. Ehkä vähän kiertotietä, mutta monta kokemusta rikkaampana. Väärälle polulle astumista ei kannata pelätä, aina voi löytää uusia, oikeita polkuja ja joskus on ok myös kääntyä ja palata takaisin.
Haluaisin sanoa itselleni, että kyllä sinä sen oikean rakkauden sitten tunnistat. Sitä ei tarvitse miettiä, eikä etsiä. Yhtenä päivänä arvaamatta, hän kävelee elämääsi monen sattuman kautta. On siinä, valmiina kulkemaan rinnallasi ja kannattelemassa silloin kun et itse jaksa. Olisinpa tiennyt, että edelleen vuosien jälkeen mahassa kutittaa perhoset kun saan olla sen saman miehen kanssa. Se on jotain paljon enemmän kuin ihastumista. Olisinpa tiennyt, ettei kannata tuhlata aikaa vääriin miehiin. Toisaalta en ehkä arvostaisi nykyistä puolisoani niin paljon kun tänä päivänä, ellen olisi kohdannut ensin niin montaa väärää vaihtoehtoa. Ehkä en itsekään aiemmin ollut valmis rakastamaan koko sydämestäni.

Olisinpa tiennyt, miten hyvin kaikki menee ja miten elämä kyllä kantaa.  Kaikesta huolimatta musta tuli upea ja vahva ihminen ja lopulta myös onnellinen.

31.5. Helsingin Sanomissa oli Maaret Kallion kirjoitus viidestä tunnetusta henkilöstä ja siitä, mitä he sanoisivat nuorelle itselleen. Päätin itsekin tarttua Maaretin #olisinpatiennyt -haasteeseen ja kirjoittaa oman tarinani.

2 kommenttia:

  1. Ihana postaus! <3 Rohkaisevia sanoja sanoisin myös nuorelle itselleni ja ehkä vinkkaisin olla stressaamatta liikaa muiden mielipiteistä. Kaikki on kuitenkin opittava kantapään kautta, sillä se muokkaa meistä ne ihmiset joita tänä päivänä olemme.
    PS. olet ihana!

    VastaaPoista
  2. Näitä haasteita lukiessa huomaa yhden yhtenäisen asian. Suurimmalla osalla on ollut ihan samat haasteet nuorempana ja silloin ne on todella tuntunut siltä, että maailma loppuu jos asiat ei hoidu.

    VastaaPoista

Jätä toki kommenttia! :)