keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

Ekat fiilikset Islannista

Odotukset Islantia kohtaan oli aika korkealla jo ennen matkaa niin paljon olin siitä lukenut ja nähnyt kuvia. Pelkäsin jopa että alas tullaan korkealta ja kovaa ja Islanti ei olekaan sitä mitä sen odotin olevan.

Islanti pääsi kuitenkin yllättämään ja se oli oikeasti upeampi kuin olin edes ajatellut. Rakastuin niihin lumihuippuisiin vuoriin ja siihen käsittämättömään vihreyteen. Laavapeltoihin ja kuumiin lähteisiin. Maisemat oli välillä ihan utopistisia. Vaikka itse Reykjavik ei ole mitenkään ihmeellinen, rakastuin sielläkin tuohon rantaan aukeavaan näkymään, missä taustalla siintää vuoret.


Meille Islanti valikoitui yhden sattumalta heitetyn kommentin jälkeen matkakohteeksi. Huomasimme, että molemmat kiinnostuivat kohteesta välittömästi. Yleensä minä olen meillä se, joka innostuu matkakohteista enemmän, mutta tällä kertaa myös Samuli oli innostunut. Molempien innostus jatkui koko reissun läpi ja tiedän, että meidän perhe menee vielä syvemmälle Islantiin tulevaisuudessa. Ennen reissua saatiin kahdenlaisia kommentteja, puolet olivat kannustavia ja puolet kummastelevia. Onneksi kuitenkin lähdettiin reissuun!

Islanti ei ole perinteinen lapsiperheiden matkakohde ja monessa paikassa emme edes nähneet muita noin pieniä lapsia. Etukäteen jännitti millainen reissusta tulee Alisan kanssa. Onneksi me oltiin niin rohkeita, että lähdettiin koko perhe tälle reissulle ja onneksi toteutettiin se juuri niin aktiivisena kuin haluttiinkin. Jotta Islannissa näkee mahdollisimman paljon, pitää liikkua ja mieluiten autolla. Me ajettiin 1500km niiden päivien aikana ja selvittiin ihan superhyvin. Totta kai matkan varrella hermoja välillä kiristi, olihan meitä reissulla kolmen aikuisen sijaan kaksi aikuista ja yksi lapsi. Mutta tälläkin osa-alueella selviydyttiin hienosti.


Kaikki paikat eivät olleet saavutettavissa autolla vaan niihin piti hieman kävellä. Useamman kilometrin samoilua vaatineet kohteet jätettiin kuitenkin listalta pois, mutta pienet kävelymatkat jaksoi koko porukka. Ja jos pienin ei jaksanut niin isi kantoi.

Kyllä me reissulla pettymyksiäkin kohdattiin ja niistä tulen varmasti kirjoittamaan teillekin. Islanti oli myös pirun kallis maa, nyt Suomessa kaikki tuntuu ihanan halvalta. Kerron teille vielä meidän reissusta päivä päivältä, malttakaahan odottaa! :)

1 kommentti:

Jätä toki kommenttia! :)