perjantai 22. helmikuuta 2019

SINGAPOREN NÄHTÄVYYDET - HELPPOA MATKAILUA LAPSIPERHEELLE

Singapore on siisti ja turvallinen matkakohde ja helppo kohde lapsiperheelle.  Näillä sanoin mulle markkinoitiin kohdetta, joka ei aiemmin ollut oikeastaan käynyt edes mielessäni.

Me päädyimme Singaporeen vähän kuin vahingossa, meidän piti vain vaihtaa siellä konetta matkalla Indonesiaan. Indonesian osaltahan meillä meni aikoinaan suunnitelmat uusiksi ja aloimme katsoa Singaporea uusin silmin. Huomasimmekin, että sehän voisi olla oiva kohde meille viettää aikaa muutamia päiviä.

Näiden päivien aikana, jotka vietimme Singaporessa, ehdimme käydä läpi monta nähtävyyttä, sillä liikkuminen Singaporessa on tosi helppoa! Käytimme pääsääntöisesti jälleen metroa ja ez-link korttia. Muutamia kertoja matkustimme myös taksilla, koska sekin on Singaporessa turvallista, edullista ja helppoa.


MARINA BAY




Nykyään Singaporen tärkeimmät monumentit löytyvät juuri Marina Bayn ympäristöstä, joka on täynnä monenlaisia erikoisiakin rakennelmia. Marinan alue on vasta viime vuosien aikana rakentunut ja on siksi tyyliltään hyvin moderni ja jopa vähän utopistinen.

Me vierailimme esimerkiksi Gardens by the Bayssa, joka tunnetaan erityisesti sen ihmepuista. Nuo rakennelmat olivat etenkin pimeällä todella hienon näköisiä. Ulkoalueet puistossa on ilmaisia, mutta kasvihuoneet ovat maksullisia. Valitettavasti olimme liikkeellä ensimmäisenä iltana pitkän lennon jälken ja jokainen meistä oli varsin väsynyt ja siksi emme näihin kasvihuoneisiin menneet tällä kerralla. Niitä on kuitenkin kehuttu, joten ehkä ensi kerralla sitten. Samoin olisin halunnut tutustua puihin yläilmoissa kiertävää siltaa pitkin, mutta myös se jäi ensi kertaan.


Marina Bay Sands -hotellin katolla sijaitsee Singaporen tunnetuin ja varmaan upein kattouima-allas, mutta on hotelli itsessäänkin varsin upean näköinen. Meillä oli omassa hotellissa kattoterassi ja uima-allas, joten ei maksettu tällä kertaa siitä, että päästään ihmettelemään Singaporea yläilmoista, mutta oli tuo hotelli muuten näkemisen arvoinen. Oikeastaan sen näkemiseltä tuskin voi välttyä, mikäli kaupungilla liikkuu. Kannattaa ehdottomasti piipahtaa Marinassa myös iltaisella, sillä hotellin edustalla on iltaisin magea valoshow, joka mekin käytiin katsomassa.

Marinan alueelta löytyy myös lukuisat pilvenpiirtäjät, Merlion-patsas ja Singapore Flyer-maailmanpyörä. Samulia kiinnosti lisäksi katsella mistä ne F1-autot oikein menee Singapore gp:n aikaan.











CHINATOWN, LITTLE INDIA JA ARABIKORTTELIT



Singaporesta löytyy monta erilaista puolta ja kaupunginosaa. Koska Singapore on yhdistelmä monia eri kulttuureja, on siellä hauskoja erilaisia kaupunginosia. Löytyy Chinatown, Little India ja Arabikorttelit. Meidän molemmat hotellit olivat lähellä Arabikortteleita ja toisen hotellin ikkunasta näkyi myös pikku-Intia. Chinatownissa kävimme myös kääntymässä.

Omasta mielestäni kiinnostavin oli Chinatown, tosin siellä oli paljon ihmisiä ja kadun varsilla paljon krääsäkauppoja. Koska olimme aivan kiinalaisen uudenvuoden alla Singaporessa, kaikkea siihen liittyvää tavaraa näkyi tietenkin tavallista enemmän. Little India oli meistä ehkä vähän nuhruinen ja Arabikortteli oli aamusta aika hiljainen. Kyllä näissä tietysti kannattaa käydä pyörähtämässä, jos aikaa on. Ja kuten tuosta hotellin ikkunasta otetusta kuvasta huomaa niin kontrasti alueilla on aika iso, etualalla nämä vähän nuhruiset värikkäät talot vieri vieressä ja taustalla kohoaa modernit pilvenpiirtäjät lasiseinineen.







SENTOSA



Sentosa on Singaporen edustalla oleva viihdesaari. Sieltä löytyy vaikka mitä! Pääsaarelta pääsee Sentosalle helposti joko kävellen (tai oikeastaan "liukuhihnaa" pitkin), junalla, bussilla tai kaapelirataa pitkin. Me käveltiin mennessä ja takaisin tultiin junalla, sillä paluu saarelta on ilmainen. Kävelysilta ja juna lähtevät VivoCity ostarilta, jonne oli helppo päästä metrolla.

Meidän pääagenda Sentosalla oli Universal Studio, missä saatiinkin koko päivä kulumaan. Hollywoodin ja New Yorkin kautta Sci-fi Cityyn ja antiikin Egyptiin, sieltä Jurassic park tunnelmissa Shrekin maailman kautta Madagascarille.

Universal Studio oli kiva kokemus, mutta jonottamaan kannattaa varautua! Alle tunnin jonotuksella ei meinannut päästä mihinkään, vaikka olimme maanantaina liikkeellä. Yli kahden tunnin jonoihin emme edes lähteneet. Omia suosikkejani oli erikoistehosteisiin tutustuminen myrskyisässä New Yorkissa sekä 4D Shrek-elokuva.

Sentosalta olisi siis löytynyt vaikka mitä muutakin akvaariosta ja vahakabinetista vesipuistoihin esimerkiksi. Sentosalta löytyy myös rantoja ja me käytiinkin kurkkaamassa Siloso beach. Ihan ok hiekkaranta, tai siis nimenomaan se hiekka. Toisen tarinan mukaan hiekka olisi tuotu Hawaijilta ja toisen tarinan mukaan Indonesiasta ja Malesiasta. Noh oli mistä oli, mutta tekosaaren rannat tosiaan oli ihan ok, mutta uimaan en olisi lähtenyt sillä vähän matkan päässä rannasta näkyi lukuisia öljytankkereita. Jep, ei kovin houkuttelevaa.

Sentosalle jäi vielä kaikenlaista koettavaa ja kyllähän tuolle keinotekoiselle saarelle kannattaa yksi päivä uhrata, etenkin lapsiperheen kanssa matkatessa. Mua itseäni jäi vielä kaivelemaan ettei ehditty tutustua Sentosan (ja Singaporen) sotahistoriaan, sillä Sentosalla olisi ollut yksi merkittävä meripuolustuslinnake eli Fort Siloso.










SINGAPORE ZOO



Yhden päivän kulutimme myös maailman parhaaksi eläintarhaksi tituleeratussa Singapore Zoo -eläintarhassa. Vaikka eläintarhat ulkomailla on välillä hyvin kyseenalaisia, niin Singapore Zoo on onneksi vähän toista luokkaa. Siellä ei ole varsinaisia häkkejä vaan eläinten tarhat on rajattu esimerkiksi vallihaudoin. Eläintarha oli mun mielestä todella viihtyisä ja lajien kirjo oli todella runsas. En ole koskaan noin upeassa ja kiinnostavassa eläintarhassa käynyt.

Alisakin oli tietysti kiinnostunut eläimistä, mutta hänen suosikiksi kohosi kuitenkin keskellä eläintarhaa ollut pieni vesileikkipuisto. Tuo oli hyvä breikki kaikille, sillä puistossa askeleita kertyy.

Me oltiin liikkeellä heti aukeamisen jälkeen ja aamulla eläimet jaksoivat tehdä muutakin kuin maata varjossa. Iltapäivällä kierrellessä huomasikin jo, että eläimet olivat vetäytyneet enemmän varjoon tai piiloihinsa. Näppärimmin eläintarhaan pääsee taksilla keskustasta ja taksi maksaa noin 15€. Kannattaa tutustua myös yösafariin sekä viereiseen River Zoo -puistoon.  






Singaporessa on paljon tekemistä. Meidän mielestä se ei ollut tylsä, vaikka joskus niin olen kuullut sanottavan. Meillä jäi kaikkea kokematta vielä seuraavillekin kerroille. Koska liikkuminen on Singaporessa niin vaivatonta, muutamassa päivässä ehtii halutessaan nähdä paljon. Lapseperheelle se on todellakin helppo ja turvallinen kohde 

2 kommenttia:

  1. Oih! ihana Singapore <3 meidän edellisestä matkasta Singaporeen on jo melkein 4 vuotta mutta silti se on jäänyt mieleen aivan kuin se olisi ollut eilen. Todella kiva kohde lapsiperheille ja itse olisin viihtynyt siellä jopa pidempäänkin (Meilläkin oli vain muutaman päivän "pitstop" ennen Balin matkaa).

    VastaaPoista
  2. Mun mielestä Singapore sopii niin monelle, mutta etenkin lapsiperheille. Meilläkin jäi nähtävää vielä seuraavalle reissulle ja varmaan tullaan tulevaisuudessa tekeen vähintään samanmoinen stoppi sinne.

    VastaaPoista

Jätä toki kommenttia! :)